Leverandører har respekt for klimatruslen

Størstedelen af leverandørerne ser klimaforandringer som en risiko for forretningen, der bør inddrages som en del af den fremtidige forretningsstrategi. Det viser ny rapport.

En ny rapport peger på, at klimaforandringer bør være en del af virksomheders forretningsstrategier for at sikre sig mod fremtidige risici. Foto: Photos.com. .

17.02.2014

SCM.dk

Mere end 70 procent af de adspurgte leverandører i en ny undersøgelse forventer, at klimaforandringer udgør en fremtidig risiko, der kan få negative indflydelse på virksomheden. Og over 90 procent ser det som en mulig barriere for nye investeringer.

Det viser en ny rapport, ’Collaborative Action on Climate Risk’, fra Carbon Disclosure Project (CDP), der i samarbejde med konsulentvirksomheden Accenture har analyseret intet mindre end 2.868 virksomheder. Det skriver supplymanagement.com.

Læs også: Klimaforandringer truer supply chains

“Rapporten slår fast, at virksomheder i stigende grad ser klimaforandringer og manglende vandressourcer som potentielle risici. Virksomhederne må derfor skride til handling”, siger Paul Simonsen, CEO i CDP, til supplymanagement.com

Klimaforandringer bør indarbejdes i forretningsstrategien
Rapporten konkluderer, at leverandører bør indtænke klimaforandringer og bæredygtighed som en del af forretningsstrategien for at være på forkant med risikoen. Det har nogle virksomheder allerede gjort med stor succes.  

”Resultatet i rapporten er et klart bevis på, at de virksomheder, der er åbne og anerkender risikoen, ofte er dem, der opnår den største reduktion i udledningen. Men det er samtidig også dem, der introducerer de mest kosteffektive strategier og kan drage direkte økonomisk fordel af de bæredygtige tiltag”, siger Gary Hanifan, chef for bæredygtig supply chain i Accenture, til supplymanagement.com

Læs også: Fagfolk skriver: Risikostyring – tænk dybt, bredt og langt

CDP har i forlængelse af rapporten introduceret ’Action Exchange’, som er et projekt, der skal identificere, hvor forureningen og udledningen i forsyningskæden er genereret, og i hvilke sektioner af forsyningskæden Return of Investment er mest sandsynlig og kosteffektiv for bæredygtige tiltag.

Ifølge supplymanagement.com deltager flere store virksomheder allerede i projektet heriblandt Bank of America, L'Oreal, Philips og Walmart. 

-TK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle