Onlineværktøj designer komplet robotløsning på ét minut

Nyt onlineværktøj fra RBTX powered by igus giver brugerne mulighed for at designe robotarbejdsmiljøer hurtigt og uden CAD kendskab

Med sin Machine Planner på RBTX.com skaber igus en enkel løsning til hurtigt at konfigurere robotarbejdsstationer og maskinrammer med robot- og transportteknologi. Det nye gratis værktøj er integreret i RBTX platformen, markedspladsen for Low Cost Robotics. Foto: igus

14.11.2023

SCM.dk

Ideelt set kan en kunde hurtigt beslutte sig for en passende robot. Men hvordan skaber man den perfekte arbejdsplads til den nye assistent? Machine Planner på RBTX.com, online-markedspladsen for Low Cost Robotics, hjælper med designet af en komplet automatiseringsløsning, fra robotter til rammer, transportbånd, gribere og sikkerhedssystemer. Pris og leveringstid beregnes i realtid.

Konfigurering af en ny robotarbejdsstation er som regel en kompleks opgave, fordi det er meget mere end bare at vælge en robotmodel. Et automatiseret produktionsmiljø kræver også det rigtige design af arbejdspladsen, hvilket ofte indebærer manipulation af komplekse strukturer i CAD programmer. Det er tidskrævende og stressende. 

Først og fremmest er det nødvendigt at indhente tilbud fra forskellige leverandører via salg. Derefter skal komponenterne harmoniseres. Ud over den tid, det tager, kræver det ekspertise fra kundens side, som i sidste ende er ansvarlig for kompatibilitet og funktion. Det kan hurtigt løbe op i uger. Især små og mellemstore virksomheder i håndværks- eller fremstillingsindustrien har brug for denne tid til at investere i deres egne produkter. 

Med sin Machine Planner på RBTX.com skaber igus en enkel løsning til hurtigt at konfigurere robotarbejdsstationer og maskinrammer med robot- og transportteknologi. Det nye gratis værktøj er integreret i RBTX platformen, markedspladsen for Low Cost Robotics. 

"Vores nye online konfigurator til økonomiske automatiseringsløsninger gør billig robotteknologi tilgængelig for alle, da brugeren ikke behøver noget kendskab til design. Machine Planner overtager konstruktionen og kombinerer robotkomponenterne korrekt. Værktøjet kan nemt kaldes via en browser", siger Alexander Mühlens, leder af Low Cost Automation forretningsenheden hos igus. 

Machine Planner leverer et udvalg af forskellige maskiner og applikationsdesigns. Døre og bagpaneler kan monteres med få klik. Størrelsen kan justeres individuelt. Ud over foderautomatisering som transportbånd eller spiralformede skåltransportører i arbejdsområdet, kan konfiguratoren bruges til at vælge robotter fra RBTX markedspladsen, herunder tilbehør som gribere og lineære systemer. 

Et par klik, og løsningen er fuldt konfigureret inden for et minut uden CAD tegninger eller teknisk afklaring. Et designbibliotek på platformen giver yderligere vejledning. Løsningen kan tilpasses til dine egne individuelle behov. Brugerne drager ikke kun fordel af hastighed, men også af transparens: Med et tryk på en knap modtager du en omkostningsberegning med den tilsvarende leveringstid. Letforståelige instruktioner gør det muligt for kunden at montere applikationen på stedet. igus leverer også en CE skabelon.

"Jeg var på udkig efter en individuel limmaskine uden at skulle hyre en ekstern konstruktør til planlægning og udførelse. Machine Planner fra igus gjorde det muligt for mig at designe min limmaskine med blot et par klik. Robotten bruges i produktionen. Det garanterer vores kunder en 100 procent identisk lim på komponenter”, siger Sven Achenbach, CEO for Sigamo GmbH. 

Læs også: Paradigmeskifte i automationsbranchen

Anvendelsen er blot et af mange mulige designs, der kan implementeres på RBTX med Machine Planner. Griberobotter til bagerier eller pick & place applikationer i industrien: 3D værktøjet er velegnet til en lang række industrier, hvor processer kan automatiseres. Med den nye konfigurator udvider igus sin førende RBTX platform til Low Cost Automation med et nyt værktøj i en komplet pakke. 

Alexander Mühlens opsummerer det: "Vores mål er at gøre automatisering mulig på en enkel, hurtig og økonomisk måde. Machine Planner gør netop dette for kunden”.

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia