MAN fremskynder tidsplanen for nul-emissions lastbiler

MAN Truck & Bus fremskynder overgangen til nul-emissions lastbiler. Produktionen af MANs tunge e-lastbiler skal efter planen begynde allerede i starten af 2024, med en omgående levering af de første 200 lastbiler. Det er næsten et år tidligere end den oprindelige plan.

Prototype af MAN elektriske lastbil. Foto: MAN.

02.05.2022

SCM.dk

I dag blev den første prototype præsenteret i Nürenberg for offentligheden. Foruden de nye emissionsfrie køretøjer, udvikler MAN også omfattende eMobility løsninger, der skal forberede kunderne til brugen af elektriske køretøjer.

”Vi skal drive elektrificeringen af vores køretøjer endnu hurtigere. Det vil dog kun lykkes for os at øge e-mobiliteten, hvis vi støtter vores kunder i denne transformation og overbeviser dem om fordelene. Til dette formål skaber vi integrerede digitale løsninger og opladningstilbud”, forklarer Alexander Vlaskamp, der er CEO for MAN Truck & Bus koncernen.

Ud over at øge produktionen af elektriske køretøjer er MAN i gang med at intensivere sin research omkring brint mobilitet.

Til formålet præsenterede den bayerske ministerpræsident Markus Söder og den bayerske økonomiminister Hubert Aiwanger i dag en finansieringsgaranti på 8.5 millioner euro til projektet ”Bayern flåden”. I 2024 skal MAN-lastbiler med brint-brændselsceller bevise deres bæredygtighed hos fem kunder i Bayern.

Læs også: 78 el-lastbiler skal håndtere Københavnernes affald

”Fremtiden starter nu – Vi baner vejen for nul emission” – dette var mottoet, under hvilket den München baserede producent af kommercielle køretøjer, MAN Truck & Bus, i dag modtog repræsentanter fra politik, videnskab og industri i Nürnberg, for at præsentere en kommende serieproduceret elektrisk lastbil og for at give startsignalet til et vigtigt fremtidigt brintprojekt.

”MAN accelererer sin transformation og tager store skridt hen imod emissionsfrie køretøjer. Vores fokus hos MAN og i TRATON Group er på batteri-elektriske motorer. De danner grundlag for vores tunge e-lastbiler, som vi lancerer på markedet fra 2024. Først når tilstrækkeligt med grøn brint og den tilsvarende infrastruktur er tilgængelig et godt stykke efter 2030, forventer vi at bruge H2-lastbiler i udvalgte indsatsområder. Det er grunden til at vi forsker i emnet brint, og finansieringen fra delstaten Bayern gør os i stand til at opbygge yderligere ekspertise på området”, sagde Alexander Vlaskamp, CEO for MAN Truck & Bus koncernen, ved arrangementet:

MAN CEO Alexander Vlaskamp meddelte også ved arrangementet, at de første 200 e-lastbiler vil blive bygget i begyndelsen af 2024. De batteri-elektriske lastbiler vil derefter rulle af produktionslinjen på MANs vigtigste e-mobilitetsfabrik i München.

Derudover skal merværdien for batteri-elektriske erhvervskøretøjer øges med ”in house” montering af de såkaldte batteripakker.

Produktion af batteripakken

En central del på vejen til emissionsfri kørsel er køretøjets batterier. MAN begyndte at opbygge sin egen ekspertise inden for montering af batteripakker allerede i foråret 2021. Kernen herfor er ”eMobility Technical Center” på Nürnberg-fabrikken, hvor de første batteripakker til testkøretøjerne siden da er blevet produceret i en egen særskilt produktion.

Læs også: Betonvirksomhed tager tigerspring mod emissionsfri distribution

Batteripakkerne er de største enheder produceret til erhvervskøretøjer. Battericellerne er integreret og styret i batteripakkerne. I den serieproducerede MAN Lion's City E bybus har en batteripakke en kapacitet på 80 kWh. Seks batteripakker er i øjeblikket installeret i den 12 meter langebybus, hvilket giver en rækkevidde på op til 350 km.

Ved en effektivitets test i maj 2021 demonstrerede MAN Lion's City E på imponerende vis, at den kan opnå en endnu betydeligt større rækkevidde under optimale hverdagsforhold. På24 timer kørte MAN-el-bussen 550 kilometer på en offentlig buslinje i München – uden mellemladning. MANs elektriske eBus-løsning viste, hvilke rækkevidder der allerede er mulige i dag, og at disse også afhænger af påvirkningsfaktorer som topografi, kørestil og brug af varme eller aircondition.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

01.07.2024SCM.dk

Region Syddanmark investerer halv milliard i løsning til blodprøveanalyser

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup