Optimering all round hos SH Group

Kim Als, supply chain manager i SH Group, har sat turbo på optimeringen af virksomhedens forsyningskæde.

27.02.2015

SCM.dk

”Vi har oplevet en solid vækst, men er ikke system- og procesmæssigt fulgt helt med”, siger Kim Als, supply chain manager i SH Group. Foto: Privat. .

Hos SH Group, der producerer spil, tensioner og har en service- og projektafdeling for blandt andet hydrauliksystemer til marine- og offshoreindustrien, er supply chain manager Kim Als i fuld gang med at udvikle og optimere forsyningskæden.

”Mit fokus ligger meget på at få skabt øget transparens i vores forsyningskæde. Det handler blandt andet om at få afdækket behov i forhold til de mange enkelte kundeprojekter. Vi er desuden i gang med at afdække, hvordan vi bedre kan lagerstyre og håndtere ved hjælp af bedre data”, fortæller Kim Als, der startede i jobbet 1. august sidste år.

Baggrunden for optimeringsarbejdet er blandt andet, at SH Group, der har hovedsæde i Svendborg samt afdelinger i Munkebo og Sandnes i Norge, ønsker mere struktur på tværs i organisationen.

”Vi har oplevet en solid vækst over de seneste fem år, men er ikke system- og procesmæssigt fulgt helt med. Vi er en virksomhed, hvor folk er vant til at være selvkørende, så vi vil gerne have mere struktur på tværs i organisationen, så vi sikrer, at alle trækker i samme retning”, siger Kim Als.

<p>”Hurtighed er et afgørende parameter for SH Group, så her kommer vores arbejde med at ensrette processerne virkelig til sin ret”.</p>

Kim Als, supply chain manager i SH Group.

Ensretning giver hurtigere levering
SH Group handler meget med oliebranchen, og det er ifølge Kim Als gået godt, selv om oliepriserne på det seneste er faldet.
”Presset på olieprisen kan få betydning for vores forretning, og det understreger vigtigheden af det optimeringsarbejde, som vi har sat i gang”, siger han.

En stor del af SH Groups forretning handler også om at servicere kunderne, hvor der kan være nogle udfordringer forbundet med at levere på meget kort tid. Den mindste del til et hydrauliksystem kan have betydning for, om et skib sejler eller en boreplatform fungerer.

”Hurtighed er et afgørende parameter for SH Group, så her kommer vores arbejde med at ensrette processerne virkelig til sin ret”.

Større og tilpasset lager
I SH Group er service og hurtig levering altafgørende, derfor er lageret i Svendborg fyldt godt op. Det er nødvendigt, da mange af SH Groups leverandører konsoliderer deres lagre på enkelte lokationer i Europa, og det derfor kan tage noget tid at få leveret en reservedel.

Om Kim Als

Uddannelse: HD i afsætning på SDU 1992, Executive Management Program ved Helsinki Universitet 2007.

Seneste job: Supply chain manager i Flexa 2010-14, supply chain manager i YIT 2004-10.

Fritid: Familie, fitness og dykning. 

”Så det er helt essentielt, at vi selv har et anseeligt lager, så vi kan få reservedel og en mand hurtigt afsted. Vi er i gang med både at tilpasse lagermængden samt flytte til nye og større lagerfaciliteter. Derved forbedredes mulighederne for lokationsstyring, varemodtagelse med mere. Næste skridt bliver en øget automatisering”, fortæller Kim Als.

Nyt ERP
SH Group implementerer i foråret 2015 et nyt ERP-system, der blandt skal medvirke til at trimme lageret i forhold til fremtidige behov.  

”Det er besluttet, at vores nye ERP skal køre som en standardløsning, så vi slipper for dyre tilretninger. Det stiller til gengæld nogle krav til, at vi tilpasser os til systemet, men jeg er overbevist om, at det på den lange bane er det rigtige at gøre”, siger Kim Als. 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle