ITD’s bestyrelse vil oprette nyt videnscenter

Når deltagerne til ITD’s generalforsamling mødes i Nyborg 12. april, skal de blandt andet stemme om et bestyrelsesforslag om at etablere et helt nyt "Center for Innovation i Logistik og Transport" under brancheorganisationens vinger.

"Vi er nødt til at tænke utraditionelt for at styrke vores erhverv, og det er i ITD, at pladsen og råderummet til visionære nyskabelser for branchen findes", siger ITD’s bestyrelsesformand Gert Jakobsen, om bestyrelsens nye forslag om at etablere et "Center for Innovation i Logistik og Transport". Foto: ITD.

02.04.2014

SCM.dk

Den 12. april skal deltagerne til brancheorganisationen for den danske vejgodstransport ITD’s generalforsamling stemme om et forslag præsenteret af ITD’s bestyrelse.

Forslaget går på at oprette et helt nyt videnscenter - "Center for Innovation i Logistik og Transport" (CILT) – som skal arbejde med tæt udgangspunkt i ITD-medlemmernes dagligdag. Det skriver transporttidende.com.

Læs også: Nyt forskningscenter for landsbrugsmaskiner i Kolding

”Centeret skal fungere som en hjælpende hånd til de vognmænd, som ligger inde med en god ide, men måske lige mangler at få den ud over rampen, fordi de møder spørgsmål fra myndigheder eller forhindringer i de eksisterende rammer og regler. Her kan centeret hjælpe med at lave de beregninger og analyser, der kan bane vejen for eksperimenter og forsøg uden for de normale rammer”, siger Poul Henrik Schou, der er næsteformand i ITD’s bestyrelse, til transporttidende.com.

Læs også: GLS Denmark får nyt pakke- og distributionscenter

Modulvogntog, øgede totalvægte og distribution uden for myldretiderne er eksempler på innovation og udvikling i branchen, som ikke var blevet til noget uden et seriøst forarbejde med analyser og beregninger – og specielt ikke uden en tæt dialog med virksomhederne i branchen. Ifølge ITD’s bestyrelse er det hensigten med ITD’s innovationscenter at følge de gode eksempler og samtidig skabe helt nye.

ITD’s bestyrelse ser centeret som en langsigtet investering i branchens fremtid, og derfor foreslår bestyrelsen foreløbigt en etableringsfase på tre år. 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle