Ny elektrisk terminaltraktor giver fleksibel lagerhåndtering

Fra distributionscentret i Kungsbacka, Sverige distribueres Santa Marias krydderier og smagsgivere til hele Europa. I 2018 blev det besluttet at købe en Terberg YT222 terminaltraktor for at effektivisere driften og få bedre kontrol over flowet og trykket ved portene.

I 2018 besluttede N.C. Nielsen at købe en Terberg YT222 terminaltraktor for at effektivisere driften og få bedre kontrol over flowet og trykket ved portene i distributionscentret i Kungsbacka, Sverige. Foto: N.C. Nielsen A/S

13.05.2024

SCM.dk

I Kungsbacka ligger Pauligs distributionscenter, der forsyner hele Europa med Santa Marias krydderier, Tex Mex, asiatiske og indiske koncepter, BBQ-produkter og Street Food. Med en lagerplads på 38.000 m2 og 52 medarbejdere (110 inklusive sæson-personale) opererer der 50 lastbiler, og der foretages cirka 585 indleveringer og 770 udleveringer hver måned. På centrallageret i Kungsbacka er der fire porte til losning af trailere, som laster varer ind i lageret, samt ni porte til losning af varer, der sendes videre til distributører.

I 2018 så Peter Eriksson, facilitetskoordinator hos Paulig, muligheden for at tage det næste skridt i udviklingen af distributionscentret og anskaffe en terminaltraktor. Beslutningen om at købe en terminaltraktor var baseret på, hvordan man definerede distributionscentret. 

"Vil vi bruge det som et lager eller som en terminal? Da vi havde begrænset plads i gården, besluttede vi os for at satse på terminalen. Det var faktisk det, der oprindeligt lå til grund for terminaltraktoren”, siger Peter Eriksson.

Terberg YT-terminaltraktorer anvendes ved lagre, omlastningscentre og distributionscentre til at rangerere og flytte trailere til og fra porte for lastning og losning. Fordelene ved at bruge en terminaltraktor inkluderer bedre ergonomi og arbejdsmiljø for føreren, men frem for alt går det tre gange hurtigere at flytte og losse trailere med en terminaltraktor sammenlignet med en lastbil.

En af de store fordele, som Peter Eriksson fremhæver med en egen terminaltraktor, er muligheden for at styre flowet og trykket ved portene. Dette gør det muligt for dem at bestemme, hvornår de vil tømme en trailer. 

"Vi har kun fire porte, og når en lastbil ankommer, sidder chaufføren fast, indtil vi har tømt traileren. Hvis vi har travlt, når lastbilen ankommer, er der risiko for kø, når flere lastbiler ankommer med deres trailere. Nu, hvor vi har vores egen terminaltraktor, kan vi selv håndtere flowet af trailere og dermed arbejde mere effektivt og mindske trykket ved portene”, forklarer Peter Eriksson.

I 2020 lancerede Paulig en ambitiøs bæredygtighedsstrategi med målet om at reducere sine emmissioner af drivhusgaser med 80 procent fra deres egen virksomhed. Alle de truck, der opererer inde på Kungsbacka-lageret, blev opgraderet med lukkede batterier som en del af dette initiativ. Det blev også nødvendigt at udskifte den dieseldrevne terminaltraktor, og derfor købte Paulig en Terberg YT203-EV, en elektrisk terminaltraktor. 

Læs også: Aarhus Havn vil sætte strøm til containerskibe

Skiftet til en elektrisk terminaltraktor blev primært drevet af bæredygtighedshensyn. Fordelene ved den elektriske terminaltraktor fremhæves også af føreren, da han oplever, at maskinen er meget nem at køre. "Lettere end diesel. Bare start og træd på gassen”, siger føreren Dennis Petersson.

"Vi kan køre endnu mere”, siger Peter Eriksson. 

I øjeblikket håndteres otte trailere om dagen i gennemsnit med terminaltraktoren. Peter Eriksson mener, at der er udviklingspotentiale i, hvor meget og hvor ofte maskinen bruges, både til at fjerne containere til råvarelageret og til at arbejde mere som en terminal og flytte og losse flere trailere ved portene selv. 

"Vi undersøger flere muligheder, som jeg håber, vi snart kan implementere. Nu har vi de rette forudsætninger for at imødekomme øget kapacitet på driften, og ekspertisen og viden fra N.C. Nielsen lægger en solid grund for vores fremtidige samarbejde”, afslutter Peter.

Kilde: N.C. Nielsen A/S

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

15.05.2024SCM.dk

Stena Oil indvier ny terminal i Frederikshavn

15.05.2024SCM.dk

Danmarks transportinfrastruktur mangler plan og bæredygtighed

14.05.2024SCM.dk

DFDS investerer milliarder i nye grønne færger

14.05.2024SCM.dk

Vognmændenes overgang fra dieseldrevne lastbiler skal gøres nemmere

13.05.2024SCM.dk

EU: Undgå det vestlige Indiske Ocean og Adenbugten

13.05.2024SCM.dk

Stejl stigning i spotraterne for containere

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup