Talentudvikling handler om at skabe en god kultur

Det er hverken omhyggeligt udtænkte talentprogrammer eller stort anlagte employer branding-kampagner, der bør drive talentudviklingen i danske virksomheder. Det er noget langt mere jordnært, mener Per Kirchner, CEO i Aarhus-bureauet Novicell.

Der er fortsat rift om den kvalificerede arbejdskraft i danske IT-virksomheder, og derfor er konkurrencen også stor, når det handler om at tiltrække og udvikle talenter. Foto: Arkivfoto..

24.11.2022

SCM.dk

Der er fortsat rift om den kvalificerede arbejdskraft i danske IT-virksomheder, og derfor er konkurrencen også stor, når det handler om at tiltrække og udvikle talenter.
Virksomhederne skruer op for charmen i stort anlagte employer branding-kampagner og sætter HR-afdelingerne på overarbejde med at udvikle særlige talentprogrammer, der skal få særligt begavede unge til at føle sig som noget særligt.

Læs også: Snart griner vi af 8-16 jobbet

Det er dog ikke den vej, det digitale konsulenthus Novicell har valgt at gå. Her er tilgangen langt mere jordnær, lyder det fra CEO Per Kirchner.

”Jeg tror i virkeligheden ikke ret meget på store employer branding-kampagner eller sirlige talentprogrammer, når det handler om at tiltrække og udvikle dygtige medarbejdere. Hvis du vil tiltrække og fastholde medarbejdere, handler det i al sin enkelthed om at skabe en god arbejdsplads, hvor vi viser hinanden tillid og har hinandens ryg, når det brænder på. Og det er lige meget, om vi skal tiltrække en ny pedel på efterløn eller en superprogrammør på 21 år”, siger Per Kirchner.

Tykkelsen på medarbejderhåndbogen
Han mener, at talentudvikling først og fremmest handler om at skabe en god kultur.

”Det er ikke en HR-opgave at sikre en god kultur på arbejdspladsen. Det er en ledelsesmæssig opgave. Og det handler ofte om de små ting. Husker man at sige god morgen, når man møder ind? Stiller man rimelige krav til sine medarbejdere og sikrer, at de får succes med det, de laver? Sørger man for selv at gå hjem kl. 16 for at hente børn eller køre fodboldpiger til kamp? Alle de her små ting, som sikrer trivslen og sikrer, at medarbejderne blomstrer op”, siger Per Kirchner, og fortsætter:

”Det er forkert, hvis man går ind i en virksomhed og ser, at der er et bordtennisbord eller et bordfodboldbord og derfor tror, at det så må være en god virksomhed. Det er alt for nemt. I stedet bør man kigge på, hvor tyk medarbejderhåndbogen er, og hvor regelstyret virksomheden er. Det er let at købe et bordtennisbord, men meget sværere at sikre en kultur, hvor man tager sig af hinanden - og det er meget sværere at måle på”, siger Per Kirchner.

Fællesskab frem for talentprogram
Novicell er siden 2007 vokset fra en håndfuld medarbejdere til at være knap 400 medarbejdere over hele Europa. Novicell-direktøren lægger ikke skjul på, at det er hårdt arbejde at sikre, at en så hastigt voksende organisation hænger sammen.

”Der kommer hele tiden nye ansigter ind i virksomheden, og det er en krævende opgave rent ledelsesmæssigt at skabe gode rammer for, at medarbejderne kan vokse. Når vi alligevel er lykkedes med det i Novicell, tror jeg, at det først og fremmest handler om, at vi hver eneste dag arbejder med at skabe en god arbejdsplads og har nogle stærke værdier omkring, hvordan vi opfører os overfor hinanden. Et godt fællesskab er hundrede gange mere værd end et forkromet talentprogram”, siger Per Kirchner.

- PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup