Prime Cargo slår dørene op i USA

Den danske logistikvirksomhed Prime Cargo har oprettet et datterselskab i USA, der med base i Chicago skal styrke selskabets position og muligheder på det amerikanske marked.

Chicago bliver hjemsted for Prime Cargos nyåbnende USA-kontor. Foto: Flickr/Matt Becker.

02.09.2016

SCM.dk

USA er som bekendt mulighedernes land og derfor har Koldingvirksomheden Prime Cargo netop taget et vigtigt skridt i retning af at opfylde sin egen amerikanske drøm. Med effekt fra i går, 1. september, har logistikkoncernen således oprettet et datterselskab i USA.

Læs også: Robotterne skal nok komme

Selskabet får hovedsæde i midtvest-metropolen Chicago, nærmere betegnet i forstaden Bensenville, klods op af byens internationale lufthavn O’Hare.

For Prime Cargo har den amerikanske satsning været på tegnebrættet gennem længere tid, og derfor ser man nu også frem til at kunne udvide sin arbejdsradius på det store marked hinsides Atlanten.

”USA har udviklet sig til et nichemarked for os. Vi er primært kendte for vores løsninger til og fra Asien og for vores kompetencer som førsteklasses 3PL-leverandør. Men vores kunder har længe opfordret os til at åbne en afdeling i USA, så vi også her kan levere den samme ensartede service som i vore andre afdelinger”, siger administrerende direktør i Prime Cargo, Morten Høgsberg Nielsen.

New York i 2017
Til at lede Chicagokontoret har Prime Cargo ansat Morten Engmark som direktør, hvilket Morten Høgsberg Nielsen er sikker på vil føre gode resultater med sig.

”Morten har et godt renommé og har arbejdet mange år i den amerikanske logistikbranche. Med ham ved roret, kan vi nu tilbyde vore kunder en kombineret løsning, ikke blot med transport og fortoldning, men også med kontorlokaler og lagerservices i én samlet pakke”, siger han, og bliver bakket op af hovedpersonen selv.

“Jeg er meget beæret over at have fået muligheden for at arbejde for Prime Cargo og over at være del af udviklingen. Ledelsesvisionen, blandet med den viden som mit team og jeg kan bidrage med, kan med sikkerhed blive af stor værdi for virksomheder, der er interesseret i at åbne afdelinger i USA, men også for virksomheder, som stræber efter at sikre sig yderligere markedsandele”, siger Morten Engmark.

Læs også: Mitsui-Soko køber Prime Cargo

Chicago er i øvrigt kun første skridt på Prime Cargos USA-eventyr. Ifølge Morten Høgsberg Nielsen sigter selskabet efter at udvide med en afdeling i New York i løbet af 2017, ligesom man allerede har etableret et stort 3PL-lager i The Big Apple, som bliver udgangspunkt for distribution langs den amerikanske østkyst.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup