Ny serieproduktion af elektriske lastbiler i Gent

Volvo Trucks øger produktionen af elektriske lastbiler og indleder nu serieproduktion af tunge elektriske lastbiler på sin fabrik i Gent i Belgien. Det betyder, at elektriske Volvo-lastbiler nu produceres på fire fabrikker – tre i Europa og en i USA.

Tre forskellige elektriske modeller vil blive bygget i Gent – Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX Electric. Disse lastbiler kan køre med en vogntogsvægt på op til 44 tons (Vogntogsvægt, GCW, Gross Combination Weight) og kan skræddersys til en lang række forskellige transportbehov. Foto: Volvo Trucks..

21.09.2023

SCM.dk

“Jeg er begejstret! Fabrikken i Gent er den største i vores produktionssystem, så dette er en meget vigtig milepæl. Nu kan endnu flere transportvirksomheder køre elektrisk med Volvo”, siger Roger Alm, Præsident for Volvo Trucks.

Tre forskellige elektriske modeller vil blive bygget i Gent – Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX Electric. Disse lastbiler kan køre med en vogntogsvægt på op til 44 tons (Vogntogsvægt, GCW, Gross Combination Weight) og kan skræddersys til en lang række forskellige transportbehov.

“Vores lastbiler er meget eftertragtede for deres enestående kvalitet, sikkerhed, design og chaufførkomfort. Det glæder mig meget, at vores kunder kan få alle disse fordele og samtidig udføre godstransport uden at udlede CO2”, fortsætter Roger Alm.

Fabrikken i Gent er Volvo Trucks’ største produktionsanlæg med en årlig kapacitet på cirka 45.000 lastbiler. De elektriske lastbiler monteres på samme platform og produktionslinje som de diesel- og gasdrevne lastbiler i et set-up i produktionen, der giver fabrikken en høj fleksibilitet, når det gælder håndtering af forskellige varianter og krav. Batteripakkerne kommer fra den nyåbnede batterimonteringsfabrik i Gent lige ved siden af produktionslinjen.

Gent er den fjerde Volvo Trucks-fabrik, der producerer batterielektriske lastbiler. Først var Blainville i Frankrig, hvor Volvo begyndte at bygge elektriske lastbiler til renovationskørsel og bydistribution allerede i 2019. Et år senere startede Volvo-fabrikken i New River Valley i USA serieproduktion af VNR Electric, der er udviklet til regional distributionskørsel. Derefter blev en vigtig milepæl nået i fjor, da Volvo Trucks som den første globale lastbilproducent satte sine tungeste lastbilmodeller i serieproduktion på Tuve-fabrikken i Sverige.

Læs også: Modulær produktion giver smartere produktion

Indtil videre har Volvo Trucks modtaget ordrer, herunder hensigtserklæringer om at købe, på cirka 6.000 elektriske lastbiler i 42 lande fordelt på seks kontinenter.

“For blot nogle få år siden troede mange, at det var umuligt at elektrificere tung lastbiltransport. Men vi besluttede tidligt, at elektrificering er vores vigtigste vej til at opnå nul-emissioner. Nu kan vi tilbyde et brancheførende udvalg af skræddersyede elektriske lastbiler til erhvervstransport over hele verden”, fastslår Roger Alm.

“Men for at opnå det store skift til elektrificeret transport, er regeringerne nødt til at handle nu og tilbyde incitamentsprogrammer for de vognmænd og transportvirksomheder, der investerer i den nye teknologi. Samtidig skal de øge kapaciteten i el-nettet og også indføre CO2-afgifter for at gøre bæredygtig transport mere konkurrencedygtig”.

- PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia