IT-chefer nedtoner regelmæssigt cybertrusler

Danske virksomheders øverste ledelse bliver vildledt omkring den reelle sikkerhedshedsrisiko, men det er ikke med IT-chefernes gode vilje. 86 procent føler sig nemlig presset til at nedtone risikoen. Det viser en global undersøgelse om IT-sikkerhed, som 210 danske chefer har deltaget i.

Danske chefer er i højere grad villige til at gå på kompromis med IT-sikkerhed end chefer i andre lande. Samtidig føler flere danske IT-chefer sig presset til at nedtone cybertrusler mod virksomheden. Foto: 123RF.

09.12.2021

SCM.dk

Globalt set er det ”kun” 82 procent af IT-chefer, som føler et pres for at nedtone sikkerhedstruslen mod virksomheden, når de står overfor bestyrelsen. Men i det Danmark ligger tallet over det i forvejen høje tal. Her melder 86 procent af IT-chefer om samme pres.

Det fremlægger cybersikkerhedsvirksomheden Trend Micro, der har fået foretaget en global undersøgelse af virksomhed til IT-sikkerhed gennem det uafhængige analyseinstitut Sapio Research. 5.321 chefer har deltaget på tværs af 26 lande, hvoraf 210 er danske.

Undersøgelsen viser, at mens 63 procent mener, at de jævnligt bliver udsat for pres, er det næsten hver fjerde, der oplever et konstant pres.

”Analysen viser, at størsteparten af IT-chefer i Danmark og resten af verden undlader at fortælle hele sandheden, når de står over for bestyrelsen, fordi de er bange for, at de gentager sig selv eller fremstår alt for negative. Det skaber en ond cirkel, hvor virksomhedens øverste ledelse bliver vildledt omkring den reelle sikkerhedsrisiko,” siger Christian K. Beck, der er Trend Micros danske countrymanager, til Security World Market.

Resultatet er, at den øverste ledelse ikke forstår den IT-sikkerhedsrisiko, som virksomheden står over for fire ud af 10 danske IT-chefer svarer, at det er tilfældet.

Læs også: På trods af investeringer er firmaers tiltro til egen IT-sikkerhed stadig lav

Men selvom emnet er svært at forstå og IT-cheferne måske underinformerer, så svarer over halvdelen også, at de møder manglende vilje blandt virksomhedens top til at prøve at forstå. 37 procent siger, at de mener, at ledelsen ikke prøver at forstå problemet, mens hver fjerde direkte mener, at topledelsen ganske enkelt nægter at forstå problemet.

”Vi er nødt til at ændre den måde, vi taler om IT-sikkerhed på, så virksomhedens øverste ledelse forstår, at IT-sikkerhed er en grundlæggende forretningsmæssig drivkraft i en moderne virksomhed,” fortsætter Christian K. Beck.

IT-folk nedtoner – cheferne nedprioriterer

Ifølge Trend Micros undersøgelse er det dog ikke forståelsen for cybertrusler, som cheferne mangler. I stedet er det viljen til at sætte handling bag ordene.

Hver fjerde danske chef tilslutter sig, at cybersikkerhed er den største trussel af alle i virksomhedens samlede miljø. Samtidig vurderer 59 procent, at den mest omkostningstunge trussel mod virksomheden er et cyberangreb.

Læs også: Hjemmekontorer udfordrer virksomheder på IT-sikkerheden

Men kun syv procent af danske chefer melder, at de aldrig vil gå på kompromis med IT-sikkerheden. Mere end ni ud af ti er altså villige til at sætte andre forretningsmæssige mål som produktivitet, innovation eller kundeoplevelsen før cybersikkerheden.

Ligesom presset på IT-cheferne, ligger viljen til at nedprioritere IT-sikkerheden også højere blandt danske chefer. Undersøgelsens globale gennemsnit ligger nemlig på 90 mod det danske 93 procent.

Et lyspunkt i cybermørket

Selvom danske ledere i dag ikke er særlige villige til at prioritere IT-sikkerheden, viser undersøgelsen, at de med den rette gulerod er mere end villige til at lægge kursen om.

Seks ud af 10 mener, at de vil begynde at tage cybersikkerheden mere alvorligt, hvis deres kunder begynder at kræve mere avancerede sikkerhedscertificeringer af virksomheden, ligesom 55 procent mener, at samme høje krav fra investorer vil sætte skub i IT-fokusset i virksomheden.

57 savner dog ganske enkelt også, at det er nemmere at illustrere og forklare de forretningsmæssige konsekvenser af et cyberangreb over for den øverste ledelse.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens hjælper robotter med at passe på dyr og mennesker

14.02.2024SCM.dk

Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

13.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Vigtig opdatering på e-fakturering i Polen

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup