Region Syddanmark investerer halv milliard i løsning til blodprøveanalyser

Syv laboratorier i Region Syddanmark skal have ny fuldautomatiseret løsning til håndtering og analyse af blodprøver. Opgaven med at levere og implementere løsningen har været i udbud. Region Syddanmark har nu skrevet under på en aftale til en værdi af 525 millioner kroner.

Region Syddanmark gik i 2023 i udbud med opgaven om at levere og implementere en fuldautomatiseret løsning til håndtering og analyse af patientprøver på syv sygehuse. Foto: 123rf.com

01.07.2024

SCM.dk

Hvert år håndterer de syddanske sygehuse blodprøver fra praktiserende læger og sygehusafdelingerne med 30 millioner prøvesvar fra de biokemiske laboratorier – og det tal vil stige i fremtiden. Samtidig er der højere krav om hurtige svartider og meget præcise prøvesvar.

Derfor gik Region Syddanmark i 2023 i udbud med opgaven om at levere og implementere en fuldautomatiseret løsning til håndtering og analyse af patientprøver på syv sygehuse – og vinderen af udbuddet er nu fundet.

Sidst i juni måned 2024 underskrev Region Syddanmarks 7 klinisk biokemiske laboratorier og Roche Diagnostics A/S i regionshuset i Vejle en aftale over 10 år til en samlet værdi af 525 millioner kroner. Med aftalen forpligter Roche Diagnostics A/S sig til at levere og implementere fuldautomatiseringsløsninger til hver af de syv klinisk biokemiske laboratorieafdelinger på de syddanske sygehuse i Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Kolding, Odense, Svendborg og Sønderborg.

Den nye automatiseringsløsning sikrer, at patienter, der har fået taget en blodprøve på sygehuset, i langt de fleste tilfælde har et prøvesvar på kun 60 minutter. Det sikrer, at der hurtigt kan gives korrekt diagnose og behandling.

Lægelig direktør på OUH Bjarne Dahler-Eriksen, der er formand for styregruppen bag udbuddet, siger:

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu får ens udstyr til håndtering af blodprøver på tværs af regionens sygehuse. Kravene til både hastighed, mængde og kvalitet vil stige i de kommende år, og derfor er det vigtigt, at systemet er så automatiseret som muligt. På den måde kan vi håndtere flere blodprøver hurtigere. Samtidig sikres samarbejdet på tværs af de syv laboratorier og en ensartet kvalitet af prøveresultat for den enkelte patient, uanset hvilket sygehus de kommer på i Region Syddanmark”.

Læs også: Flere muskler til udvikling af nye teknologier

De årligt 30 millioner analysesvar gives til blandt andet sygehusenes sengeafdelinger og ambulatorier, almen- og speciallægepraksisser og forsknings- og udviklingsprojekter. Der forventes, at det nye system er fuldt implementeret på alle syv afdelinger i 2027.

Løsningerne installeres på:

  • Afdeling for Blodprøver og Biokemi, det nye OUH
  • Klinisk Biokemisk Afdeling, OUH - Svendborg Sygehus
  • Klinisk Immunologisk og Biokemisk Afdeling, Sygehus Lillebælt - Kolding Sygehus
  • Klinisk Immunologisk og Biokemisk Afdeling, Sygehus Lillebælt - Vejle Sygehus
  • Biokemisk og Immunologisk Klinik, Sygehus Sønderjylland - Sønderborg Sygehus
  • Biokemisk og Immunologisk Klinik, Sygehus Sønderjylland - Aabenraa Sygehus
  • Klinisk Biokemisk Afsnit, Sydvestjysk Sygehus – Esbjerg Sygehus

Kilde: Region Syddanmark

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup