SCM Agendaen – Supply Chain Resilience med fokus på små og mellemstore virksomheder

Supply Chain Resilience er som følge af COVID-19 pandemien blevet højaktuelt. Det er let at være bagklog – men pandemien bør give anledning til refleksion med henblik på at blive bedre rustet til forstyrrelser – eller disruptions. Hør en levende samtale om vigtigheden af supply chain resilience, der er optaget hos Ole Chokolade i Kolding.

01.03.2021

SCM.dk

Supply Chain Resilience har fokus på en virksomheds evne til at komme tilbage til udgangssituationen – eller til et bedre niveau efter en forstyrrelse. Forstyrrelser kan for eksempel være pandemier, naturkatastrofer, cyberangreb og handelskonflikter. Supply Chain Resilience er vigtig for alle typer virksomheder, men de små og mellemstore er specielt udsatte, idet de til sammenligning med store virksomheder ofte har færre finansielle og menneskelige ressourcer og et dominerende driftsfokus på bekostning af et udviklingsfokus. Samtidig er mange virksomheders forsyningskæde blevet mere sårbar som følge af en bred anvendelse af lean, der blandt andet har sat fokus på minimering af lagre, outsourcing og offshoring af produktion og reduktion af leverandørbasen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthedPodcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcast-udstyret med til produktionsvirksomheden Ole Chokolade i Kolding, hvor de har selskab af direktør Carsten Ellerkamp.

Podcasten fortæller lidt om, hvad Supply Chain Resilience er; hvorfor det er vigtigt, samt hvordan man konkret kan arbejde med det. Vi får også indsigt i de udfordringer, Ole Chokolade stod overfor, da COVID-19 i foråret 2020 delvist lukkede Danmark; hvordan de håndterede udfordringerne, og hvilken læring og ændret praksis det har ført med sig. Herudover gives der eksempler på forskellige løsninger, der er arbejdet med under COVID-19, ligesom panelet drøfter, at pandemien ikke har ramt alle virksomheder lige hårdt, og at der er nogle, der ligefrem har opnået vækst som følge af pandemien.

Robusthed og resilience
Jan Stentoft fortæller om begrebet resilience og holder det op mod robusthed. ”Robusthed kan opfattes som en proces, der er i stand til at klare realistiske udsving, mens resilience er et spørgsmål om at komme hurtigt tilbage til udgangssituationen eller til et bedre niveau efter en forstyrrelse. Så man kan tale om, at en proces er robust, men ikke resilient, og man kan være ramt både upstream og downstream – altså både på leverandørsiden og kundesiden”.

Arbejdet med Supply Chain Resilience i fire trin
I podcasten redegøres for de fire trin, man kan arbejde med i Supply Chain Resilience. Det første trin er Identification, som har at gøre med kortlægning af forsyningskæden med henblik på at identificere svage og sårbare punkter. Det handler om at afdække risici og deres sandsynligheder og impact. Dernæst handler det om Prevention; hvordan forebygger man, at de svage punkter udsættes. Det tredje trin er Mitigation – altså hvordan skaden kan minimeres, hvis en forstyrrelse indtræffer. Endelig er det sidste trin Recovery, som handler om at komme tilbage til udgangssituationen – eller noget, der ligefrem er bedre. Carsten Ellerkamp byder ind med sit syn på, hvordan Ole Chokolade ubevidst har arbejdet med resilience under COVID-19, og hvad virksomheden konkret har gjort for at overleve krisen. Herudover kommer han ind på hvilke tiltag, virksomheden gør for at ruste sig til fremtidige kriser.

Vil du sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion som denneeller den kan gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.
• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.

Ring eller skriv til Niels Larsen på Nl@horisontgruppen.dk eller via +45 5350 6060 og få en snak om hvordan i udkommer med jeres egen podcast på SCM.dk

Deltagere:
• Carsten Ellerkamp, direktør, Ole Chokolade i Kolding.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU i Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU i Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Spotify

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup