Månedens udfordring: Resiliens og bæredygtighed kræver stærke relationer

Forsynings- og leveringssikkerhed samt bæredygtighed kræver masser af data og avancerede digitale systemer. Men det kræver først og fremmest relationer og tillid. Synkronisering i forsyningskæden sker først helt rigtigt, når mennesker mødes og opbygger en fælles forståelse. Data gør det ikke alene, lyder det fra Mads Lind, Chr. Hansen.

”Hvis alle parter tænker ’kunden først’ og ikke ’min funktion først’, så er grunden for store resultater lagt”, fortæller Mads Y. Lind. Foto: Chr. Hansen..

17.03.2023

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”I ly af corona foretog Chr. Hansen et større opkøb i USA. De første halvandet år efter opkøbet kunne vi ikke besøge hinanden på grund af rejserestriktioner. Det faktum at vi ikke kunne mødes fysisk, gjorde integrationen og synkroniseringen vanskelig. Det var tydeligt for os. Det var først efter, at vi havde mulighed for at rejse frem og tilbage, at vi for alvor fik synkroniseret og afstemt arbejdsgange på tværs af denne værdikæde. Det fysiske møde gør en afgørende forskel”, fortæller Mads Yding Lind, der er ansvarlig for den globale forsyningskæde hos Chr. Hansen. Det omfatter logistik, S&OP, sourcing, contract manufacturing og strategudvikling.

Læs også: Månedens udfordring: Det digitale, det bæredygtige og det fleksible

Han fortæller om, at Chr. Hansens supply chain lige som mange andre virksomheder står over for en udfordring med at rekruttere medarbejdere, sikre robusthed og ikke mindst udvikle bæredygtighed. Han fremhæver i den sammenhæng, at de ’dybe personlige relationer’ er helt afgørende for både at skabe forsynings- og leveringssikkerhed samt udvikle bæredygtighed.

Værdikædetænkning er konge
”Stærke partnerskaber, fælles forståelse og tillid er helt centrale, når vi skal udvikle en resilient og bæredygtig forsyningskæde. 80 procent af vores klimaaftryk foregår for eksempel i scope 3 – altså blandt vores leverandører. Så vi kommer ikke udenom at sætte os sammen med de væsentligste leverandører og i fællesskab skabe løsninger. Vi har ikke ’buying power’ nok til, at vi bare kan sige til vores leverandører, at sådan her skal de gøre. Den eneste vej frem er samarbejde, dialog og fælles værdikædetænkning”, fortæller han.

Om Mads Y. Lind

• Aktuel position: Vice president, Global Supply Chain & Strategy, Chr. Hansen.
• Uddannelse: MBA fra CBS og en række forløb i ledelse og strategi på IMD, INSEAD og London Business School.
• Erhvervserfaring: 3 års erfaring fra Chr. Hansen og 12 års erfaring med ledelse, strategi og supply chain i Novo Nordisk.

Han fortæller, at Chr. Hansen har udvalgt 50 ud af deres mange leverandører, som indgår i et projekt, hvor Chr. Hansen undersøger, hvordan de sammen med leverandørerne kan reducere klimaaftrykket.

”Det er meget forskelligt, hvordan leverandørerne reagerer, og hvordan løsningerne kan se ud. Vi har forpligtet os på Science Based Taget Initiative, og bare det at blive enige om præcist, hvordan vi måler og overvåger CO2-udledningen sammen med leverandørerne, er en udfordring – en udfordring som vi kun løse ved at indgå i tæt dialog og samarbejde”, fortæller Mads Yding Lind.

Den velsmurte kæde
”Min vigtigste opgave er at bidrage til at smøre tandhjulene i både den interne og eksterne værdikæde. Vores forsyningskædearbejde skal være baseret på data og it. Men det, der virkelig skaber værdi og får værdikæden til at skabe store resultater, er det konstruktive og tillidsbaserede samarbejde og værdikædetænkning hos alle parter på tværs af fagområder og virksomheder”, fortæller han og tilføjer: ”Hvis alle parter tænker ’kunden først’ og ikke ’min funktion først’, så er grunden for store resultater lagt”.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup