Sikkerhed og fortsat vækst

Med milliardsalget til Teradyne har Mobile Industrial Robots fået kapital i ryggen, der giver sikkerhed for at væksten i det fynske selskab kan fortsætte. Synergier og tryghed var afgørende for, at handlen gik igennem, fortæller CEO Thomas Visti.

MiR's stærke logistikrobotter er sammen med resten af selskabet kommet på amerikanske hænder. Foto: MiR.

31.08.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

I slutningen af april 2018 kunne fynske Mobile Industrial Robots (MiR) melde ud, at virksomheden var blevet solgt til den amerikanske koncern Teradyne, der producerer udstyr til automation i industrien. Handlen beløb sig til 1,7 milliarder kroner, og er delvist afhængig af, at visse præstationsmål bliver opfyldt frem mod 2020.

”Med den øgede økonomiske sikkerhed bliver der åbnet yderligere op for langsigtede investeringer, så vi styrker den kurs, vi har udstukket i forvejen”, siger Thomas Visti om handlen med Teradyne. Foto: MiR.

”En stor dag for os”, sagde adm. direktør i MiR, Thomas Visti, ved offentliggørelsen af opkøbet, som han, da SCM+Logistik spørger ind til det, beskriver som ganske oplagt, selvom det måske ikke som sådan lå i kortene.

”Det er ikke noget, der har været planlagt længe, og vi gjorde os selvfølgelig også en masse overvejelser, da tilbuddet kom på bordet. Men der var en lang række faktorer, der gjorde, at vi var sikre på, at det var det rigtige at gøre”, siger han og fortsætter:

”Først og fremmest ser vi et godt match mellem os og Teradyne; de har erfaringen på markedet og vil lade os arbejde videre i frie rammer med base her i Odense og vores nuværende strategi som udgangspunkt”, tilføjer Thomas Visti og understreger samtidig, at handlen er blevet taget godt imod i hele organisationen og blandt partnere, leverandører etc.

Tryghed i UR-handel
Derudover var selvsamme Teradynes køb af Universal Robots i 2015, som ifølge Thomas Visti er gået godt, med til at skabe tryghed omkring de langsigtede perspektiver, fordi man får en sikkerhed for, at fremtidsplanerne får et endnu bedre fundament.

”Vi har jo haft relationer til Teradyne, blandt andet via en masse af de samme kunder, gennem længere tid, og på den baggrund ved vi, at vi får tilført kapital og kompetencer, fx inden for supply chain, som kan være med til at sikre vores fortsatte vækst og gode position på markedet med alle de synergier, der er indbygget her”, siger Thomas Visti.

Konkret har MiR alene i år doblet op på medarbejderfronten (fra 51 til 103 ansatte), og derudover er over 20 positioner åbne pt. Til at fylde de stillinger vil man fra MiR’s side gerne rekruttere globalt, og det bliver muligt i langt højere grad med de økonomiske muskler, salget giver.

Om Thomas Visti

Uddannelse:
Bachelor i Engineering, Syddansk Universitet, elektriker, Odense Tekniske Skole.

Erhvervskarriere:
CEO i MiR siden november 2014. Sales director og CCO, Universal Robots, team manager, Sauer-Danfoss.

Målsætningen for resten af året lyder på at fordoble omsætningen, og mindst 13 nyansættelser skal bringe arbejdsstyrken op i nærheden af 120 ansatte. Med midlerne fra opkøbet i baghånden er Thomas Visti sikker på, at pilen peger opad.

”Ambitionerne er de samme som før, og med den øgede økonomiske sikkerhed bliver der åbnet yderligere op for langsigtede investeringer, så på den måde sker der jo faktisk ikke de store ændringer. Vi styrker bare den kurs, vi havde udstukket i forvejen”, slutter han.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024SCM.dk

Stor international aktør udvider sit lager på Aalborg havn

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

22.02.2024SCM.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

19.02.2024SCM.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup