Fem år til det nye Maersk er klar

I et interview med Børsen giver Maersks adm. direktør, Søren Skou, sig selv tre-fem år til at komme i mål med strategien, der skal konsolidere selskabet som en transportvirksomhed.

Maersk vil fokusere forretningen på transport og logistik. CEO Søren Skou giver sig selv og koncernen mellem tre og fem år til at nå i mål. Foto: Maersk Line.

01.12.2017

SCM.dk

En af Danmarks største virksomheder, A.P. Møller-Maersk, har i efterhånden en del år kæmpet for at løfte omsætning og overskud. I den forbindelse har selskabet iværksat en strategi, der skal samle aktiviteterne omkring selve shippingforretningen, mens andre dele er ved at blive skilt fra.

Læs også: CMA CGM bekræfter ordre på megaskibe

Processen startede i august, da man solgte olieforretningen til franske Total, og fortsatte i slutningen af september med udmeldingen om salget af Maersk Tankers til APMH Invest, der er et af koncernens egne holdingselskaber under A.P. Møller Holding. Senest er olieboringsdivisionen Maersk Drilling blevet rygtet som et opkøbsemne for det amerikanske olieserviceselskab Rowan Companies, selvom en analytiker kalder det usandsynligt.

Men hvor travlt har man egentlig på Esplanaden med at komme i mål med denne konsolideringsproces? Det har Børsen spurgt Maersks adm. direktør, Søren Skou, om. Efter frasalgene er han klar til at ’sætte turbo på’.

"Det vigtige for mig er, at en større del af vores omsætning kommer fra andet end fragt på havet. Det betyder, at vi skal sælge mere af alt det andet associerede", siger CEO for A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou. Foto: Maersk.

"Jeg tror, det vil tage tre-fem år at bygge den virksomhed, vi gerne vil have. Men jeg er også sikker på, at vi vil vise fremskridt hele tiden. Det er super spændende, og jeg tror virkelig på, at vi kan bygge et selskab, som igen kan blive en vækstvirksomhed. Det er helt klart målet", siger han til avisen.

Af det nyligt offentliggjorte regnskab for tredje kvartal i år fremgår det, at rederiets samlede transporterede mængder faldt med 2,5 procent, bl.a. foranlediget af sommerens omfattende hackerangreb, der kostede selskabet ganske dyrt. Det skal ses i sammenligning med en global vækst på 5 procent.

For at minimere risici i nedgangstider fremover, peger Søren Skou på et tættere samarbejde mellem Maersk Line, havnedivisionen APM Terminals og logistikselskabet Damco som en del af nøglen til at kunne levere en samlet løsning til sine kunder på et centralt område: Godstransport fra fabrikkerne til butikkerne.

"Det vigtige for mig er, at en større del af vores omsætning kommer fra andet end fragt på havet. Det betyder, at vi skal sælge mere af alt det andet associerede", siger han til Børsen.

Mere digitalisering og større bestyrelse
Det skal bl.a. ske online, hvor Søren Skou fremhæver ambitionen om, at Maersk skal være primus motor inden for digitalisering af transport- og logistikbranchen, til trods for at selskabet kun for alvor har været i gang i under et år, først via en aftale med IBM og siden med Microsoft.

"Vores konkurrencefordel er, at vi før andre kan levere de her samlede transportløsninger. Jeg er også ret sikker på, at vi er ret langt fremme i forhold til vores industri, men ikke i forhold til B2C i den digitale udvikling. Men jeg tror, at kunderne vil opleve det som en bedre oplevelse, når de bestiller gennem os", forklarer han overfor Børsen.

Læs også: Ikke alle har brug for den store pakke

For at understøtte strategien meldte Maersk i tirsdags ud, at man udvider direktionen fra tre til seks medlemmer, så den udover CEO Søren Skou nu består af Vice CEO Claus V. Hemmingsen, finansdirektør Jakob Stausholm, CCO for Damco, Vincent Clerq, CEO for APM Terminals, Morten Engelstoft og COO for Maersk Line, Søren Toft.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup