Supply chain ledere skal være agile og autentiske ledere

Det er ikke længere nok med stærk faglighed, hvis du skal være supply chain leder. Pandemien har rystet posen, og topledelserne efterspørger i dag udpræget agile og autentiske ledere, der kan skabe følgeskab og fleksible organisationer. Hør mere på SCLF 2021 den 16. september.

"Ledere, der tør vise deres egen usikkerhed, kan skabe den tryghed og tillid, der skal for, at organisationen formår at agere og trives i en uforudsigelig verden, hvor venstre på ingen tid bliver til højre", fortæller Katriina Lillelund Schøier. Foto: Korn Ferry..

19.08.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

De større virksomheder har efter coronakrisen fokus på resiliens, agilitet, leverings- og forsyningssikkerhed, tilpasningsevne og evne til hurtige omstillinger. Her spiler supply chain funktionen en hovedrolle, og dette fokus har implikationer for, hvilke profiler bestyrelser og CEO’er søger, når de skal besætte lederstillinger inde for supply chain og operations.

”Den nye normal er, at en virksomhed opererer i en tæt tåge, og lommelygtens lys rækker kun få meter frem. Vi går til højre i dag og til venstre i morgen. Det er den form for miljø, som den moderne supply chain leder skal trives med”, fortæller Katriina Lillelund Schøier, der er Senior Client Partner i rekrutteringsfirmaet Korn Ferry.

Hun præsenterer på konferencen Supply Chain Leaders’ Forum 2021 den 16. september baggrund og kontekst for udvælgelsen af årets top-25 inden for danske supply chain ledere.

Vi ser en bevægelse mod, at de hårde ledelseskompetencer skal suppleres med mere bløde ledelseskompetencer

Katriina Lillelund Schøier

Det agile
”Pandemien har for alvor trukket supply chain området frem i bussen i virksomhedernes interne hierarki og fokus, og det har konsekvenser for udvælgelseskriterier for supply chain lederne. Der er nogle markante ledelsestræk, som lyser op, når vi sammen med topchefer søger efter kandidater til supply chain lederstillinger, og det er træk som fleksibilitet, tilpasningsevne, robusthed og tryghed ved ambivalens”, fortæller hun og peger på, at det globale konsulenthus McKinsey konkluderer, at produktionsvirksomheder i en post-covid-19 tid i gennemsnit kan forvente at skulle håndtere en større disruption hvert andet år.

”Mange virksomheder var allerede på rette vej før pandemien, og mange havde allerede stort fokus på agilitet og resiliens. Men de fleste oplevede alligevel først et forsyningschok og derefter et efterspørgselschok, der har rystet mange virksomheder i deres grundvold. Så ligesom man historisk set taler om før- og efterkrigstiden med reference til 2. verdenskrig, vil vi også i de kommende år tale om før- og efterpandemitiden”, fortæller Katriina Lillelund Schøier.

Mød Katriina Lillelund Schøier den 16. september

Katriina Lillelund Schøier præsenterer baggrund og kontekst for udvælgelsen af top-25 supply chain ledere i store danske virksomheder på konferencen SCLF 2021 den 16. september, som både er en fysisk og en virtuel konference.

Det autentiske
Hun fremhæver, at pandemien har ramt virksomheder meget forskelligt, hvor nogle næsten er knækket, mens andre næsten ikke kan følge med ordrebogen. Men én tydelig erfaring, hvad angår krav til lederen, er, at ledere i en efterpandemitid skal være autentiske.

”Vi har pludselig oplevet, at dialog med ledere er foregået via en skærm og en internetforbindelse. Samtidig er der et tydeligt behov for, at medarbejdere kan mærke deres ledere som menneske. Ledere skal være autentiske og have noget X-faktor, så medarbejderne får en naturlig lyst til at følge deres ledere. Det er ikke let at kommunikere menneskelighed og X-faktor gennem en skærm, så det stiller store krav til efterpandemitidens ledere”, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Supply chain ledelse i en uforudsigelig verden

Hun trækker ol-guldvinderen i badminton Viktor Axelsen frem som et eksempel. Han lod sine følelser få frit slag, da han vandt ol i sommer, og han lagde ikke skjul på, at han ikke var bange for at fremstå som et helt menneske fuld af følelser og usikkerhed på linje med alle mulige andre mennesker.

”Det er den slags, der virkelig skaber følgere. Ledere, der tør vise deres egen usikkerhed, kan skabe den tryghed og tillid, der skal for, at organisationen formår at agere og trives i en uforudsigelig verden, hvor venstre på ingen tid bliver til højre. Vi ser en bevægelse mod, at de hårde ledelseskompetencer skal suppleres med mere bløde ledelseskompetencer”, fortæller hun.

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024SCM.dk

Blue Water øger fokus på Afrika

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

16.02.2024SCM.dk

Ny rapport: Forbrugere tror ikke på virksomheders bæredygtighedsbudskaber

16.02.2024SCM.dk

Top 10 supply chain tendenser 2024

14.02.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-direktivet - hvem, hvad, hvor og hvordan?

13.02.2024SCM.dk

Ordentlig behandling af leverandører giver modstandsdygtighed i kriser

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Consafe Logistics
Webinar
4 strategies to prepare your warehouse for 2024

In today's business environment, disruptions occur twice as often as four decades ago, adding complexity. Successfully navigating these changes gives companies a competitive edge. What does this mean for warehouse management, and how can warehouses stay ahead proactively?

Dato

21.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup