Forsikringsselskab outsourcer kerneforretningen

Som det første danske forsikringsselskab har Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart (UFDS) udliciteret hele kerneforretningen til landets største aktør inden for behandling af arbejdsskader, Sedgwick Leif Hansen A/S.

Med overtagelsen af skadebehandling fra UFDS får Sedgwick Leif Hansen overdraget cirka 300 ekstra skader til behandling om året. Foto: UFDS.

01.08.2022

SCM.dk

I 120 år har Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart (UFDS) håndteret den lovpligtige arbejdsskadeforsikring af medarbejdere om bord på skibe i den danske handelsflåde.  

Det gør forsikringsselskabet stadig, men som det første danske forsikringsselskab har den maritime nichevirksomhed valgt at outsource hele kerneforretningen med skadebehandling og håndtering af policer til Danmarks største virksomhed inden for behandling af arbejdsskader, Sedgwick Leif Hansen A/S. 

”UFDS har valgt en visionær model for at fremtidssikre selskabet. De er – mig bekendt – de første, der gør dette herhjemme, men det er mere almindeligt i den internationale forsikringsbranche. Specielt i Storbritannien og Irland har dette været en måde at drive forsikringsselskab på i mange år”, siger Peter Kofoed, der er kommerciel direktør i Sedgwick Leif Hansen. 

Forberedelserne til udliciteringen af forsikringsselskabets kerneprodukter har stået på i tæt dialog mellem Sedgwick Leif Hansen, UFDS og konsulentvirksomheden Thursday Consulting. 

Læs også: Har vi nået toppen af inflationen? Færre virksomheder forventer prisstigninger

Sedgwick Leif Hansen A/S er med sine 150 medarbejdere markedsledende i Danmark inden for behandling af arbejdsskader, og håndterer blandt andet hver fjerde arbejdsskade i Danmark.  

”Vi har specialister in-house, som har kompetencerne til at vurdere disse typer af skader, og denne ekspertise stiller vi til rådighed for forsikringsselskaberne. Vi er desuden markedsledende på bygningstaksering, hvor vi dækker hele Danmark. Vi håndterer blandt andet arbejdsskader for de danske regioner og kommuner”, forklarer Peter Kofoed. 

Et mere modent marked 

Med overtagelsen af skadebehandling fra UFDS får Sedgwick Leif Hansen overdraget cirka 300 ekstra skader til behandling om året. Derudover skal selskabet fremover håndtere alle opgaver omkring policerne. 

UFDS forventer, at det nye samarbejde vil styrke markedspositionen, fremtidssikre selskabet og sikre operationelle besparelser. 

”Forsikringsdrift udsættes for større og større krav til compliance, og der stilles de samme krav til et mindre selskab som os, som til de største selskaber. Derfor giver det god mening at outsource vores skadebehandling og policehåndtering, fordi processerne kan implementeres i nogle faste rammer og systemer i et større set-up”, siger Jacob Munch, der er administrerende direktør i UFDS. 

Beslutningen om at outsource kerneforretningen kommer efter en række ændringer i markedet de senere år. Mens UFDS har været først til at træffe det strategiske valg, ventes andre selskaber at følge efter i den kommende tid. 

”Vi oplever, at markedet er ved at åbne sig op. Virksomhederne har indset, at det ikke nødvendigvis er rentabelt at have alle kerneprodukter in-house, for mange mindre og mellemstore selskaber er der langt større perspektiver i at outsource til en virksomhed som vores, som har et større set-up”, siger Peter Kofoed. 

Han bliver bakket op af Robert Bo Jensen, partner i konsulentvirksomheden Thursday Consulting: 

”UFDS er generelt en af de første mindre virksomheder, der går all in på konceptet med outsourcing, og de første inden for forsikringsbranchen. Det var et perfekt match mellem en lille virksomhed, der havde mod på at optimere, og en større virksomhed, der havde appetit på et mindre marked. Hvis det viser sig at blive en succes, forventer jeg, at vi vil se en tendens imod, at flere og flere mindre selskaber outsourcer dele af deres kerneforretning”, siger Robert Bo Jensen.  

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup