Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

Med et AI-baseret system til at genkende paller og undgå forhindringer sætter MiR1200 Pallet Jack nye standarder for automatiseret pallelogistik. Den nye palle-robot løser mange af de udfordringer, virksomheder står over for, når de forsøger at automatisere materialehåndtering i dynamiske og komplekse miljøer.

Mobile Industrial Robots (MiR) har lanceret MiR1200 Pallet Jack. Med avanceret AI-palledetektion, leveret af NVIDIA Jetson AGX Orin, samt 3D-vision kan MiR1200 identificere, afhente og levere paller med hidtil uset præcision. Foto: MiR

25.03.2024

SCM.dk

Mobile Industrial Robots (MiR) har lanceret MiR1200 Pallet Jack. Med avanceret AI-palledetektion, leveret af NVIDIA Jetson AGX Orin, samt 3D-vision kan MiR1200 identificere, afhente og levere paller med hidtil uset præcision.

"MiR1200 Pallet Jack er vores seneste indsats for at skubbe grænserne inden for autonom materialehåndtering. Vi forventer, at vores nye AI-drevne systemer gør det væsentligt hurtigere at hente og levere paller, og giver samtidig best-in-class nøjagtighed, når robotten skal samle paller op. Samlet set er det en væsentlig forbedring i forhold til klassiske detektionsmetoder, der vil levere kontinuerlig værdi for vores kunder," siger Mads Paulin, VP of R&D hos MiR.

MiR1200 Pallet Jack er designet til nem integration i eksisterende flåder af MiR's autonome mobile robotter (AMR'er). Det gør MiR1200 Pallet Jack til et perfekt match til store virksomhedskunder, som typisk har mere komplekse arbejdsgange med større flåder og flere lokationer. Disse kunder kan nu bruge MiR som en one-stop-shop for materialehåndtering.

"Som det nyeste medlem af MiRs brede AMR-portefølje er MiR1200 Pallet Jack en stærk udvidelse af vores eksisterende løsninger til transport af alt fra lette til tunge laster, palletransport og meget mere. Alle robotter kan problemfrit styres og integreres via vores brancheførende flådestyringsværktøj, MiR Fleet og overvåges og optimeres ved hjælp af MiR Insights”, siger Jean-Pierre Hathout, administrerende direktør for MiR. 

Komplekse miljøer gør automatisering vanskelig, mens automatisering er nødvendig på grund af stigende mangel på arbejdskraft. Takket være dens 3D-vision kan MiR1200 Pallet Jack løse de udfordringer med ressourcekrævende materialehåndtering, som mange virksomheder står over for. 

MiR1200 Pallet Jack kan ændre sin rute for at undgå forhindringer som løse genstande på gulvet eller hængende ledninger. Behandling af data fra de mange kameraer og lidar foregår i real-tid i GPU'en og andre processorer indbygget i NVIDIA Jetson AGX Orin modulet. Dens evne til at navigere ubesværet i trange rum uden behov for yderligere infrastruktur gør den til den perfekt til at optimere logistikeffektiviteten og sikre rettidig levering af paller.

"Med MiR1200 Pallet Jack har vi udviklet en robust AMR-palleløfter til kunder, der oplever unikke miljømæssige udfordringer for automatisering på deres eksisterende faciliteter. I designet af denne robot har vi udnyttet den akkumulerede ekspertise inden for software og AMR'er med høj nyttelast, som er resultatet af MiRs 2022-fusion med AutoGuide, en anden Teradyne-ejet virksomhed. Hertil kommer at MiR1200 Pallet Jacks' robuste robot er udviklet gennem et partnerskab med MiR's danske partner Logitrans, som har 80+ års erfaring med materialehåndtering”, siger Jean-Pierre Hathout.

Læs også: Nyt AR-værktøj kan fejlsøge på anlæg i hele verden

MiR1200 Pallet Jack handler ikke kun om hastighed og effektivitet. Sikkerhed er fortsat en topprioritet, som Jean-Pierre Hathout understreger: 

"Sikkerhed er en del af DNA'et i hvert MiR-produkt. MiR1200 Pallet Jack er designet til at overholde de nyeste sikkerhedsstandarder, herunder ISO3691-4. Sammensmeltningen af flere sensorplatforme og førsteklasses sikkerhedsfunktioner giver et meget sikrere alternativ til traditionelle gaffeltrucks, palleløftere og manuelle palleløftere”. 

Kilde: MiR

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle