Forbered jer på hård Brexit 31. oktober: EKFT indbyder snarest til nye medlemsmøder

Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT) indbyde sine medlemsvirksomheder til informations- og netværksmøder både før og efter den planlagte udtrædelsesdato. Indbydelserne vil blive sendt ud til i løbet af meget kort tid.

Skal man tro den nye britiske premierminister Boris Johnsons egne ord, kommer Storbritannien til at forlade EU uden en skilsmisseaftale, medmindre EU giver sig på to afgørende punkter. Det har EU foreløbig afvist på det kraftigste.

Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT) indbyde sine medlemsvirksomheder til informations- og netværksmøder både før og efter den planlagte udtrædelsesdato 31. oktober. De første arrangementer finder sted i sidste halvdel af september. Indbydelserne vil blive sendt ud til medlemsvirksomhederne i løbet af meget kort tid.

Henrik Beck, sekretariatsleder i EKFT, hæfter sig ved, at Boris Johnson ønsker, at Storbritannien efter Brexit straks skal frigøre sig fra både EU’s indre marked og EU’s toldunion.

- Hans to krav er et opgør med den skilsmisseaftale, som hans forgænger Theresa May forhandlede på plads med EU, men som det britiske underhus har afvist hele tre gange.  EU og Storbritannien står altså stejlt overfor hinanden, siger Henrik Beck.Måske straks ud af EU-Toldunionen

Forlader Storbritannien både EU’s indre marked og EU’s toldunion, vil det få stor betydning for danske virksomheder, der handler med Storbritannien eller som har værdikæder, hvor britiske virksomheder indgår.

- Indtil videre er Storbritanniens exit fra EU blevet udsat to gange. Men der er ingen garanti for, at det også vil ske 31. oktober 2019, som er den aktuelt gældende udtrædelsesdato. Med valget af Boris Johnson som ny britisk premierminister er der seriøs risiko for, at Storbritannien forlader EU uden yderligere udsættelse og uden en skilsmisseaftale. Det er i hvert fald det, som vi må råde virksomhederne til at forberede sig på. Tager virksomhedernes forberedelser udgangspunkt i hård Brexit, er de også godt forberedt på de mindre vidtgående scenarier, der stadig kan komme på tale, siger Henrik Beck. Arrangementerne i september

Henrik Beck fortæller, at EKFT-sekretariatet netop nu arbejder på højtryk på at forberede tre informations- og netværksarrangementer, der løber af stablen i midten og slutningen af september. Hvert arrangement varer tre timer, og alle landsdele bliver tilgodeset.

- Vi har endnu ikke alle detaljerne på plads om tid og sted. Men vi kan sige så meget som at Udenrigsministeriet og Toldstyrelsen stiller op sammen med os for at sikre et meget højt fagligt niveau. Vi har tre meget aktuelle og relevante ting på programmet: Før det første får deltagerne den helt aktuelle status for Brexit og den helt aktuelle opgørelse af mulige fremtidsperspektiver og scenarier. Derefter stiller vi skarpt på den voldsomt optrappede toldkrig mellem USA og Kina. Og endelig kommer det til at dreje sig om, hvordan danske virksomheder bedst kan komme til at drage fordel af mulighederne i EU’s nye frihandelsaftale med Japan. Desværre har de japanske myndigheder indtil nu krævet en dokumentation for oprindelse, der ligger langt ud over, hvad der står i aftalen. Det er en masse gode kræfter ved at få blødt op, fortæller Henrik Beck.

Samtlige EKFT-medlemsvirksomheder vil i løbet af meget kort tid modtage den endelige invitation til arrangementerne i september. Vil man allerede nu høre mere om planerne for efteråret, er man velkommen til at skrive til EKFT på info@ekft.dk

02.09.2019Erhvervslivets Kompetencecenter For Told

Sponseret

Brexit og toldkrigen udvikler sig dag for dag - kom og hør det seneste nye på EKFT's informationsmøder i september

13.08.2019Erhvervslivets Kompetencecenter For Told

Sponseret

Kom til EKFT-medlemsmøder i september om Brexit, toldkrig og frihandelsaftaler

06.08.2019Erhvervslivets Kompetencecenter For Told

Sponseret

Forbered jer på hård Brexit 31. oktober: EKFT indbyder snarest til nye medlemsmøder

28.02.2019Erhvervslivets Kompetencecenter For Told

Sponseret

Kom til EKFT-arrangementer om Brexit og frihandel

26.02.2019Erhvervslivets Kompetencecenter For Told

Sponseret

Godt med lidt mere styr på Brexit-processen

25.01.2019Erhvervslivets Kompetencecenter For Told

Sponseret

Betal ikke mere i told end nødvendigt