Nye robotløsninger bekæmper mandskabstunge opgaver

Kjærgaard og Rockwell Automation har sammen udviklet to ny robotløsninger, der garanterer væsentlig sikrere produktion, øget gennemløb og eliminering af stop.

RobFlex er en ny robotløsning, hvor robotten kører på tværs af båndet i stedet for på langs. Foto: Rockwell.

25.08.2014

SCM.dk

To nye robotløsninger, RobFlex og RobSpector, er sat i verden for at løse nogle af de mandskabstunge opgaver i industrien, såsom usikker produktion, dårligt gennemløb og stop, på en sikker og hurtig måde. Kjærgaard har udviklet robotterne med Rockwell Automation’s komponenter og software.

”RobFlex er en ny robotløsning til Bisca, som nu får korrekt fyldte kagebakker. Det er den første robotløsning, vi laver, hvor robotten kører på tværs af båndet i stedet for på langs. Det giver så korte afstande som muligt fra selve kagebakken på båndet til picken, der fylder kager i bakken. Alle RobFlex-celler er autonome og har sit eget liv og egen styring. Det betyder, at man kan slukke for en celle, mens de andre kører videre og løfter opgaven for den celle, der midlertidigt er ude af drift,” siger Morten Bodilsen, der er divisionsdirektør i Kjærgaard.

Læs også: Konference sætter fokus på robotautomatisering

RobFlex er anvendelig i alle industrier og har allerede bevist sit værd i flere fødevareproduktioner, hvor serieforbundne anlæg med stor succes pakker små, skrøbelige emner. RobFlex er opbygget over standardkomponenter og har sin store styrke i sit modulopbyggede design.

”Det bliver enklere rent programmeringsmæssigt, og ved hjælp af én umbracoskrue kan man skifte værktøj på denne robot. Det gør det væsentlig nemmere, når kunderne kører med flere varer på båndet, som især fødevareindustrien gør”, siger Morten Bodilsen.

To nye robotløsninger, RobFlex og RobSpector, er sat i verden for at løse nogle af de mandskabstunge opgaver i industrien, såsom usikker produktion, dårligt gennemløb og stop, på en sikker og hurtig måde. Foto: Rockwell Automation.

Automatisk frasortering af defekte paller
De fleste kan nikke genkendende til dyre stop forårsaget af defekte returpaller, der sætter sig fast i transportsystemet, fordi noget stikker ud.

Søm og lignende kan gøre skade på både maskiner og produkter eller ligefrem være skyld i, at pallestakken vælter eller står usikkert. Med den anden robotløsning, RobSpector, frasorteres defekte returpaller automatisk, før de entrerer produktionen og forårsager derfor ingen stop i pakkeprocessen.

Læs også: Nye robotter gør kæder mere agile

”Vi har udviklet et system, der anvender vision i stedet for mekanik. Robotten finder deciderede mangler og fejl på pallen, for eksempel manglende brædder eller søm, der stikker ud. Kunden definerer selv, hvad fejl er i forhold til deres behov. I vores anlæg kan man køre pallestakke ind i et pallemagasin, der dispenserer én palle ad gangen. Pallen kører rundt under en 3D-scanner, som identificerer fejlene og retter op på dem, for eksempel med en sømpresse – eller placerer de uanvendelige paller i en stak for sig”, forklarer Morten Bodilsen. 

Løsningen identificerer også våde paller, som kan være et skidt mix i forhold til fødevarer.

”Det vigtigste er, at pallerne ikke stopper pakkeproduktionen. De kører ind, men kontrolleres, førend de kører ud. De bliver tjekket, når de kommer tilbage til vores kunder med returgods, for det er i transportdelen, at de bliver skadet. Vi har foreløbigt to robotter installeret hos en underleverandør til et bryggeri”, slutter Morten Bodilsen.

- JDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup