Gnidningsfri grøn omstilling skal være inspiration for andre

Den danske industrikoncern Mekoprint har omlagt 95 procent af sit årlige emballageforbrug til mere bæredygtige alternativer. Omlægningen er foregået overraskende nemt og omkostningsneutralt, så nu er håbet, at den grønne omstilling kan inspirere til en lignende udvikling i andre virksomheder.

Omlægningen til grønnere alternativer hos Mekoprint tager afsæt i FN’s Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion. Foto: Mekoprint.

19.04.2022

SCM.dk

Potentialet og behovet for grøn omstilling er stort i det danske erhvervsliv. Det ved man hos den danske industrikoncern Mekoprint, der udvikler og producerer elektromekaniske komponenter og totalløsninger i Danmark, Østeuropa og Asien. Derfor traf industrikoncernen for et år siden en beslutning om at nytænke virksomhedens store emballageforbrug på over 6 millioner kroner årligt og gå forrest med grønnere emballagealternativer i branchen:

”I starten af 2021 satte vi os et konkret mål om, at 90 procent af vores årlige emballageindkøb skulle være omlagt til bæredygtige alternativer inden udgangen af året. Nu har vi omlagt 95 procent og fortsætter med at gennemgå de resterende varenumre, som primært er mange småindkøb, der kan standardiseres med færre og mere miljørigtige alternativer”, fortæller Anders Kold, som er CEO hos Mekoprint.

Omlægningen til grønnere alternativer hos Mekoprint tager afsæt i FN’s Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion. Konkret har man foretaget en omlægning til blandt andet genbrugspap og -karton, genbrugsplast eller i enkelte tilfælde bioplast samt en overgang fra engangspaller til genbrugspaller i FSC-certificeret træ.

Ingen indflydelse på samlet prisniveau

For at sikre en økonomisk balance i den succesfulde omlægning har man hos Mekoprint optimeret på indkøbsstørrelser og leverandørpriser. Indkøbet af emballage er desuden blevet standardiseret ved at anvende færre varianter af hver emballagetype. Det har blandt andet sikret, at industrikoncernens kunder ikke mærker en prisstigning, selvom de grønne alternativer typisk er dyrere.

Læs også: Grønt retursystem til nethandlens emballageforbrug efterlyser politisk opbakning

”Vi har enkelte varenumre, der er blevet væsentligt dyrere, men det er en holdningsbaseret beslutning, vi har truffet, da størstedelen af vores emballageindkøb med de hyppigt anvendte varenumre samlet set er blevet tilsvarende billigere”, fortæller Anders Kold og understreger afsluttende, at han håber, den grønne omstilling vil inspirere andre virksomheder:

”Vi håber, at vores resultater kan inspirere andre til at sætte gang i en lignende omlægning. Selvom det er en tidskrævende proces, er det vores erfaring, at det kan gennemføres effektivt som en del af den daglige drift ved gradvist at evaluere alternativerne, i takt med at der skal disponeres igennem et år. Vi er positivt overraskede over, hvor hurtigt det er gået, så vores bedste råd er derfor blot at kaste sig ud i det”.

- KCP

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

23.02.2024SCM.dk

Kinesiske kraner mistænkt for spionage

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

19.02.2024SCM.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

16.02.2024SCM.dk

Ny rapport: Forbrugere tror ikke på virksomheders bæredygtighedsbudskaber

16.02.2024SCM.dk

Top 10 supply chain tendenser 2024

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup