Robotanlæg giver fleksibilitet i produktion af vandnæser og murkroner

Produktionen af bygningsprofiler hos JUAL i Østjylland er netop blevet fornyet med et fuldautomatiseret robotanlæg fra RoboTool.

JUAL i Østjylland er netop blevet fornyet med et fuldautomatiseret anlæg fra RoboTool med to robotter med specialfremstillede gribere, der fungerer både mekanisk og som vakuumgriber med sugekopper. Foto: JUAL.

22.07.2022

SCM.dk

”Nu kan vi producere mindre serier bygningsprofiler og selv omstille anlægget løbende til bukning og stabling af tyndpladeprofiler i nye mål og tykkelser. Det gør os mere fleksible”.

Det fortæller adm. dir. Ib Floutrup fra JUAL A/S, som hvert år producerer over fire millioner meter bygningsprofiler som murkroner, vindskeder, vandnæser, skotrender og tagfod - tilbehør til tage og facader til byggeindustrien i store dele af Europa.  

Produktionen i Juelsminde i Østjylland er netop blevet fornyet med et fuldautomatiseret robotanlæg fra RoboTool. Anlægget betjener en bukkemaskine ved hjælp af to Motoman robotter med specialfremstillede gribere, der fungerer både mekanisk og som vakuumgriber med sugekopper. I anlægget er også integreret med en folieringsmaskine og en etiketteprinter.  

Trygt arbejdsmiljø 

JUALs nye robotanlæg er overordnet designet til at betjene en Amada kantpresse, der bukker bygningsprofilerne. Anlæggets ene robot har en griber, der fungerer både med vakuum sugekop og mekanisk.

Robotten bruger først sugekop-griberen til at hente klippede plader fra fikstur til mellemstation. Så flytter den med sin mekaniske funktion 25 færdigbukkede og stablede emner ad gangen fra stablestation til europalle. Til sidst kommer sugekopperne igen i funktion, når den henter alustrøer, der lægges imellem stablede lag emner på europallen.

Læs også: Ny software frigør op til 80 pct. af tiden brugt på opsætning af robotceller

Robot nummer to håndterer selve kantpressen fra råemne til færdigbukket emne. Robotcellen er fuldautomatisk og passer sig selv bag afskærmning, mens der køres produktion. Det sikrer et trygt arbejdsmiljø. Tilførsel af råemner og strøer i specielt designede holdere og frakørsel af paller med stablede, bukkede emner foregår manuelt. 

Udnytter robotter fuldt ud 

”RoboTools dygtige programmører har givet os en brugervenlig programmeringsflade, hvor vi selv kan ændre både bukkeprogram og stableprogram, hvis vi skal have andre mål eller pladetykkelse. Som specialister i gribere har de stor erfaring i at bygge anlæg til svære opgaver. De forstår at udnytte robotterne fuldt ud på en innovativ og effektiv måde”, fortæller Ib Floutrup.

Han fortsætter:  

”Undervejs i processen har vi fået god sparring i, hvad, der kan lade sig gøre og ikke lade sig gøre, på en løsningsorienteret måde. Man kan jo ikke beskrive alt helt fra starten. Men når der var ting, vi ikke havde forudset, fandt RoboTool hurtigt nogle simple løsninger ud fra, hvad robotten allerede kan, så det ikke kræver nyt materiel. De har virkelig performet - også på projektstyringen”.

Samarbejdet med RoboTool har givet JUAL blod på tanden i forhold til den løbende proces med at automatisere alle virksomhedens arbejdsgange. Derfor er ledelsen allerede i gang med forprojekt på endnu et specialbygget anlæg. Denne gang et vandstråleskæringsanlæg, som skal designes af RoboTool allerede i år. 

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

18.06.2024SCM.dk

Modenheden for kunstig intelligens i forsyningskæden er på kravlestadiet

17.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Thomas brænder for at skabe forandringer der kan mærkes på fabriksgulvet

17.06.2024SCM.dk

BMW indfører ny digital platform for den kundevendte forsyningskæde

13.06.2024SCM.dk

Autoværksteder får hjælp til at optimere logistikdriften

12.06.2024SCM.dk

København skal være global innovationskraft for life science og kvanteteknologi

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup