Jungheinrich bygger en batterilagerfabrik med det mål at producere 100 procent CO2-neutrale batterier

Sammen med Triathlon bygger Jungheinrich en batterilagerfabrik med høj fleksibilitet, med en topeffekt på 25 MW. Anlægget er det største af sin art i Sachsen og et af de mest kraftfulde i Tyskland.

I Freiberg, Sachsen, bygger JT Energy Systems et stationært lagersystem med genbrugte lithium-ion batterier med en topeffekt på 25 MW. Foto: Jungheinrich.

  • Det største batterilageranlæg i Sachsen, Tyskland
  • Genbrug af brugte lithium-ion-batterier
  • Intelligent kombination af elektromobilitet med energiomdannelsen

JT Energy Systems giver brugte lithium-ion batterier nyt liv og vil i fremtiden producere CO2-neutrale batterier: Sammen med Triathlon bygger Jungheinrich en batterilagerfabrik med høj fleksibilitet, med en topeffekt på 25 MW. Anlægget er det største af sin art i Sachsen og et af ​​de mest kraftfulde i Tyskland. Det store lagersystem indeholder bl.a. brugte lithium-ion-batterier fra trucks og personbiler. I fremtiden skal anlægget bruges til at producere 100 procent CO2-neutrale batterier efter specifikke krav. Megabatteriets opgave er mellemlagring af regenerativ elektricitet, stabilisering af elnettet og at levere topeffekt ved akut behov. Projektet gennemføres af eksperterne i batterilagring i stor skala, lokale Tricera Energy GmbH. Med dette ambitiøse projekt driver de involverede virksomheder energiomstillingen fremad og tager det store potentiale op, der ligger i det intelligente netværk af elektromobilitet og energiomstilling. Genbrug af brugte bilbatterier i stationære lagringssystemer er en væsentlig del af Jungheinrich bæredygtighedsstrategi - til effektiv og økonomisk brug af ressourcer i vores cirkulære økonomi.

Genbrug af lithium-ion-batterier efter mange års brug i elbiler er et utroligt effektivt, bæredygtigt og ressourcebesparende bidrag til energiomstillingen. De brugte energimoduler bliver klassificeret af JT Energy Systems og om nødvendigt renoveret for at sikre maksimal levetid. På grund af den kraftige stigning i andelen af ​​elbiler de seneste år, forventer JT Energy Systems, at et stigende antal batterier i fremtiden vil få et nyt liv i stationære lagerfaciliteter.

"Elektromobilitet oplever et boom lige nu. På verdensplan anvendes der i dag mere end 1 million Jungheinrich trucks. Et hurtigt voksende antal af dem er udstyret med den nyeste lithium-ion teknologi. Lithium-ion-batterier er særligt holdbare. De kan normalt bruges længere end de mange år, de bruges som energikilde i en truck. Stationære energilagringssystemer som det i Freiberg er den logiske konsekvens af at give lithium-ion-batterier et andet liv, og dermed yder det et væsentligt bidrag til energiomstillingen," forklarer Reinhild Kühne, administrerende direktør for JT Energy Systems.

JT Energy Systems blev grundlagt i 2019 af den Hamborg-baserede ekspert i intralogistik Jungheinrich og batteriproducenten Triathlon. Den fælles virksomhed producerer energisystemer til elektriske køretøjer til industrielt brug. Virksomheden ligger i Freiberg, Sachsen, og leverer produkter til at imødekomme den hastigt voksende efterspørgsel efter innovative og bæredygtige energi- og batterisystemer. Virksomheden har særlig ekspertise i reparation og oparbejdning af brugte lithium-ion batterier. Til klassificering og evaluering af batteriernes restlevetid bruger virksomheden viden fra NOVUM Engineering ING GmbH, Dresden. En virksomhed, der har specialiseret sig i AI-baseret batteriovervågning.

Det store batterilagersystem bliver planlagt og bygget af den lokalt baserede partnervirksomhed Tricera Energy GmbH. Planen er, at det står færdigt i efteråret 2022. Virksomheden har specialiseret sig i stationær lagerteknologi og industrielle lagerløsninger. JT Energy Systems og dets aktionærer Jungheinrich og Triathlon tager hermed et vigtigt skridt i den konsekvente implementering af deres bæredygtighedsstrategi ved at investere i denne fremtidsteknologi.

21.02.2022Jungheinrich

Sponseret

Jungheinrich bygger en batterilagerfabrik med det mål at producere 100 procent CO2-neutrale batterier

17.02.2022Jungheinrich

Sponseret

Jungheinrich bygger et fuldautomatisk logistikcenter med arculee AMR for Prodrive Technologies

01.12.2020Jungheinrich

Sponseret

Handler ansvarligt: Jungheinrich er blandt de mest bæredygtige virksomheder i maskinindustrien

20.10.2017Jungheinrich

Sponseret

Webshoppen Jungheinrich PROFISHOP åbner i Danmark

03.04.2014Jungheinrich

Sponseret

IFOY Award 2014

06.03.2014Jungheinrich

Sponseret

Månedens brugte truck