Nyt forskningscenter skal mindske skibsfartens CO2-udslip

Med 400 mio. kr. i ryggen fra A.P. Møller Fonden skal Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping sætte skub i udviklingen af energiformer og teknologier, der effektivt kan formindske CO2-udslippet fra skibsfarten.

En CO2-neutral shippingsektor i 2050 er en kæmpe ambition, som A.P. Møller Fonden gerne bidrage til via donationen til Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping..

25.06.2020

SCM.dk

Det mål vil A.P. Møller Fonden gerne bidrage til, og derfor donerer den nu 400 mio. kr. til etableringen af forskningscenteret Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, der – som navnet antyder – skal fremme netop den agenda.

Det uafhængige forskningscenter, der får base i København og status som nonprofitorganisation, vil med et højt specialiseret tværfagligt team arbejde globalt på tværs af hele shippingsektoren – med industrien, universiteter og myndigheder.

Parterne bag centeret er ABS, A.P. Møller – Mærsk (der selv udledte 36 millioner ton CO2 i 2018), Cargill, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Lines og Siemens Energy.

Samarbejdet skal ’skabe overblik over, hvordan skibsfarten effektivt kan formindske sit CO2-udslip, fremskynde udviklingen af udvalgte energiformer og teknologier samt støtte etableringen af det lovgivningsmæssige, finansielle og kommercielle grundlag for at muliggøre og drive transformationen’, som det hedder.

Unik mulighed for at udfolde potential
A.P. Møller - Mærsks topchef Søren Skou bliver en del af den bestyrelse, der skal udstikke den strategiske retning for centerets arbejde. Han ser frem til at få sat yderligere skub i udviklingen af de rigtige løsninger til at hjælpe en CO2-tung sektor fremad.

”Stifterne og A.P. Møller Fonden deler en langsigtet ambition om at dekarbonisere shippingindustrien. Etableringen af dette center er et kvantespring i retning af at realisere den ambition. Det fælles initiativ vil accelerere modningen af løsninger og styrke beslutningsgrundlaget for industriens aktører og lovgivere, og på den måde løfte investeringer og implementeringen af nye teknologier”, siger han.

Centerets direktør bliver Bo Cerup-Simonsen, der i dag er teknisk rådgiver i Mærsk, og som er Ph.d. fra DTU i Mechanical Engineering, Naval Architecture og desuden har omfattende erfaring med ledelse af store industriprojekter i den maritime sektor.

”Vi er i den første fase af en krævende og nødvendig omstilling af en hel industri. Takket være A.P. Møller Fonden og støtten fra industriførende partnere har vi en unik mulighed for at udfolde potentialet i et sektorbredt samarbejde i retning af en total dekarbonisering”, siger Bo Cerup-Simonsen.

”Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping skaber en solid platform, hvor et helt økosystem kan mødes, fremvise nye løsninger og identificere de næste skridt”, tilføjer han.

Læs også: Shippingvirksomhed adresserer elefanten i rummet og offentliggør CO2-tal

De stiftende partnere bag centeret donerer selv testplatforme og sammenlagt omkring en tredjedel af de ca. 100 ansatte, der skal rekrutteres over de næste to-tre år. Det omfatter udover ledelse og administration eksperter inden for energi, brændstoffer og skibsteknologi, lovgivning og finansiering. Centeret forventer desuden at tiltrække adskillige nye partnere i fremtiden.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup