Lagerstyring i detailhandel

Illums Bolighus ønskede at indføre et Warehouse Management System for at forbedre kundeoplevelsen i deres webshop, ved at give et bedre overblik over beholdningerne i butikkerne.

Varemodtagelse i Illums Bolighus.

Konsignationslager

En af udfordringerne for Illums Bolighus var at styre lagerbeholdningerne for de mange konsignations-leverandører. Nogen af leverandørerne fyldte selv varer direkte på hylderne, andre leverede uden indkøbsordrer. Generelt blev data ikke registreret i ERP systemet.

Nu registreres alle varer i Warehouse Management Systemet (WMS), som samtidig kan sende detaljerede rapporter til de enkelte konsignationsleverandører om lagerbeholdning og transaktioner. Samtidig er lagerbeholdning for alle varer nu on-line tilgængelig for webshoppen.

Varemodtagelse og kasseapparater

WMS holder styr på lagerbeholdningen i alle butikker. Når varer modtages og indlagres, opdateres WMS databasen direkte fra
stregkodescannere.

For at butikkens lager løbende stemmer, er transaktionerne fra kasseapparaterne integreret med WMS, så beholdningen løbende reguleres efterhånden som varerne sælges.

Webshop ordrer plukkes i butikken

Når en vare bestilles på webshoppen, plukkes den i de samme butikker, som kunderne også kommer ind i fra gaden. Kunden kan få varen tilsendt, eller som ’Click-and-Collect’ som en stor del af kunder vælger, hvor varerne er plukket og klar til afhentning i butikken.

”I et normalt lager, vil WMS systemet været sikker på varen er tilgængelig på hylden, men i en butik kan en kunden have taget varen og være på vej til kassen. Det må systemet respektere, da de fysiske kunder har prioritet. Derfor har PCSYS indbygget funktioner til at hjælpe plukkeren med at finde en alternativ lokation at plukke varen fra.” fortæller Anton Danielsen, E-commerce Manager.

Opdeling af ordre og multipluk

En ordre med flere varelinjer kan have varer placeret over flere etage eller afdelinger i varehuset. WMS opdeler disse ordrer i flere plukkejob, som kan udføres i de enkelte afdelinger.

”En kunde bestiller en lampe og en tallerken, som skal plukkes i lampeafdelingen og i køkkenafdelingen. WMS systemet opdeler denne ordre i to plukkejob. I lampeafdelingen plukkes lampen alene, da vi typisk har med større og tungere ting at gøre, mens i køkkenafdelingen plukkes tallerkenen sammen med andre kunders ordrer, da medarbejderen her nemt kan håndtere flere ordrer samtidig.” fortæller Anton Danielsen.

Ved at plukke flere ordre samtidig, kaldet multipluk, viser erfaringerne at man kan plukke op til 30% hurtigere. Når en medarbejder starter en plukkeopgave får denne tildelt et antal plukkejob, som plukkes i den mest optimale rækkefølge.

Konsolidering og pakning

”Efter pluk bringes varerne til ned i kælderen, hvor pakning og forsendelse finder sted. Hvis ordren er helt færdig bringes den direkte til pakning, alternativt til konsolidering, hvor varerne afventer resten af ordren er færdigplukket”

Gaveindpakning og byttemærker

På pakkebordene pakkes ordrerne til kunderne. Hvis en kunde har bestilt gaveindpaking bliver varerne indpakket rigtig flot, ligesom man kan forvente som kunde i Illums Bolighus. Varerne forsynes med byttemærker, så gaverne kan byttes i varehuset på normal vis.

Samme platform i flere lande

Illums Bolighus har selv rullet installationerne ud i foreløbig 14 butikker i foreløbig 3 lande: Danmark, Norge og Sverige. Senere følger Tyskland, hvor butikken i Hamborg også snart kommer med.

”Det har været nemt og intuitivt at gå til, og vi har alene i løbet af september 2018 installeret 9 butikker. Vi har selv klaret opgaven med minimalt behov for support fra PCSYS” siger Kristian Friis-Hansen, IT-chef i Illums Bolighus.

Læs mere om PCSYS WMS-7: https://pcsys.dk/wms/

Mere fra...

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

WMS og Lagerautomation: De sidste 7 gode argumenter du mangler

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Magasin du Nord transformerer omnichannel ordrestyring med Tecsys Omni™ OMS

23.11.2023TECSYS A/S

Sponseret

Tecsys Grønne Shop fejrer Black Friday med stor rabat helt frem jul