Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

Lange og uigennemskuelige godkendelsesprocedurer i først forsyningsselskabet og siden i Green Power Danmark har betydet, at Ålsrode Smede- og Maskinfabrik nu i mere end otte måneder haft et fuldt færdigt solcelleanlæg på tre tage – uden at kunne tænde for kontakten.

Brian Basse venter og venter på tilladelsen til at tænde sit solcelleanlæg. Det skal blandt andet producere nitrogen til laserskærerne.. Foto: Tekniq Arbejdsgiverne

20.03.2024

SCM.dk

“Det nærmer sig snart et år, hvor jeg har haft investeret 2,5 mio. kr i et fuldt og færdigt solcelleanlæg til vores produktion uden at kunne producere. Teknisk er det bare at trykke på knappen. Men alt for lang sagsbehandling hos først forsyningsselskabet og senere Green Power Denmark står i vejen,” lyder det frustreret fra Brian Basse, der er indehaver af Ålsrode Smede- og Maskinfabrik.

Maskinfabrikken i Grenaas industrikvarter har lagt solceller på tagene for selv at kunne producere omkring halvdelen af den million kWh, som produktionen forbruger om året. Hvis ellers anlægget kunne køre for fuld kraft, så ville det være en attraktiv investering.

Men anlægget står stille på grund af en særdeles langsom og bureaukratisk godkendelsesproces.

Virksomheden har investeres i tre forskellige anlæg med hver sig tavle. Der var ingen problemer med det første anlæg på ca. 50 kW. Det fik Elcon kablet og godkendt på under en måned.

Men de to andre anlæg har en kapacitet på samlet 375 kW og er i anden kategori, som betyder en mere krævende godkendelsesprocedure hos forsyningsselskaberne. Det arbejde har Ålsrode fået ELCON’s lokale afdeling til at tage sig af i samarbejde med ingeniører hos leverandøren af solcelleanlægget, der ligger inde med data og viden.

 Installatøren har mange gange haft en utålmodig Brian Basse i røret.

“Vi forstår godt kundens utålmodighed i sådan en sag. Vi oplever fra forsyningsselskabet Konstant, at vi bliver mødt med andre krav til dokumentation og detaljer end fra andre selskaber, vi arbejder med. Og med hvert nyt krav skal vi vente adskillige uger på svar på noget, som vi uden problemer fik godkendt hos et andet af landets over 50 forsyningsselskaber. Det tager tid igen og igen,” fortæller serviceleder Morten Kirkegaard fra ELCON til tekniq.dk

Nu er anlægget så godkendt af Konstant, men venter på godkendelse i Green Power Denmark.

Her har Elcon for fjerde gang måttet uddybe materiale og sende ny dokumentation. 

I Tekniq Arbejdsgiverne opfordrer bæredygtighedschef Troels Hartung til, at forsyningsselskaberne giver en tidsmæssig behandlingsgaranti, så man som solcellekunde ved, hvad man har at rette sig efter.

“Det er på ingen måde tilfredsstillende at skulle vente i otte måneder,” understreger Troels Hartung.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle