Nyt rekordregnskab og flere milepæle

Fastholdelse af kunder og nye markedsandele gav et nyt rekordår i regnskabet for ADP. 2023 bød også på en lang række milepæle, der har skabt et solidt fundament for arbejdet i 2024 og frem.

Hos ADP har man i 2023 skabt et stærkt fundament for videre udvikling i 2024 blandt andet på containerforretningen. Foto: ADP A/S

15.04.2024

SCM.dk

På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022, og oveni det indtog ADP også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med 22 procent i forhold til 2022. Driftsresultatet gik frem med 40 procent, og ADP satte punktum for 2023 med et samlet rekordresultat efter skat på 120,7 millioner kroner.

Årsregnskabet og den store indsats fra medarbejdere, ledelse og aktionærer i ADP går ikke ubemærket hen hos bestyrelsen:

”De geopolitiske spændinger i verden medførte rentestigninger og trussel om recession. Det har selvfølgelig påvirket transportbranchen. Men på trods af det og selv med et højt investeringsniveau har ADP igen haft en rekordhøj vækst i omsætning og indtjening og dermed præsenteret et yderst tilfredsstillende regnskab”, fastslår Christian Herskind, bestyrelsesformand ADP A/S og fortsætter:

”ADP og aktionærerne formår at stå sammen om et værdiskabende samarbejde, der er til stor gavn for nærområder og ejerkommuner. Samarbejdet er ligeledes til gavn for hele Danmark, da det understøtter vækst og udvikling i det mest centrale multimodale trafikknudepunkt i Danmark, hvor der i øvrigt også er nogle af de bedste forudsætninger for at gøre Danmark til et grønt foregangsland”.

”Der er milepæle nok at tage af i 2023”, indleder Rune D. Rasmussen, administrerende direktør ADP.

Havneudvidelsen blev sat i gang, og det nye selskab Fredericia Container Terminal A/S – etableret mellem ADP og Fredericia Shipping – skal fremtidssikre kapaciteten til den store udvikling på containergods.

Containerterminalen er den første i Danmark med direkte opkobling mellem havn og baglandsterminal i Taulov Dry Port. Hvor der i 2023 blev taget første spadestik til Mærsks nye lavemissionslager, og hvor Bestseller tog deres 60.000 m2 lager i brug. Det var også i 2023, at ADP’s datterselskab, ADP Energy Infrastructure A/S, blev etableret.

Det er ikke uden overdrivelse, at der var milepæle nok sidste år. I 2024 handler det om at materialisere og udvikle på projekterne:

”Vi har søsat en del succesfulde projekter i 2023, og nu skal vi koncentrere os om at følge dem til dørs og materialisere dem. Der er stor interesse i arealleje på Nyborg Havn, som vi skal udvikle endnu mere på i 2024. Ellers gælder det om færdiggørelse af de sidste 97.000 m2 moderne lagerfaciliteter i Taulov. Vi skal materialisere ADP EI, hvor vi forventer at kunne fremvise vores centrale rolle i den grønne værdikæde i relation til transport af CO2 og senere grønne brændstoffer. Og så skal vi udvikle vores klassiske havneforretning, hvor aktiviteterne på Fredericia Havn og i Taulov Dry Port udbygger vores position til at blive ét af Danmarks nationale containerhubs med international tilgængelighed”, siger Rune D. Rasmussen og sender en tak til alle medarbejderne:

”Der har været fuldt tryk på aktiviteten i 2023, og vi har kun kunne lykkedes med at nå så langt på grund af en eminent holdindsats. Det giver et rygstød at vide, at vi som organisation kan løfte i flok og i den grad nå så mange vigtige mål og milepæle”.

Læs også: Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Den fortsatte vækst hos ADP er til stor glæde hos koncernens næstformand og borgmester i Fredericia, Steen Wrist, der peger på havneaktiviteterne i både Nyborg og Fredericia, som en stor samfundsmæssig gevinst, der spreder ringe i vandet:

”I Fredericia er vi stolte over ADP’s resultater, som ledelsen og medarbejderne fortjener fuld anerkendelse for. Det skaber stor gevinst for ejerkommunerne at have en erhvervsdriver på den måde, fordi der både i Fredericia og Nyborg er tilgang af nye virksomheder og dermed flere arbejdspladser og endnu mere aktivitet i byerne. ADP understøtter flere tusinde fuldtidsjobs i ejerkommunerne, og det tal stiger gradvist med væksten”, afslutter Steen Wrist.

I 2023 har ADP håndteret følgende:

  • 5.257.000 tons flydende bulk (råolie, flydende gødning og så videre.)
  • 1.511.000 tons fast bulk, som kan være træpiller, skrot, vejsalt og så videre.
  • 101.036 Teu (20-fodscontainere)
  • 13.035 trailere

Kilde: ADP A/S

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

15.05.2024SCM.dk

Stena Oil indvier ny terminal i Frederikshavn

15.05.2024SCM.dk

Danmarks transportinfrastruktur mangler plan og bæredygtighed

14.05.2024SCM.dk

DFDS investerer milliarder i nye grønne færger

14.05.2024SCM.dk

Vognmændenes overgang fra dieseldrevne lastbiler skal gøres nemmere

13.05.2024SCM.dk

EU: Undgå det vestlige Indiske Ocean og Adenbugten

13.05.2024SCM.dk

Stejl stigning i spotraterne for containere

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup