SCM Agendaen – Bæredygtige lagerløsninger

Bæredygtighed er blevet et vigtigt emne i virksomheders processer med investeringer i nye automatiserede lagerstyringssystemer. Her er det afgørende med et samspil mellem beslutningstagere og de operationelle medarbejdere, der skal arbejde med de nye systemer. Podcasten er sponseret af Langebæk.

Podcast-værterne får en snak med Rudi Kjeldsen (t.v.) fra Langebæk A/S om bæredygtige lagerløsninger..

26.04.2022

SCM.dk

Bæredygtighed eller sustainability er for alvor kommet på topledelsesagendaerne i alle typer virksomheder. Den globale opvarmning har sat fokus på reduktion af CO2 gennem forskellige tiltag som brug af grønne energikilder, genanvendelse af materialer f.eks. gennem cirkulær økonomi og reduktion af madspild. Undersøgelser blandt danske virksomheder viser, at sustainability for alvor er blevet et konkurrenceparameter, og at man anser det for en meget vigtig del af den overordnede strategi. Bæredygtighed spiller også en vigtig rolle for virksomheder, der investerer i automatiserede lagersystemer, hvad enten der er tale om en nybygning med nyt udstyr eller nyt udstyr i eksisterende faciliteter. Som leverandør af lagerstyringssystemer er det vigtigt at komme med så tidligt som muligt i processen for at sikre, at bæredygtighedselementet får sit synlige aftryk i den business case, der skal leveres for at understøtte et projekt.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har inviteret seniorkonsulent Rudi Kjeldsen fra Langebæk til en snak om bæredygtige lagerløsninger.

Tænk bæredygtighed når I automatiserer
Podcasten handler om, hvorfor bæredygtighed er vigtig at få indtænkt i projekter omkring automatiserede lagerstyringssystemer. Langebæk arbejder både med handprint og footprint, hvor handprint er det aftryk, virksomheden kan påvirke i kundernes løsninger, og footprint er det, Langebæk som konsulenthus laver. I podcasten fortæller Rudi Kjeldsen om, hvordan de arbejder med FN’s verdensmål sammen med kunder og leverandører, så kunderne opnår den for dem bedste lagerløsning. Bæredygtighed er ikke for den enkelte virksomhed, men for alle virksomhederne i forsyningskæden. Endelig tales der om forskellige typer af kundeprojekter, som på hver sin måde får indtænkt bæredygtighed samt vigtigheden af at tænke langsigtet i planlægningen af projekterne.

Sustainability – en del af Langebæks tekniske løsninger
Langebæk har flere forskellige typer projekter, som direkte eller indirekte har med bæredygtighed at gøre. ”Vi har lige set på projekter, hvor vi har undersøgt muligheden for at nedbringe udledningen af CO2 på last mile, og vi har også projekter, som undersøger, hvorvidt der kan nedbringes spild i de interne forsyningskæder”, fortæller Rudi Kjeldsen.

I forhold til automatiserings-, lager og distributionscenterprojekter bruges der målinger på CO2 emissioner – før og efter, som indikator på, hvor langt kunden operationelt kan komme med de mulige løsninger for fremtidige lagerløsninger. ”Vi ser på baseline og sammenholder det med de nye potentielle løsninger. Og det fører vi så over i en businesscase, hvor bæredygtighed dermed også er inkluderet.” siger Rudi Kjeldsen. Så fokus kan være på, hvor meget energi det fremtidige system skal bruge kontra den løsning, man har i dag, samt hvor mange medarbejdere, der skal bruges i den nye effektive løsning. Den nye løsning skal gøre virksomheden mere produktiv og derved mindske CO2 aftrykket.

Vil du også sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion eller gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.
• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.
• Alle podcasts udgives på SCM.dk og distribueres og markedsføres via ugentlige nyhedsbreve, magasinet og gennem Spotify, Apples Podcast App og Google Podcast m.fl.
Hvis din virksomhed ønsker at diktere agendaen i en podcast så ring og hør mere hos Per Christensen på +45 53731373 eller skriv på pc@horisontgruppen.dk.

Vigtige forhold i beslutningsprocessen
Det er vigtigt i den sammenhæng at fokusere på, hvem der driver den bæredygtige agenda hos kunden. ”Langebæk er relativt operationelt orienteret. Langebæk er ikke et management consultant hus, og vi udarbejder derfor sjældent vækststrategier eller strategier for kunden som sådan”, siger Rudi Kjeldsen.

Langebæk kommer ind lidt senere i processen, når der skal eksekveres på denne her vækststrategi, og derfor skal der f.eks. ses på deres lager- og logistiksystemer. På det operationelle niveau er bæredygtighed ikke så meget på agendaen. Bæredygtighed er noget, der arbejdes med andre steder hos kunden eller i specialiserede afdelinger.

”Vi oplever, at operation kan fanges i et dilemma med at blive målt på lønsomhed, men at der samtidig også pludselig kommer krav om bæredygtighed. Vi ser, at dialogen ofte kommer for sent, når man fra den øverste ledelses side har drøftet bæredygtige løsninger/ambitioner eller nødvendighed til, at det siver ned i organisationen til det operationelle niveau. Og her stiller vi så spørgsmålene - hvor har I tænkt bæredygtighed ind i løsningen? Hvor parate er det operationelle niveau til at tage fat i bæredygtighed? Det er jo et fælles ansvar – både top down og bottom up”, siger Rudi Kjeldsen.

Deltagere:
• Seniorkonsulent Rudi Kjeldsen, Langebæk.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Relateret indhold

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

02.05.2024SCM.dk

JYSK stopper kæmpe plastikforbrug med nyt tiltag

01.05.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Nyt katalog og nye sikkerhedsprodukter fra MPM

01.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision

26.04.2024SCM.dk

Dansk startup vil tilbyde lagerautomatisering til mindre virksomheder

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup