Hos ITD håber man, at anklagemyndigheden anker Kurt Beier-sagen

Christian Sørensen Madsen, formand for brancheorganisationen ITD, håber, anklagemyndigheden anker dommen i Kurt Beier-sagen. Kreativiteten vil fortsætte, hvis man nærmest ustraffet kan drive den slags transportvirksomhed, frygter han.

Chauffører levede under usle forhold og tjente 15 kroner i timen hos Kurt Beier, afslørede Fagbladet 3F i 2019. Foto: photoweges / 123RF.

01.09.2021

SCM.dk

I denne uge faldt der langt om længe dom i den såkaldte Kurt Beier-sag, som opstod efter Fagbladet 3F tilbage i 2019 afdækkede de slumlignende forhold, som virksomhedens filipinske chauffører levede under i Danmark. Sagen illustrerer ifølge formand for ITD, Christian Sørensen Madsen, på tragisk vis, hvad der sker, når prisen på transport bliver altafgørende, og det blot drejer sig om at tilbyde billigst mulige løsninger. Derfor håber han, at anklagemyndigheden anker dommen:

”Jeg tror ikke, sagen er slut, og jeg håber, den bliver anket. For kreativiteten vil fortsætte, hvis man nærmest ustraffet via et selskab i Polen kan drive transportvirksomhed i Danmark på dansk grund helt ned til 15 kroner i timen og under usle forhold. Det er selvklart ikke acceptabelt og skader både danske vognmænd, branchens ry og vores muligheder for at tiltrække kvalificerede medarbejdere”, siger Christian Sørensen Madsen.

Læs også: Danske Speditører lancerer nye etiske transportregler

Han frygter, at sagen i lang tid vil stå i vejen for den rekruttering, der er så afgørende for forsyningskæderne. Derfor bør hele vognmandsbranchen lægge sig i selen for at rette op på kritisable forhold og fremstå som den attraktive branche, den er. Samtidig håber Christian Sørensen Madsen, at der kan komme noget godt ud af sagen.

”Måske kommer der også lidt godt ud af sagen. Jeg tror i hvert fald, at sagen har været med til, at mange flere danskere og danske virksomheder har fået åbnet øjnene for problemet. Det har været godt for de danske vognmænd, for det har også lagt pres på køberne til at vælge virksomheder, der tilbyder ordnede forhold”, siger Christian Sørensen Madsen.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle