SMV’er får nye værktøjer til at fastholde og rekruttere unge medarbejdere

Unge stemmer sidder med ved bordet, når Tænketanken EQUALIS gennemfører projektet 'Næste generations arbejdsplads: Et fælles fodfæste for erhvervsliv og ungdom', i partnerskab med blandt andet ungdomsorganisationen SAGA og Industriens Fond.

Nyt projekt skal bygge bro mellem den kommende generation på arbejdsmarkedet og danske SMV'er. Fra venstre: Administrerende direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, direktør i Tænketanken EQUALIS, Gine Maltha Kampmann, bestyrelsesmedlem og frivillig i SAGA, Benjamin Bøgen Pedersen. Foto: Industriens Fond

03.05.2024

SCM.dk

En mangfoldig og inkluderende arbejdskultur er essentiel, hvis virksomheder vil fastholde deres yngre medarbejdere. Det viser flere undersøgelser, der slår fast, at unge i dag har højere forventninger end tidligere generationer til, hvilket ansvar virksomheder skal løfte, når det kommer til social bæredygtighed.  

”Desværre oplever mange små og mellemstore virksomheder de forventninger som udefinerbare og har derfor svært ved at skille sig ud som særligt attraktive arbejdsgivere. Det efterlader en kløft mellem virksomhederne og de unge”, siger administrerende direktør i Tænketanken EQUALIS, Gine Maltha Kampmann. 

Det er netop denne kløft, tænketankens nye projekt 'Næste generations arbejdsplads: Et fælles fodfæste for erhvervsliv og ungdom' vil forsøge at lukke. Projektet sker på bevilling fra Industriens Fond og skal på baggrund af en omfattende kortlægning af viden drive dialog om og udvikling af initiativer, som virksomheder kan iværksætte for at sikre et mere socialt bæredygtigt erhvervsliv.  

”Kvalificeret arbejdskraft er et af de vigtigste konkurrenceparametre for erhvervslivet – og kampen om de rette kompetencer vil kun blive skærpet fremadrettet. Derfor er det så vigtigt, at SMV-segmentet får værktøjer til at arbejde målrettet med tiltrækning og fastholdelse af arbejdskraft, så det ikke kun bliver en agenda for de store virksomheder. Det skal det det her projekt understøtte”, siger direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang. 

Projektet skal kortlægge hvilke konkrete forventninger unge har til deres arbejdsplads, når det gælder diversitet, inklusion og trivsel og derigennem skabe det vidensgrundlag, virksomheder mangler for at kunne handle og blive mere konkurrencedygtige i forhold til at tiltrække arbejdskraft.  

I projektets anden fase skal unge og virksomheder på dialogmøder udvikle redskaber, der hjælper og guider virksomheders arbejde med diversitet og inklusion, og som samtidigt gør det nemmere for unge at afkode, hvordan virksomhederne arbejder med området.  

Læs også: Danmark tjener milliarder på udenlandsk arbejdskraft

Med til at udvikle de nye ideer og initiativer er repræsentanter fra en række små og mellemstore virksomheder samt et ungepanel af engagerede unge fra relevante organisationer og foreninger, som oprettes af ungdomsorganisationen SAGA. I fællesskab vil virksomhederne og ungepanelet drive dialogen mod udviklingen af initiativer, som virksomheder kan implementere.

“Når unge kræver et opgør med “plejer” og stiller større krav til diversitet, ligestilling, arbejdsfleksibilitet og kultur, er det ikke snobberi, men udtryk for et ønske om, at arbejdet skal give mening. Derfor er vi meget glade for, at de unge i dette samarbejde vil bidrage direkte til udviklingen af konkrete anbefalinger, som vil mindske kløften mellem virksomheder og de unge”, siger bestyrelsesmedlem og frivillig i SAGA, Benjamin Bøgen Pedersen. 

Kilde: Industriens Fond

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

Dansk NGO kan nu verificere klimaprojekter

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup