Lyt til levende samtaler om supply chain management

Udgiveren af magasinet SCM+Logistik og scm.dk Horisont Gruppen udvider nu med en fast podcast-kanal. Det sker i et tæt samarbejde med professor i SCM Jan Stentoft og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær fra Syddansk Universitet.

2. ”Vi har en passion for SCM, og den vil vi gerne dele med andre SCM-folk”, fortæller professor Jan Stentoft. Foto: SDU..

09.11.2020

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Der er så mange gode historier om supply chain management og logistik derude i den virkelige verden, som aldrig bliver fortalt. Det er synd, fordi supply chain-folk ofte er en slags hverdagens helte, der gør en stor forskel for producenter, transportører, detailvirksomheder, industrivirksomheder, it-afdelinger, konsulenthuse og så videre”. Sådan lyder vurderingen fra Jan Stentoft, der i årtier har været en aktiv aktør på supply chain scenen både som akademiker, formidler og praktiker.

”Podcast-formatet er rigtig velegnet til at formidle og markedsføre SCM, fordi formatet lige nu er meget populært, og fordi det også er velegnet til at formidle SCM-emner på en anderledes levende og menneskelig måde end det skrevne ord i artikler og rapporter”, fortæller Tina Højrup Kjær, der har stor erfaring med at gøre forskningstunge emner mere spiselige for en ikke-akademisk målgruppe.

Også de svære aspekter
Det er ambitionen, at podcast-kanalen løbende skal producere både rene redaktionelle podcasts og kommercielle podcasts, hvor partnere på scm.dk har mulighed for at belyse et emne eller en case som en levende radiofortælling.

”Vi har en passion for SCM, og den vil vi gerne dele med andre SCM-folk. Vi tror på, at podcast-formatet kan tilbyde historier, der er lidt mere nuancerede, upolerede og rå. Vi ved jo alle, at der altid er udfordringer, når en virksomhed skal indføre et nyt WMS, skifte et ERP-system eller udvikle en ny planlægningsproces. Det er sjældent plug-and-play, og det er kun sundt også at kaste lys på de svære aspekter”, fortæller Jan Stentoft.

Naturlig forlængelse af community-idéen
Rasmus Brylle, der er adm. direktør for Horisont Gruppen fremhæver, at Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft udgør et fantastisk hold, hvor Jan tilbyder høj SCM-faglighed, og Tina tilbyder viden om formidling og kommunikation. ”Jeg ser hele podcast-idéen som en naturlig forlængelse af den community-idé, som medieuniverset scm.dk/SCM-Logistik bygger på. Vi vil gerne nyttiggøre alle parters viden for så mange som muligt, og derfor får de kommercielle partnere på scm.dk nu en ekstra kanal, som de kan udkomme på”, fortæller han.

Alsidighed og bredde
Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft understreger, at de ser podcast-kanalen som et supplement til magasinet og flowet af nyheder på scm.dk. De har ambitioner om, at podcast-udsendelserne skal bringe mange forskellige slags historier inden for hele bredden af supply chain- og logistikfeltet. De ser det også som en naturlig forlængelse af ambitionen at bygge bro mellem SCM-forskning og SCM-praksis eller mellem universitetsverden og den praktiske hverdag i virksomheder. Ligesom de også betragter podcast-kanalen som et værdifuldt bidrag til formidlingen til de nye generationer af studerende, der har eller måske kan fatte interesse for SCM.


Sådan får du en kommerciel podcast
Tag kontakt til business manager Niels Larsen på nl@horisontgruppen.dk eller 27130010, hvis du har en god idé og er interesseret i at få produceret en podcast, der kan gøre SCM-lytterne klogere.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

23.05.2024SCM.dk

CMP har aftale om enorm biobrændstof-fabrik på plads

23.05.2024SCM.dk

Maersk og DSV har afgivet bud på DB Schenker

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup