Når regneark forhindrer effektiv lagerstyring

Slimstock Danmarks samarbejdspartner Jan Stentoft, professor i Supply Chain ved Syddansk Universitet, har skrevet et indlæg om regneark og effektiv lagerstyring.

Slimstock Nordic .

Mange virksomheder anvender regneark til driften af supply chains, og der er ingen tvivl om, at regnearkene er med til at skabe et forbedret beslutningsgrundlag. Men regnearksløsningen har dog også en skyggeside.

Vi vil i indlægget opfordre til øget bevidsthed om, hvordan den nuværende lagerstyring foregår, med det formål at kunne identificere de forretningspotentialer, der er, ved at erstatte regneark med moderne lagerstyringssoftware.

For at sikre de bedste betingelser for at drive en konkurrencedygtig supply chain skal virksomheder arbejde i systemer, der giver gennemsigtighed i efterspørgsel, lagerniveauer, igangværende arbejde og indkøb. Et forkert skøn af efterspørgslen kan f.eks. føre til tabt salg, hvis de efterspurgte varer ikke er tilgængelige. I modsætning hertil, vil det at skønne en for høj varebeholdning binde unødvendig kapital op i varebeholdningen. Sidstnævnte vil ofte skabe et ikke-attraktivt sortiment, og føre til ekstra omkostninger i forbindelse med forældelse. Lagerstyringssystemer fra Slimstock kan sikre en effektiv styring af varebeholdningen baseret på realtidsdata, og at I undgår en langsommelig, upræcis og ressourcekrævende arbejdsprocedure baseret på en overflod af regneark.

Læs hele Jan Stentofts indlæg her, og find andre spændende og relevante indlæg og artikler her.

Gå til Slimstock Danmarks side.

Mere fra...

21.03.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Frisk tilføjelse til Supply Chain Club-programmet!

15.03.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Supply Chain Club - d. 8. maj 2024 - Munkebjerg Hotel, Vejle

13.02.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Ilva case - Slimstock Nordic

20.11.2023Slimstock Nordic

Sponseret

Slimstock Nordic vil gerne byde TEFCOLD velkommen i SLIMSTOCK familien.

31.05.2023Slimstock Nordic

Sponseret

Supply Chain Club d. 14. juni 2023 – FULDT BOOKET

26.12.2022Slimstock Nordic

Sponseret

KVIK gennemfører SLIM4-træning