MiR lancerer efterspurgt mobil robot til tung transport

Danske Mobile Industrial Robots er klar med en ny mobil robot velegnet til tung transport af fx paller. Noget der længe har været efterspurgt internt i transportindustrien.

MiR500 svarer i størrelse til standardmålene på en EUR-palle, og MiR forventer, at størstedelen af de solgte MiR500 vil blive brugt til at transportere paller i industri og varehuse rundt om i verden. PR-foto..

20.06.2018

SCM.dk

Robotten har en løftekapacitet på 500 kg og kan automatisk hente, transportere og aflevere paller med hastigheder op til 7,2 km/t. Det betyder, at industrien kan optimere logistikken internt i hele produktionskæden fra lager til vareudlevering ved udelukkende af anvende MiR-robotter til både tung og lettere transport.

Det vil erstatte flere medarbejdere i industrien og varehuse rundt om i verden.

”MiR500 er udviklet på baggrund af de behov, vi har mødt hos eksisterende og potentielle kunder, som har afprøvet vores andre robotter og nu ser store muligheder i at automatisere den interne transport af tunge emner og europaller”, siger CEO i MiR, Thomas Visti.

Perfekt til tunge løft
Ligesom MiRs øvrige robotter benytter MiR500 sig af en avanceret teknologi og software, der gør det muligt for robotten at navigere autonomt og registrere eventuelle forhindringer som andre køretøjer og mennesker.

Teknologien er grundlæggende den samme som i MiR100 og MiR200, som allerede anvendes i produktioner hos multinationale virksomheder som Honeywell, Kamstrup, Hitachi og Flex. Men forskellen ligger i stedet i den nye robots størrelse, bæreevnen og anvendelsesmulighederne.

”MiR500 er en ekstrem robust robot, som er endnu stærkere i konstruktionen end vores øvrige robotter og som passer perfekt ind i industrielle miljøer. Samtidig er det enkelt at udvikle og udskifte topmoduler, så robotten kan anvendes til forskellige transportformål. Den kan for eksempel monteres med en palleløfter, et transportbånd eller en robotarm”, forklarer Thomas Visti.

Derudover er den kollaborative mobile robot er designet til at opfylde de høje sikkerhedsstandarder, som kræves for at opnå den anerkendte TÜV-certificering. 

Robotterne overtager intern transport
Ifølge International Federation of Robotics vil markedet for mobile robotter for alvor eksplodere i de kommende år, efterhånden som flere og flere virksomheder byder moderne teknologi velkommen.

”Industrien leder efter nye måder at optimere produktionen for at øge konkurrenceevnen, og den interne transport er den sidste del af automatiseringen, som mangler. Der har vi ramt den helt rigtige timing med vores kollaborative, mobile robotter,” siger Thomas Visti.

Læs også: Ny logistikløsning optimerer produktionen hos Louis Poulsen

Og det er noget, der kan ses på bundlinjen. Fra 2015 til 2016 femdoblede MiR sit robotsalg. Fra 2016 til 2017 blev omsætningen tredoblet til 77,5 millioner kroner, og her i 2018 budgetteres der med mindst en fordobling af omsætningen i forhold til sidste år. MiR forventer at øge sin samlede stab fra de nuværende 65 ansatte til cirka 120 i 2018.

- EST

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle