Udfordringen: Standarder skal løfte kakaoforsyningskæde

Toms Gruppen har været med til at udvikle et sæt standarder, der skal bidrage til at forbedre forholdene for både mennesker og natur i forsyningskæden for kakao mellem Europa og Afrika. Det bliver et langt, sejt træk, lyder det fra CSR- og kommunikationschef Lea Sørensen Holm.

05.09.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Som grundlag for det, er der for første gang nogensinde opnået enighed om et sæt standarder for, hvordan bæredygtig produktion skal defineres og hvilke krav, der skal stilles for at sikre miljørigtig dyrkning samt ordentlige arbejds- og levevilkår for kakaofarmerne.

Danmark har været blandt foregangslandene i arbejdet med udarbejdelsen af standarderne, som blev udgivet af den internationale standardiseringsorganisation ISO i starten af maj. Det var således Dansk Standard (DS), der tilbage i 2012 var med til tage initiativet at udarbejde verdens første konsensusbaserede standarder for bæredygtighedskrav til et produkt.

Vi er nødt til at bruge ressourcerne mere effektivt, og med de her standarder kan vi sørge for, at farmerne får et større udbytte, til glæde for alle parter”, siger Lea Sørensen Holm..

En af de virksomheder, der har været med i udviklingen af standarderne fra første fløjt, er Toms Gruppen, der sourcer bæredygtig kakao fra omkring 5.000 farmere i Ghana, hvor man har været tilstede de sidste 12-14 år. På hovedkvarteret i Ballerup er man indforstået med den ramme, der skal på plads, hvis standarderne skal blive en succes.

Ifølge Lea Sørensen Holm, der er CSR- og kommunikationschef for Toms Gruppen, er kernen i ISO-standarderne langt henad vejen den samme, som i Toms’ eget arbejde med ansvarlighed i forsyningskæden. Derfor er selskabet også klar til ”det lange, seje træk”, som hun siger.

Om Lea Sørensen Holm

Uddannelse:
Cand. Scient. Pol, Københavns Universitet

Erhvervskarriere:
Knap tre år i Toms Group. Før det CSR- og kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne og projektleder i Burson-Marsteller.

”Det er komplekse problemer, vi angriber her, og de kan ikke løses alene med en liste med nogle krav. Det vil kræve tålmodighed og respekt for den enkelte farmers udgangspunkt; vi skal gå langt for at forstå deres situation og lave individuelle planer – det er jo deres levebrød, det gælder”, siger Lea Sørensen Holm.

Den tilgang er ifølge Toms også afgørende, når det gælder om at nå så bredt ud som muligt. Ifølge Lea Sørensen Holm vil det være frustrerende for alle parter, hvis det kun er de få, bedrestillede farmere, der har overskud til at gøre noget ekstra, og derfor vil man fra dansk side også yde sit for at få alle med.

”Vi tilbyder allerede i dag 1-til-1-coaching, som tager højde for de mange forskellige steder, udfordrende dyrkningsforhold og menneskelige problemstillinger, der er i spil her. Og nøglen til udvikling er uddannelse af netop menneskerne i sektoren – de voksne farmere såvel som deres børn”, fastslår hun.

Højere effektivitet nødvendig
Og udvikling skal der til, påpeger Lea Sørensen Holm videre. Udover problemerne omkring arbejdsforhold og børnearbejde, har den internationale kakaoproduktion, der for størstedelens vedkommende er placeret i Elfenbenskysten og Ghana, ført til udbredt skovrydning og ødelæggelse af beskyttede arealer.

Læs også: Apple lover ren energi i forsyningskæden

”Derfor er det en supply chain, hvor det er helt nødvendigt at sætte ind, hvis vi skal kunne blive ved med at spise chokolade med en god smag i munden. Vi er nødt til at bruge ressourcerne mere effektivt, og med de her standarder kan vi sørge for, at farmerne får et større udbytte, til glæde for alle parter”, siger Lea Sørensen Holm.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup