Fødevarevirksomhed træder hårdt på klimabremsen

Den internationale fødevarevirksomhed Paulig har grundlagt en klimafond, for yderligere at sætte skub i reduktionen af klimapåvirkninger i virksomhedens værdikæde. Fonden, som råder over 20,1 millioner kroner i 2023, vil blive allokeret til projekter, der har til formål, at reducere klimapåvirkningen i Pauligs hvede- og kaffeværdikæder, i logistik og i Pauligs egne produktioner.

”Vores ambition er at være et forbillede i fødevarebranchen, og vores målsætning er at reducere udledningen af drivhusgasser fra vores egen produktion og forretning med 80 procent og fra vores værdikæde med 50 procent i 2030. Med denne nye fond vil vi styrke vores effektivitet og speed to market af vores tiltag, forbedre vores innovative evner og accelerere vores udvikling indenfor vores ambitiøse klimamål. Fonden giver os muligheden for at drive de projekter, der har den største effekt på vores værdikæde på forretningsniveau”, siger Lea Rankinen, Director, Sustainability & Public Affairs hos Paulig. Foto: Paulig..

16.05.2023

SCM.dk

Projekterne udvælges på en årlig basis og implementeres sammen med Pauligs partnere og leverandører. I tillæg til fonden arbejder Paulig fortsat med sine bæredygtighedsinitiativer for at nå sine ambitiøse klimamål. Paulig har ved hjælp af en beregningsmodel, der med udgangspunkt i en omkostning per udledning per ton, fundet fondes beløb. Beløbet bestemmes på årsbasis og udgør i 2023 2,7 millioner EUR eller 20,1 millioner kroner.

“Vi har brugt vores interne kulpris på 50 EUR per Co2 ton, som styringsværktøj for at sætte det rigtige beløb til at sænke vores klimabelastning. Dette beløb er en omkostning, der nu er integreret i vores finansielle plan og i vores årlige budgetter. Ved at benytte kulpris-beregningsmetoden i vores finansielle planlægning, giver det os gennemsigtighed og forståelse for, at CO2 udledning har effekt på vores P&L og hvilke investeringer vi vælger”, siger Juha Väre, Paulig’s CFO.

Fokus på hvede og kaffe
Fondens budget er allokeret til strategiske projekter i Paulig. I udvælgelsen har man lagt vægt på hvert projekts potentiale for at reducere klimapåvirkning og styrke innovation, omkostningseffektivitet og muligheden for at skalere projektet. Fondens midler er primært allokeret til Pauligs værdikæde- og logistikarbejde med hvede og kaffe. Øvrige projekter er linket til at reducere miljøpåvirkningen i Pauligs egne produktioner, som for eksempel arbejdet med Co2 neutralitet på endnu flere af Pauligs fabrikker.

“Kriteriet for at udvælge projekter, baserer sig på Pauligs forretningsstrategi, bæredygtighedstilgang og SBTi mål. Da hvedetortillas og kaffe har størst klimapåvirkning i vores værdikæde, skal reduktionen primært findes i råvarehøsten og ved at forfine vores produktionsmetoder. De fleste af projekterne gennemføres med vores leverandører og partnere, for når vi arbejder sammen, kan vi finde på bedre og mere innovative løsninger”, siger Lea Rankinen.

Læs også: Klimaaftryk på fakturaen er et voksende krav indenfor IT

Klimapåvirkningen fra projekterne måles ved at bruge relevante kulstofregnskabsstandarder og udviklingen følges løbende.

”Vi overvåger udviklingen på vores klimaprojekter og måler op mod målsætninger og budgetter. Målet er at gøre best practice til rutiner og få dem indlejret i vores almindelige forretning. Vi vil også skalere de innovationer, metoder og teknologier vi finder i projekterne, ind i vores egen værdikæde”, Siger Lea Rankinen.


- PiB

SCM.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

11.04.2025SCM.dk

JYSK investerer i spansk distributionshub for ekspansion i Sydeuropa og Nordafrika

11.04.2025SCM.dk

4 ud af 10 bøvler med at styre strømmen af lastbiler til og fra lagerterminalen

10.04.2025Global AGV

Sponseret

Global AGV flytter 2 ud af 3 medarbejdere til andre opgaver

08.04.2025SCM.dk

ACI: Styrk forsyningskæderne efter Trumps toldchok

07.04.2025Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Køb din COMEGE kran hos Fyns Kran Udstyr

04.04.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Derfor er Wexøes kunder tilfredse – se logistikken bag

03.04.2025Combilift

Sponseret

Combilift’s Legacy in Wind Energy: Engineering Solutions for a Sustainable Future

03.04.2025SCM.dk

Instabee tredobler kapaciteten med ny terminal

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

SCANLOX ApS
Messe
Innovationboard hos Mazak

Opdag, hvordan automation kan optimere jeres logistik, og mød eksperterne, der giver svar på alle jeres spørgsmål.

Dato

24.04.2025

Tid

09:30

Sted

Mazak Danmark, Stensgårdvej 7, B, 5500 Middelfart

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, om du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001 Intern Auditor

Bliv ISO 9001 Intern Auditor

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Management Awareness Refresher Training

Event Description

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online