Nyt studie: Sænk din TCO med automatgearkasser

I en flåde af renovationslastbiler har man kunne reducere to procent af de samlede ejeromkostninger ved at skifte til en fuldautomatisk gearkasse sammenlignet med en automatiseret manuel gearkasse. Det viser et nyt studie, der har målt lastbilerne igennem tre år.

Allison Transmission udførte TCO-undersøgelsen i partnerskab med Poly-Environnements flåde af renovationslastbiler i forstæderne til Paris. Foto: Allison Transmission.

03.12.2021

SCM.dk

I et treårigt kundestudie har Allison Transmission, der producerer fuldautomatiske gearkasser til mellemstore og tunge erhvervskøretøjer, vurderet forskellen i Total Cost of Ownership (TCO), når man sammenligner med automatiseret manuel gearkasse.

Resultatet viser, at Allisons fuldautomatiske gearkasser reducerer det beregnede TCO med 2 procent sammenlignet med AMT-løsningen på trods af den meget hårdere arbejdscyklus for de Allison-udrustede lastbiler. 

Forskellen i TCO ligger i Allison-gearkasserne fordele; betydeligt lavere vedligeholdelsesomkostninger og maksimal driftstid samtidig med at brændstofforbruget holdes under kontrol. 

“Allison-gearkasserne formår at bevare deres TCO-fordel på trods af langt strengere driftsforhold. Det er muliggjort takket være de reducerede vedligeholdelsesomkostninger, der begrænser nedetiden, samtidig med at forbruget holdes under kontrol. I vores næste trin vil vi fokusere på at beregne den nøjagtige effekt, som Allisons produktivitet og højere gennemsnitslæs per lastbil har på TCO’en”, siger Stéphane Gonnand, der er udviklingschef for Allison Transmission Frankrig. 

Undersøgelsen bygger på en flåde i drift

Allison Transmission udførte TCO-undersøgelsen i partnerskab med Poly-Environnements flåde af renovationslastbiler.

Studiet var centreret omkring de nordlige forstæder i Paris. 19 køretøjer blev overvåget i løbet af projektet. Syv af dem havde Allisons fuldautomatiske gearkasse og 12 havde AMT, men det var også den eneste markante forskel. Køretøjerne blev nemlig udvalgt så de var af fuldstændig identiske opbygninger, køretøjer på samme alder, men af forskellige mærker, og med ensartede affaldsindsamlinger per køretøj afhængigt af valget af operation. 

De havde været i drift i området i over to år inden studiet, og i de efterfølgende 12 måneder samlede man alle Poly-Environnements standarddata, så man til sidst havde driftsdata for 12 måneder og vedligeholdelsesdata for 3 år. 

”Disse resultater er pålidelige, idet køretøjernes ruter og sædvanlige chauffører ikke er blevet ændret. I forhold til vedligeholdelse, så kunne vi samle 40 måneders reelle data – inklusiv de 28 måneder inden studiet”, siger Michel Dos Anjos, teknisk chef hos Poly-Environnement.    

1 % lavere brændstofforbrug 

Som en del af undersøgelsen, kiggede Allison Transmission også specifikt på køretøjernes brændstofforbrug.

”Vi ønskede også at sammenligne brændstofforbruget imellem to køretøjer udstyret med Allisons fuldautomatiske gearkasse og to køretøjer udstyret med en AMT. Disse fire køretøjer blev fulgt i en måned med de sædvanlige chauffører på fuldstændigt identiske ture og de samme typer og mængder af indsamlet affald. Brændstofforbruget for køretøjerne udstyret med Allison blev målt til at være næsten 1 procent under AMT’erne i denne test”, siger Emmanuel Brun, der er viceadministrerende direktør for Poly-Environnement. 

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup