Gnidningsfri grøn omstilling skal være inspiration for andre

Den danske industrikoncern Mekoprint har omlagt 95 procent af sit årlige emballageforbrug til mere bæredygtige alternativer. Omlægningen er foregået overraskende nemt og omkostningsneutralt, så nu er håbet, at den grønne omstilling kan inspirere til en lignende udvikling i andre virksomheder.

Omlægningen til grønnere alternativer hos Mekoprint tager afsæt i FN’s Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion. Foto: Mekoprint.

19.04.2022

SCM.dk

Potentialet og behovet for grøn omstilling er stort i det danske erhvervsliv. Det ved man hos den danske industrikoncern Mekoprint, der udvikler og producerer elektromekaniske komponenter og totalløsninger i Danmark, Østeuropa og Asien. Derfor traf industrikoncernen for et år siden en beslutning om at nytænke virksomhedens store emballageforbrug på over 6 millioner kroner årligt og gå forrest med grønnere emballagealternativer i branchen:

”I starten af 2021 satte vi os et konkret mål om, at 90 procent af vores årlige emballageindkøb skulle være omlagt til bæredygtige alternativer inden udgangen af året. Nu har vi omlagt 95 procent og fortsætter med at gennemgå de resterende varenumre, som primært er mange småindkøb, der kan standardiseres med færre og mere miljørigtige alternativer”, fortæller Anders Kold, som er CEO hos Mekoprint.

Omlægningen til grønnere alternativer hos Mekoprint tager afsæt i FN’s Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion. Konkret har man foretaget en omlægning til blandt andet genbrugspap og -karton, genbrugsplast eller i enkelte tilfælde bioplast samt en overgang fra engangspaller til genbrugspaller i FSC-certificeret træ.

Ingen indflydelse på samlet prisniveau

For at sikre en økonomisk balance i den succesfulde omlægning har man hos Mekoprint optimeret på indkøbsstørrelser og leverandørpriser. Indkøbet af emballage er desuden blevet standardiseret ved at anvende færre varianter af hver emballagetype. Det har blandt andet sikret, at industrikoncernens kunder ikke mærker en prisstigning, selvom de grønne alternativer typisk er dyrere.

Læs også: Grønt retursystem til nethandlens emballageforbrug efterlyser politisk opbakning

”Vi har enkelte varenumre, der er blevet væsentligt dyrere, men det er en holdningsbaseret beslutning, vi har truffet, da størstedelen af vores emballageindkøb med de hyppigt anvendte varenumre samlet set er blevet tilsvarende billigere”, fortæller Anders Kold og understreger afsluttende, at han håber, den grønne omstilling vil inspirere andre virksomheder:

”Vi håber, at vores resultater kan inspirere andre til at sætte gang i en lignende omlægning. Selvom det er en tidskrævende proces, er det vores erfaring, at det kan gennemføres effektivt som en del af den daglige drift ved gradvist at evaluere alternativerne, i takt med at der skal disponeres igennem et år. Vi er positivt overraskede over, hvor hurtigt det er gået, så vores bedste råd er derfor blot at kaste sig ud i det”.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup