Stigende energi- og råvarepriser opvejes med digitale værktøjer

Opvarmning, nedkøling, ventilation, råvarespild eller ineffektiv lagerbeholdning. Der er mange ting, der fører til unødige omkostninger. Med enkle digitale indsatser, kommer virksomhederne på forkant og kan basere forretningsbeslutninger på reelle data.

Med enkle IIoT opsætninger får du hurtigt indblik i besparelser på råvarer, driftsomkostninger mv..

Spar energi og råmaterialer med IIoT

De høje priser på råvarer og energi gør ondt på vores produktionsvirksomheder. For at forblive konkurrencedygtige er mange virksomheder tvunget til at arbejde mere effektivt og til at anvende råvarer og energi på en smartere måde. Industrial Internet of Things (IIoT) kan være løsningen.

Du kan gøre både produktion og forsyning mere effektiv ved at justere på tid, omkostninger og performance - som i øvrigt påvirker hinanden. Det handler om at finde den rette balance.

Men for at lave den øvelse, har du brug for data. Og det er her skoen ofte klemmer. Data er alt for ofte spredt i organisationen i regneark på lokale pc'ere - og er ikke opdaterede eller synkroniseret med produktionsenheden eller supply chain håndteringen.

Derudover er disse data ofte ikke visuelt brugervenlige, og det kan være en ret afgørende betingelse for at skabe anvendelig indsigt i dine data.

Styrken ved IIoT er, at det giver handlingsorienterede data og indsigter, som du rent faktisk kan gøre noget med – også når det gælder en mere effektiv anvendelse af energi og materialer.

Du vil helt klart kunne måle ROI af IIoT-indsatsen og en kontinuerlig reduktion på på de kommende energiregninger er noget, som enhver COO utvivlsomt vil se som en succes.

Områder, hvor IIoT hjælper dig med at spare:

  • Sensorer til smart energiovervågning kan registrere spidsbelastningsforbrug ved opvarmning, køling og ventilation. På denne måde kan du se, hvornår det er interessant at stoppe bestemte enheder.

  • Sensorer på maskiner kan overvåge vigtige parametre og advare, når noget er ved at gå galt, eller når de enkelte reservedele er slidte. På denne måde kan du gribe ind i tide og undgå dyr nedetid, der ofte koster på både energi og materialer.

  • Baseret på sensorer og smarte algoritmer kan du forudsige, hvornår en maskine har brug for vedligeholdelse. På denne måde kan du reducere nedetid og forhindre det der er værre.

Se med her, hvordan du nemt kommer trinvis i gang med IIoT og hurtigt får gavn af de indsamlede data - i overskuelige og enkle dashboards. Det er slet ikke så kompliceret at få indsigt i hvor de bedste besparelser kan findes!

Denne artikel er del af et tema:

Tema om den digitale forsyningskæde 2022

03.04.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

Sådan bliver de stigende priser en gevinst

30.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

Hvornår kan nedetid forhindres?

27.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

Skab stabil indtjening trods svingende tider

24.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

5 områder hvor du med fordel kan forbedre din Business Central løsning

09.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

5 ting AR kan styrke i din værdikæde

03.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

Undgå de klassiske fejl med struktureret dokumenthåndtering