Taulov Dry Port igangsætter ny gigantisk etape på 60.000 m2 lager- og logistikbyggeri til en samlet investering på 420 mio. kr.

Ét af Danmarks største byggerier inden for lager og logistik igangsættes nu i Taulov Dry Port. 60.000 m2 moderne lager- og logistikbyggeri vil om godt et år stå klar til at dække den stigende efterspørgsel efter moderne lagerfaciliteter med central beliggenhed i Taulov ved Fredericia.

Foto: Taulov Dry Port.

18.11.2021

Sponseret

ADP

Efter endt udbudsproces og en længere periode med planlægning og forhandling er totalentreprisen tildelt totalentreprenørselskabet CASA. Den samlede investering ligger på 420 mio. kr., og vil dermed høre til blandt de største byggerier i Danmark inden for lager og logistik.

Bygherrerne bag det store projekt er joint-venture partnerne ADP A/S og PFA A/S, som i løbet af de senere år har taget sig en førerposition på det danske lager- og logistikmarked med milliardinvesteringer i lager- og logistikejendomme i Taulov Dry Port. De første 95.000 m2 er opført som skræddersyede virksomhedsdomiciler til lager og logistik eller som generiske lagerejendomme, der er udlejet til nogle af Danmarks største retail- og logistikvirksomheder.

Den næste store etape på 60.000 m2 vil være en markant udvidelse af Taulov Dry Port, og det gigantiske lagerbyggeri vil efter planen fra starten af 2023 imødekomme den stigende efterspørgsel efter lagerfaciliteter fra de mange virksomheder, der lige nu konsoliderer deres logistikaktiviteter i det store transportknudepunkt ved Taulov.

”Behovet for en effektiv logistikkæde, varelagre placeret tættere på hjemlige markeder og ønsker til et lavere klimaaftryk i transport- og logistikkæden har aldrig været større hos virksomheder og transportører. Derfor er timingen af vores næste store byggeri afgørende. Vores lagerejendomme dækker markedets ønsker til beliggenhed, fleksibilitet og indretning, og vi mærker en meget stor interesse for vores lagerkoncept, så vi forventer hurtig udlejning. Vi ser meget frem til samarbejdet med CASA, som er ét af markedets helt store totalentreprenørselskaber med en imponerende portefølje af projekter”, siger Jesper Gemmer, CEO i Taulov Dry Port A/S.

I CASA er der glæde og høje forventninger til samarbejdet med de to velkonsoliderede og ambitiøse partnere bag Taulov Dry Port.

”Vi er meget glade for at være blevet valgt som totalentreprenør på det næste gigantiske lager- og logistikbyggeri i Taulov Dry Port. Vi ser frem til samarbejdet med PFA og ADP og til at få deres visioner for projektet til at leve. Her er tale om et lager- og logistikbyggeri af absolut højeste kvalitet og tilmed med bæredygtige løsninger indtænkt; begge dele centrale for CASAs DNA også,” siger Torben Modvig, CEO i CASA.

Næste store etape

Taulov Dry Port har siden 2017 i alt opført 95.000 m2 lager- og logistikdomiciler, der er udlejet som skræddersyede domicilløsninger til virksomheder eller som generiske lagerløsninger.

De kommende 60.000 m2 lager- og logistikbyggeri bliver dermed en markant udvidelse af den samlede lagerkapacitet i Taulov Dry Port.

Med en samlet længde på 600 meter, en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter samt en facadehøjde på 16-17 meter bliver det store lager- og logistikbyggeri en markant bygning i området. Netop derfor vil Taulov Dry Port sikre en harmonisk overgang mellem byggeriet og det omkringliggende miljø med beplantning og udsmykning. Derudover bliver lageret sektionsopdelt i enheder á ca. 5.000 m2 med 9 porte pr. enhed. Dermed får de kommende lejere optimale logistikfaciliteter med mulighed for indretning med pallereoler, automatisk sortering og optimale faciliteter til både vareindlevering og -forsendelse.

Bæredygtige løsninger

Taulov Dry Port har efterhånden slået sin position fast som ét af Danmarks mest attraktive transport- og logistikområder, hvor kunderne får adgang til lagerejendomme af meget høj kvalitet koblet til et helt unikt servicekoncept.

Udover tilbuddet om fleksible løsninger og høj service til kunderne, så har Taulov Dry Port også en stor ambition om at udvikle grønne løsninger til kunderne.

”Vi kommer til at videreudvikle vores i forvejen attraktive servicekoncept med bæredygtige løsninger. Vi er i samarbejde med Fredericia Kommune og Energiselskabet EWII i gang med udviklingen af et energifællesskab, så vi i fremtiden kan tilbyde vores lejere grøn strøm til en attraktiv pris. Derudover kommer vi også på sigt til at tilbyde vores kunder, at de kan tanke grønne drivmidler i området”, slutter Jesper Gemmer.

Mere fra...

08.02.2023ADP

Sponseret

Taulov Dry Port igangsætter kæmpe lagerbyggeri til en samlet entreprisesum på 620 mio. kr.

02.11.2022ADP

Sponseret

ADP A/S investerer massivt i PtX infrastruktur

25.08.2022ADP

Sponseret

ADP A/S med – endnu et - solidt og historisk godt halvårsresultat

24.02.2022ADP

Sponseret

Havneselskab skaber mere end 11.000 arbejdspladser

19.01.2022ADP

Sponseret

Regeringsudspil matcher Trekantområdets grønne vision

18.11.2021ADP

Sponseret

Taulov Dry Port igangsætter ny gigantisk etape på 60.000 m2 lager- og logistikbyggeri til en samlet investering på 420 mio. kr.