Supply chain ledere skal være agile og autentiske ledere

Det er ikke længere nok med stærk faglighed, hvis du skal være supply chain leder. Pandemien har rystet posen, og topledelserne efterspørger i dag udpræget agile og autentiske ledere, der kan skabe følgeskab og fleksible organisationer. Hør mere på SCLF 2021 den 16. september.

"Ledere, der tør vise deres egen usikkerhed, kan skabe den tryghed og tillid, der skal for, at organisationen formår at agere og trives i en uforudsigelig verden, hvor venstre på ingen tid bliver til højre", fortæller Katriina Lillelund Schøier. Foto: Korn Ferry..

19.08.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

De større virksomheder har efter coronakrisen fokus på resiliens, agilitet, leverings- og forsyningssikkerhed, tilpasningsevne og evne til hurtige omstillinger. Her spiler supply chain funktionen en hovedrolle, og dette fokus har implikationer for, hvilke profiler bestyrelser og CEO’er søger, når de skal besætte lederstillinger inde for supply chain og operations.

”Den nye normal er, at en virksomhed opererer i en tæt tåge, og lommelygtens lys rækker kun få meter frem. Vi går til højre i dag og til venstre i morgen. Det er den form for miljø, som den moderne supply chain leder skal trives med”, fortæller Katriina Lillelund Schøier, der er Senior Client Partner i rekrutteringsfirmaet Korn Ferry.

Hun præsenterer på konferencen Supply Chain Leaders’ Forum 2021 den 16. september baggrund og kontekst for udvælgelsen af årets top-25 inden for danske supply chain ledere.

Vi ser en bevægelse mod, at de hårde ledelseskompetencer skal suppleres med mere bløde ledelseskompetencer

Katriina Lillelund Schøier

Det agile
”Pandemien har for alvor trukket supply chain området frem i bussen i virksomhedernes interne hierarki og fokus, og det har konsekvenser for udvælgelseskriterier for supply chain lederne. Der er nogle markante ledelsestræk, som lyser op, når vi sammen med topchefer søger efter kandidater til supply chain lederstillinger, og det er træk som fleksibilitet, tilpasningsevne, robusthed og tryghed ved ambivalens”, fortæller hun og peger på, at det globale konsulenthus McKinsey konkluderer, at produktionsvirksomheder i en post-covid-19 tid i gennemsnit kan forvente at skulle håndtere en større disruption hvert andet år.

”Mange virksomheder var allerede på rette vej før pandemien, og mange havde allerede stort fokus på agilitet og resiliens. Men de fleste oplevede alligevel først et forsyningschok og derefter et efterspørgselschok, der har rystet mange virksomheder i deres grundvold. Så ligesom man historisk set taler om før- og efterkrigstiden med reference til 2. verdenskrig, vil vi også i de kommende år tale om før- og efterpandemitiden”, fortæller Katriina Lillelund Schøier.

Mød Katriina Lillelund Schøier den 16. september

Katriina Lillelund Schøier præsenterer baggrund og kontekst for udvælgelsen af top-25 supply chain ledere i store danske virksomheder på konferencen SCLF 2021 den 16. september, som både er en fysisk og en virtuel konference.

Det autentiske
Hun fremhæver, at pandemien har ramt virksomheder meget forskelligt, hvor nogle næsten er knækket, mens andre næsten ikke kan følge med ordrebogen. Men én tydelig erfaring, hvad angår krav til lederen, er, at ledere i en efterpandemitid skal være autentiske.

”Vi har pludselig oplevet, at dialog med ledere er foregået via en skærm og en internetforbindelse. Samtidig er der et tydeligt behov for, at medarbejdere kan mærke deres ledere som menneske. Ledere skal være autentiske og have noget X-faktor, så medarbejderne får en naturlig lyst til at følge deres ledere. Det er ikke let at kommunikere menneskelighed og X-faktor gennem en skærm, så det stiller store krav til efterpandemitidens ledere”, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Supply chain ledelse i en uforudsigelig verden

Hun trækker ol-guldvinderen i badminton Viktor Axelsen frem som et eksempel. Han lod sine følelser få frit slag, da han vandt ol i sommer, og han lagde ikke skjul på, at han ikke var bange for at fremstå som et helt menneske fuld af følelser og usikkerhed på linje med alle mulige andre mennesker.

”Det er den slags, der virkelig skaber følgere. Ledere, der tør vise deres egen usikkerhed, kan skabe den tryghed og tillid, der skal for, at organisationen formår at agere og trives i en uforudsigelig verden, hvor venstre på ingen tid bliver til højre. Vi ser en bevægelse mod, at de hårde ledelseskompetencer skal suppleres med mere bløde ledelseskompetencer”, fortæller hun.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup