Producenter investerer i D2C-salg

Den digitale tidsalder har skabt nye muligheder for virksomheders salg. Der er opstået en parrallelmodel for, hvordan virksomheder afsætter varerne.

Adskillige producenter og brandejere supplerer den traditionelle afsætningsmodel med egen webshop. Eksempelvis den over 100 år gamle virksomhed Odense Marcipan. Foto: 123RF.

09.06.2022

SCM.dk

Historisk set har produktionsvirksomhederne solgt deres varer igennem forhandlere. Det gør de sådan set stadig, og for langt de fleste er det også deres største salgskanal.

Det nye er, at producenterne har aktiveret endnu en salgskanal, og det er deres egne salgskanal, hvor de sælger direkte til forbrugerne, eksempelvis ved at lancere en webshop, som de selv drifter og udvikler på. Den forretningsmodel kaldes ”Direct-To-Consumer” (D2C).

Der er mange eksempler på producenter og brandejere, der supplerer den traditionelle afsætningsmodel med egen webshop. Eksempelvis lancerede den over 100 år gamle virksomhed Odense Marcipan en webshop i 2018 med både salg til deres forhandlere, men også med salg direkte til forbrugerne.

Læs også: Bæredygtig hjemmelevering kræver innovationer

I 2020 lancerede Danish Crown webshoppen ”Dyrbar”, der fungerer som en kanal, hvor nye udskæringer testes af, før de sættes i storproduktion. 

I juni afholder DI en konference, der sætter fokus på netop denne forretningsmodel: Den digitale kunderejse - fra strategi til online salg og vækst (danskindustri.dk)

Hvor de gamle virksomheder er født ind i en afsætningsmodel, der er forhandlerdrevet, og som nu omstiller sig til også at sælge ”direct-to-consumers”, ser det anderledes ud for en ny virksomhed.

De fleste nye virksomheder kommer til verden med en digital forretningsmodel, før de får forhandlere. Et eksempel er Copenhagen Cartel, der sælger badetøj. 

Både forhandlere og producenten har en fordel 

Fordelen for de nye virksomheder med egne online salgskanaler er, at de hurtigere kommer i markedet med deres produkter og får derfor hurtigere feedback fra forbrugerne. Den feedback kan omsættes til videreudvikling og forbedring af produktet. 

Læs også: Danske virksomheder scorer topplacering i e-handel – igen

Fordelen for forhandlerne er, at når de sætter nye produkter på hylden, så er det produkter, der allerede har vist en efterspørgsel på producentens egne salgskanaler, og forhandleren løber derfor en mindre risiko. 

Hvordan fordeler salget sig? 

Ifølge en analyse fra DI Handel, hvor der er spurgt indtil, hvordan salget fordeler sig hos virksomheder, der sælger online, har knap 200 produktionsvirksomheder tilkendegivet, at 22 procent af deres omsætning kommer fra salg direkte til forbrugerne. 

I samme analyse, ses også at grossister øger investeringen i online salg. For eksempel er der vækst indenfor byggematerialer, der i stigende grad sælger til ‘gør-det-selv’-forbrugerne og ikke kun til professionelle håndværkere og byggefirmaer. 

- KCP

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024SCM.dk

Blue Water øger fokus på Afrika

15.02.2024SCM.dk

Efter to angreb: Endnu et rederi dropper farlig rute

15.02.2024SCM.dk

Midler til elektriske lastbiler lader vente på sig

14.02.2024SCM.dk

Analytiker: Udsigt til ny optur for tankrederier

14.02.2024SCM.dk

Kenya eller Holland? Hvor har roser mindst klimaaftryk?

13.02.2024SCM.dk

Maersk har fået valideret sine klimamål

13.02.2024SCM.dk

Flere og grønnere lastbiler på EU-vejene

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Consafe Logistics
Webinar
4 strategies to prepare your warehouse for 2024

In today's business environment, disruptions occur twice as often as four decades ago, adding complexity. Successfully navigating these changes gives companies a competitive edge. What does this mean for warehouse management, and how can warehouses stay ahead proactively?

Dato

21.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup