Nu melder industrien også om begrænsninger i produktionen

Coronapandemien medførte, at mange unge tog poderjobs, og det medførte, at serviceerhvervene har meldt om historisk høj mangel på arbejdskraft. Nu følger industrien i fodsporene på både servicefagene samt bygge- og anlægsbranchen og melder om mangel på arbejdskraft. Derudover melder industrien også om mangel på materialer i juli måned.

Faktisk melder hele 58 procent af virksomheder indenfor industrien om en eller anden form for begrænsninger i produktionen. Kun én gang før er det sket. Arkivfoto.

20.09.2021

SCM.dk

Industrien har historisk været mindre ramt af produktionsbegrænsninger end de to andre erhverv, vi måler på, men i juli har der været en stor stigning i meldingen om mangel på arbejdskraft og materialer. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Faktisk melder hele 58 procent af virksomheder indenfor industrien om en eller anden form for begrænsninger i produktionen. Kun én gang før er det sket, at mere end halvdelen af virksomhederne i industrien melder om faktorer, der begrænser deres produktion, og det var i løbet af sidste års andet kvartal, hvor coronapandemien meldte sin ankomst. I serviceerhverv er det 60 procent, og for bygge- og anlægsbranchen er det 59 procent.

Læs også: Optimismen vender tilbage til serviceerhvervene

Særligt mangel på lokaler og materialer er et problem for den danske industri, hvilket næsten 40 procent rapporterer. Derudover melder 35 procent, at de mangler arbejdskraft. Samtidig bliver en rekordhøj efterspørgsel på arbejdskraft ved med at stige i serviceerhvervene, da den hidtige rekord på 24 procent fra juni blev slået allerede i juli med 27 procent. Det er især i turismebranchen, samt vidensservice og rengøring, at der bliver skreget på hænder.

For bygge- og anlægsbranchen fortsætter de seneste måneders stigning i meldingerne om mangel på arbejdskraft og mangel på materialer. Andelen af virksomheder, der ikke oplever begrænsninger er stort set uændret, hvilket indikerer, at de virksomheder der melder om begrænsninger, oplever mere end én produktionsbegrænsning.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle