PA Consulting og Jacobs hjælper Metroselskabet med at blive et endnu mere bæredygtigt og sammenhængende transportsystem for storbyen

PA Consulting og Jacobs er i tæt samarbejde blevet udvalgt af Metroselskabet I/S til at være en del af deres Operations and Maintenance Adviser Framework. Københavns Metro leverer hurtige, bæredygtige og CO2-effektive transportløsninger til mere end 300.000 passagerer på hverdage.

Foto: Metroselskabet/ Büro Jantzen

PA og Jacobs teamet er udvalgt til at levere omfattende forskning og rådgivning om drift og vedligeholdelse af metroen. Den omfattende strategiske og tekniske rådgivning vil spænde over projekt- og designledelse, jernbaneinstallationer og sikkerhed, rullende materiel og signalsystemer samt drift og vedligeholdelse. Metroselskabet forventer, at rammen løber over en otteårig periode.

"Vi er stolte over at blive udvalgt til at arbejde sammen med Metroselskabet om at videreudvikle et af de mest avancerede offentlige transportsystemer i verden," siger Joacim Sundell, Head of Nordic Transport Consulting Services hos PA Consulting.

"Vores erfaring med at rådgive og transformere offentlige transportmyndigheder samt det private operatør- og leverandørlandskab vil sikre, at vi understøtter Metroselskabet i at nå sit fulde potentiale og gavne samfundet i og omkring København, " siger han.

"Jacobs leverer komplekse transportprojekter i tætbefolkede bycentre rundt om i verden og former hvordan fremtidig infrastruktur kan opnå de mest transformative resultater i de samfund, den tjener," siger Jacobs Head of Scandinavia Per Englund.

"Sammen med PA bringer vi vores digitale virksomhedsværktøjer, AI-løsninger og dybe viden om jernbanesektoren til at understøtte Københavns Metro, da den fortsætter med at levere moderne, fremtidsklar infrastruktur for at imødekomme byens hurtigt voksende befolkning og efterspørgsel efter byrejser."

Siden åbningen i 2002 har mere end en milliard passagerer rejst med Københavns Metro. Den kører 24 timer i døgnet og er blevet udvidet med M3 Cityringen (inkl. 19 nye stationer i København) og M4 Nordhavn, der næste år udvides til Sydhavn og Valby. Københavns Metro arbejder også på en potentiel ny metrolinje, M5, der skal forbinde nye byudviklingsområder øst for København med 10 stationer fra Københavns Hovedbanegård til Lynetteholm og Østerport. Endnu en forlængelse af M4 til Ydre Nordhavn overvejes.

PA og Jacobs hjælper kunder i transportsektoren med at planlægge, udvikle, finansiere, designe, konstruere, vedligeholde og drive intelligent infrastruktur, der forbinder mennesker og samfund over hele verden. Virksomhederne arbejder sammen om at yde teknisk og kommerciel rådgivning til U.K. Department for Transport,  dets portefølje af jernbane- og andre transportformaftaler, større projekter og programmer og dets politik og strategiske arbejde inden for transport.

PA støtter infrastrukturudbydere på nationalt og regionalt plan i Norden, det kontinentale Europa og Storbritannien samt internationale offentlige transportoperatører. PA har arbejdet med den svenske transportstyrelse i infrastrukturplanlægning, ProRails fremtidssikring af det hollandske jernbanenet, Network Rails jernbaneopgraderingsplan og rådgivning af europæiske transportoperatører.

Jacobs har støttet projekter som  The Elizabeth line og Transpennine Route Upgrade i  Storbritannien, Klang Valley Mass Rapid Transit i  Malaysia og The Metropolitan Transportation Authority's (MTA) Grand Central Madison-program i New York.  

Foto: Metroselskabet/ Tuala Hjarnø

Mere fra...

15.11.2023PA Consulting

Sponseret

PA Consulting og Jacobs hjælper Metroselskabet med at blive et endnu mere bæredygtigt og sammenhængende transportsystem for storbyen

18.08.2022PA Consulting

Sponseret

Trends and opportunities for fintech leaders in 2022

25.01.2022PA Consulting

Sponseret

PA Consulting får prisvindende ny CIO: Kelly Olsen

30.03.2021PA Consulting

Sponseret

Ny sourcing-rapport om kundernes tilfredshed og forventninger til it-outsourcing: Danske virksomheder outsourcer stadig i væsentlig grad

01.03.2021PA Consulting

Sponseret

Landbrugsstyrelsen: Fra politik til konkret handling

01.12.2020PA Consulting

Sponseret

PA Consulting får ny ejer