SDK FREJA mangedobler bundlinjen i nyt regnskab

Til trods for et år præget af pressede forsyningskæder samt opgaven med at skulle integrere to virksomheder til én, har danske SDK FREJA leveret sit bedste regnskab nogensinde med en omsætning på over 6 milliarder kroner og et overskud før skat på 244 millioner.

”Både strategiske virksomhedsopkøb samt en vedvarende investering i vores IT-platform har effektiviseret vores interne forretningsgange og styrket vores løsninger overfor vores kunder”, siger Søren Gran Hansen, Group CEO, SDK FREJA. Foto: SDK FREJA.

27.07.2022

SCM.dk

Shipping-og logistikvirksomheden SDK FREJA præsenterer deres første hele 12 måneders regnskab, efter sidste års fusion. Virksomheden har formået at hæve sin omsætning til over 6 milliarder kroner, hvilket er mere end en fordobling af omsætningen, svarende til 128 procent, sammenlignet med forrige regnskabsår.

SDK FREJAs regnskab lander ovenpå et turbulent år med en COVID-19-pandemi, der endnu ikke har sluppet sit tag, en ny krig i Europa, ny lovgivning fra EU og et stort pres på forsyningskæderne, som har betydet, at shipping og logistik har været mere kompliceret end nogensinde før.

”Til trods for en global shipping-og logistikbranche, som har været præget af endnu et år med store udfordringer, har vi på tværs af gruppen set markant fremgang på både top-og bundlinje, hvilket ikke mindst skyldes en kæmpe indsats fra vores dygtige medarbejdere”, siger Søren Gran Hansen, Group CEO for SDK FREJA og uddyber:

Læs også: Stor dansk transportfusion er en realitet

”Både strategiske virksomhedsopkøb samt en vedvarende investering i vores IT-platform har effektiviseret vores interne forretningsgange og styrket vores løsninger overfor vores kunder”.

Med dette års regnskab har SDK FREJA mere end tidoblet sit overskud før skat (EBT), over en femårig periode, til DKK 244 millioner. Denne økonomiske ballast vil i endnu højere grad bringe SDK FREJA i en stærk position til at fortsætte virksomhedens vækststrategi de kommende år.

Opkøb skaber vækst

Den proaktive opkøbsstrategi for SDK FREJA er led i en større fremtidig strategi, som kan spores tilbage til virksomhedens ejerskab, det familieejede A/S United Shipping and Trading Company. En tilgang som udgør en styrke for SDKFREJAs fortsatte udvikling.

”Vores familieejerskabs opbakningtilopkøb sikrer os i Gruppen både mandat og tilslutning til en fortsat stærk forretningsudvikling gennem yderligere strategiske tilføjelser. Sidste år fusionerede vi FREJA med SDK Logistics og siden da, har vi fortsat vores dedikerede fokus på at gennemføre værdiskabende virksomhedsopkøb, hvorfor vi kontinuerligt evaluerer potentielle opkøbskandidater. Det er en hjørnesten i vores strategi for udviklingen af SDK FREJA”, siger Søren Gran Hansen.

SDK FREJA har desuden med årets opkøb af 49 procent af aktiekapitalen i det danske DSH og Nordic Waste føjet et nyt forretningsben til virksomhedens portefølje. Nordic Waste er specialiseret inden for oprensning af forurenet jordmed det mål at genanvende mest muligt af det oprensede materiale direkte eller i nyudviklede produkter til hovedsageligt byggebranchen, herunder infrastrukturprojekter.

Årets stærke resultat sammen med SDK FREJAs strategiske udvidelser gennem opkøb indenfor både nye og eksisterende forretningsområder, giver til sammen virksomheden et stærkt udgangspunkt for de kommende år.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

Nyt tiltag for flere faglærte til den grønne omstilling

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup