Internationalt kurerfirma er igen blandt verdens - og Danmarks - bedste arbejdspladser

Great Place to Work® har netop kåret de virksomheder i verden, der har den allerhøjeste medarbejdertilfredshed. Og endnu engang ligger DHL Express i den absolutte top. Internationalt er det blevet til en 4. plads og i Danmark ligger kurerfirmaet og DHL Aviation på en 3. plads. Hemmeligheden bag placeringerne er et super dedikeret og globalt fokus på netop at skabe den allerbedste arbejdsplads.

Arbejdsglæden og medarbejdertilfredsheden er stor i DHL Express og DHL Aviation og det har netop ført til en 3. plads i Great Place to Works undersøgelse (for virksomheder over 500 medarbejdere).

”Vi fokuserer dagligt benhårdt på at være en fantastisk arbejdsplads, med engagerede medarbejdere og dygtige ledere med people skills, der alle hver eneste dag går på arbejde med ønsket om at skabe den bedste arbejdsdag for sig selv, kollegaerne og vores kunder. Blandt andet arbejder vi rigtig meget med at skabe og vedligeholde en familiefølelse og følelsen af at høre til. Det gør vi rigtig meget gennem vores adfærd og ved at træne samtlige medarbejdere,” siger Sarah Gertraude Olsen, der er HR direktør i DHL Express.

Hun er selv kommet til i virksomheden for kort tid siden og har derfor også selv mærket, hvordan DHL Express’ virksomhedskultur er så markant anderledes end andre steder, hun har arbejdet.

”Der er en sjælden imødekommenhed, engagement og hjertevarme her. Det mærkes tydeligt, når man ankommer som ny. Derudover er der en tydelig respekt for alles funktioner og deres individuelle bidrag til forretningen. Her er en flad og meget transparent organisation og vi arbejder hele tiden med vores adfærd og med en stærk konstruktiv og anerkendende feedbackkultur. Det påvirker det interne samarbejde og kulturen, og kunderne kan mærke det lige så snart, de er i kontakt med os,” siger Sarah Gertraude Olsen.

Selvom DHL Express sidste år blev nr 1 og dermed er faldet to pladser tilbage, er det ikke noget, der bekymrer Sarah Gertraude Olsen.

”Det er marginaler, der adskiller virksomhederne i toppen af Great Place to Works undersøgelse og vi gør det rigtig godt. Vi fortsætter med at måle på medarbejdernes trivsel og benytter os også af andre surveys samt 1:1 feedback. Allervigtigst er det, at vores værdier om respekt og resultater ligger så dybt forankret i alle, at vi hver dag alle glæder os til at gå på arbejde,” siger Sarah Gertraude Olsen.

Sarah Gertraude Olsen, HR direktør i DHL Express .

Medarbejderne er den allervigtigste årsag til succes

Globalt har flere end 8.000 virksomheder med tilsammen mere end 12 mio. ansatte deltaget i Great Place to Works internationale undersøgelse. Evalueringskriterierne er bygget op omkring tillid, og der analyseres på medarbejdernes forhold til ledelsen, hinanden samt til deres job. Det er tredje gang i træk, at DHL Express er kåret som en af verdens bedste arbejdspladser.

”Vi er enormt stolte over dette hattrick, og det er et stærkt vidnesbyrd om, at vores anerkendelseskultur er en vigtig del af den fremragende medarbejdertilfredshed. Vores flere end 100.000 medarbejdere er kernen i vores virksomhed og den allervigtigste årsag til vores succes. De er engageret i deres arbejde og i at yde den bedst mulige service til vores kunder hver dag og hvor som helst,” siger John Pearson, der er adm. direktør for DHL Express.

Michael Bush, der er adm. direktør for Great Place to Work, har da heller ikke andet end lovord tilovers for DHL’s placering og interne arbejde med at arbejde med tillid i kulturen.

”Hvis man tænker over, hvad flere end 100.000 mennesker hver dag gør i DHL, hvor de i mere end 220 lande leverer produkter og tjenester i de mest urbane og fjerntliggende hjørner af verden, er dette måske den mest globale virksomhed i verden. Når man så ovenikøbet tænker på alle de sprog-, kultur-, vejr- og lovgivningsmæssige udfordringer, de står over for hver dag og at de er med til at forbinde mennesker og forbedre deres liv, er DHL helt klart en af de mest bemærkelsesværdige virksomheder i verden. Hele 92% af alle deres medarbejdere fra top til bund siger, at det er en fantastisk arbejdsplads. Og hvad er så deres hemmelighed? Den er, at de er drevet af et højere formål og at de har det mest nyskabende og omfattende ”Certified International Specialist”-medarbejderudviklingsprogram i verden.”

Mere fra...

07.03.2023DHL Freight

Sponseret

DHL Express er første globale ekspresleverandør til at give kunderne muligheden for at tilvælge bæredygtigt flybrændstof

30.09.2022DHL Freight

Sponseret

Europas bedste arbejdsplads er kåret

19.11.2021DHL Freight

Sponseret

DHL og Grundfos tester brugen af Bio-LNG på landevejstransport med lovende resultater

10.02.2021DHL Freight

Sponseret

The potential of multisourcing

15.12.2020DHL Freight

Sponseret

DHL starts international COVID-19 vaccine distribution

07.01.2020DHL Freight

Sponseret

DHL Freight udvider lagerkapaciteten med 3000 kvm i Nordjylland