Nemlig.coms el-drevne VW-varevogn har fået en god start på de danske veje

Siden juni har nemlig.com testkørt den el-drevne varevogn Volkswagen e-Crafter. Ifølge adm. direktør og stifter af nemlig.com, Stefan Plenge, er tilbagemeldingerne gode, men varevognens rækkevidde er dog endnu ikke tilfredsstillende.

Med introduktionen af el-drevne varevogne fra Volkswagen håber nemlig.com, at de kan blive Danmarks mest bæredygtige supermarked. Foto: Volkswagen Danmark..

24.10.2019

SCM.dk

”Med introduktionen af eldrevne varevogne tager vi nu næste skridt i rejsen mod at blive Danmarks mest bæredygtige supermarked, og målet er indenfor en kortere årrække at alle kundernes ordrer leveres af klimaneutrale varevogne”, sagde adm. direktør og stifter af nemlig.com, Stefan Plenge, dengang i en pressemeddelelse.

"Vognmændene har kun rosende ord til overs for komfort og køreegenskaber. Der er fantastisk stilhed i kabinen under kørsel, men vognmændene skal vænne sig til, at man ikke lige kan svinge forbi en tankstation, tanke og så være videre efter fem minutter", siger Stefan Plenge om de el-drevne varevogne. Foto: Volkswagen Danmark..

Siden er der gået nogle måneder, og varevognen har overstået sin indkøringsperiode. Derfor har Bil Magasinet nu taget en snak med Stefan Plenge om, hvordan det hele er forløbet.

"Indkøringen gik godt. Vi fik den hurtigt på gaden og gennemført de første leveringer til vores kunder, der alle har taget utrolig godt imod initiativet”, fortæller Stefan Plenge til Bil Magasinet og fortsætter:

"Vognmændene har kun rosende ord til overs for komfort og køreegenskaber. Der er fantastisk stilhed i kabinen under kørsel, men vognmændene skal vænne sig til, at man ikke lige kan svinge forbi en tankstation, tanke og så være videre efter fem minutter. Heldigvis hjælper e-Crafter vognmanden med at tilpasse kørerstilen, så kapaciteten udnyttes bedst muligt og sikrer, at batteriet holder længere på strømmen”.

Batteriets rækkevidde endnu ikke tilfredsstillende
Ifølge nemlig.com er brændstoftanken i Volkswagen e-Crafter erstattet af lithium-ion-batterier. Bilen kan desuden oplades på mange forskellige former for elstik, og ved hjælp af offentlige ladestationer burde batteriet kunne oplades fra nul til 80 procents ydelse på kun 45 minutter. Batteriet har dog endnu ikke helt kunnet leve op til nemlig.coms daglige kørselsbehov.

"Det er desværre alt for lille til at kunne yde en tilfredsstillende rækkevidde for os. På en fuld opladning kører den op til 110 km, hvorfor vi kun kan bruge bilen til de korte ture, ligesom vi skal afsætte tid til ladning mellem ruterne, hvilket tager en del tid. Vi glæder os til, at varebilsproducenterne snart lancerer el-varevogne med en rækkevidde på op til 500 km pr. opladning”, siger Stefan Plenge til Bil Magasinet.

Nu hvor indkøringen er veloverstået bliver den næste store test den nært forestående vinter, hvor varevognen bliver udsat for lavere temperaturer end hidtil.

”Vi har testet bilen grundigt i opstarten, så vi føler os godt forberedte. Hvis vi får en lang og hård vinterperiode, så kan vi naturligvis blive tvunget til at lave en justering af den daglige anvendelse af bilen”, siger Stefan Plenge til Bil Magasinet.

Indtil nu er e-Crafter-varevognen blevet tildelt ruter i København, men på sigt er det nemlig.coms målsætning, at samarbejdspartnere kan erstatte deres eksisterende flåde af varevogne, som kører på fossile brændstoffer med de nye eldrevne varevogne. Det kræver dog, at varevognen kan køre længere pr. opladning, og så håber Stefan Plenge også på lidt hjælp fra den nye regering:

Læs også: Ny dansk app vil reducere CO2-udledning fra varetransport

"TCO (totalomkostninger. red.) er cirka 115 procent højere end på en almindelig VW Crafter. Vi håber derfor, at den nye regering i lyset af dens ambitiøse målsætning om at reducere Danmarks drivhusgasser med 70 procent i 2030 vil fjerne afgiften på elbiler og andre klimavenlige biler, så disse nye teknologier bliver mere konkurrencedygtige med benzin- og dieselbilerne”, siger han til Bil Magasinet.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

19.02.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Episode 1 Fremtiden for lagerstyring: AI og automatisering

15.02.2024SCM.dk

GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

14.02.2024SCM.dk

Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

12.02.2024SCM.dk

JYSK vil bygge nyt distributionscenter i Holland

07.02.2024SCM.dk

Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup