Hurtig it-udvikling skaber stor vækst

Virksomheder, der er hurtige til at tage nye teknologier i brug, skaber større vækst, viser en undersøgelse fra Harvard.

57 procent af virksomhederne mener, at ny teknologi fremmer vækst og innovation..

18.09.2014

SCM.dk

Undersøgelsen "Det digitale udbytte – fordele ved at være first mover” peger på, at virksomheder, der er først til at udnytte nye teknologier – så som mobility, maskine-til-maskine og cloud-computing, kan blive mere e­ffektive og opnå øgede konkurrencefordele. På den måde kan de skabe hurtigere vækst end konkurrenterne.

Tyve procent af ’first-moverne’ har oplevet øget omsætning på mere end 30 procent. Det er over dobbelt så meget sammenlignet med gruppen af ’Følgere’ – altså de virksomheder, som følger udviklingen og først slår til, når der er dokumenterede gevinster ved teknologien. Og det er over tre gange så meget vækst sammenlignet med gruppen af forsigtige virksomheder, der venter med at investere, til teknologien er veletableret.

<p>Organisationer har brug for at være konstant innovative, og undersøgelsen fra Harvard Business Review viser, at teknologien er en vigtig katalysator for virksomhedernes vækst," siger </p>

Tony Recine, chief marketing officer hos Verizon Enterprise Solutions.

672 virksomhedsledere og it-chefer fra hele verden har medvirket i Harvard Business Reviews undersøgelse. Undersøgelsen har fokus på, hvordan fem overordnede teknologiområder – mobile, social, cloud computing, avanceret dataanalyse og maskine til maskine-kommunikation – kan udvikle organisationer og styrke innovation og værdiskabelse.

"Organisationer har brug for at være konstant innovative, og undersøgelsen fra Harvard Business Review viser, at teknologien er en vigtig katalysator for virksomhedernes vækst", siger Tony Recine, chief marketing officer hos Verizon Enterprise Solutions, der har sponsoreret undersøgelsen. 

First-mover-fordele
Undersøgelsen arbejder med tre kategorier af virksomheder og deres holdninger til anvendelse af ny teknologi: It-pionererne, it-følgerne samt de mere forsigtige virksomheder. De adspurgte i undersøgelsen ligger meget lige fordelt i de tre kategorier. 

Undersøgelsen i tal

  • 73 procent anvender cloud computing.
  • 61 procent bruger mobility-teknologi.
  • 83 procent anvender sociale medier og samarbejdsværktøjer i forretningen.
  • 20 procent gør brug af maskine til maskine-teknologi.

57 procent af alle de adspurgte betragter it som en investering, der skaber innovation og vækst. 54 procent af it-pionererne ser it som et middel, der i høj grad kan udvikle virksomhedens forretningsmodel, mens 52 procent peger på, at it baner vejen for væsentlige ændringer i virksomhedens produkter og serviceydelser. Til sammenligning oplever kun 29 procent af virksomhederne i kategorien ’følgere’ og 10 procent i gruppen af forsigtige virksomheder, at it fører til ændringer i forretningsmodellen.

Trods de forskellige holdninger benyttes it i høj grad af alle virksomheder. 73 procent anvender cloud computing, mens 61 procent bruger mobility-teknologi. 83 procent anvender sociale medier og samarbejdsværktøjer i forretningen, mens 20 procent gør brug af maskine til maskine-teknologi.

Læs også: Big data-specialister i en ud af fire virksomheder

"Ny teknologi kan give reelle konkurrencefordele, men det er nødvendigt, at organisationen er fast besluttet på at bruge teknologien til at bygge nye processer og forretningsmodeller", siger Angelia Herrin, der redaktør for forskning og særlige projekter hos Harvard Business Review. Hun peger på, at virksomheder skal være mere fleksible, når det kommer til inplementering af ny teknologi. 

-SSM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

27.05.2024SCM.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup