Teknologisk Institut bliver en del af Danmarks store satsning på lagring af CO2

Nyt partnerskab skal udvikle og modne teknologi og infrastruktur til at fange, lagre og bruge CO2. 20 projekter igangsættes nu, og de første løsninger skal være klar i 2025.

INNO-CCUS er et af fire partnerskaber, såkaldte Innomissions, der skal levere markante bidrag til, at Danmark nedbringer CO2-udledningen og samtidig styrker dansk erhvervs konkurrencekraft. Arkivfoto: Jumpstory.

12.07.2022

SCM.dk

Fangst, lagring og anvendelse af CO2, også kaldet CCUS, bliver en del af løsningen for at nå Danmarks mål om 70 procent reduktion af CO2 i 2030. Indsatsen for at nå målet intensiveres nu med en bevilling på 201 millioner kroner fra Innovationsfonden til et nyt partnerskab kaldet INNO-CCUS.

INNO-CCUS er et af fire partnerskaber, såkaldte Innomissions, der skal levere markante bidrag til, at Danmark nedbringer CO2-udledningen og samtidig styrker dansk erhvervs konkurrencekraft. I hver Innomission samarbejder en lang række virksomheder og vidensinstitutioner om at fremme den fælles dagsorden.

Læs også: Gnidningsfri grøn omstilling skal være inspiration for andre

”Fangst og anvendelse af CO2 er bydende nødvendigt for, at vi som samfund løser den altoverskyggende klimakrise. Det er svært at overdrive, hvor vigtig denne Innomission er for arbejdet hen imod en fossilfri fremtid, og vigtigheden øges time for time. Derfor er vi på Teknologisk Institut stolte over at være en del af partnerskabet”, udtaler direktør Sune Dowler Nygaard fra Teknologisk Institut.

Med en bevilling på 201 millioner kroner skal INNO-CCUS de kommende år udvikle og modne teknologi og infrastruktur til at fange, lagre og bruge CO2. Partnerskabet har fokus på både kortsigtede og langsigtede løsninger og forventer således allerede i 2025 at kunne levere de første, konkrete resultater, som vil bidrage til CO2-reduktioner.

20 projekter igangsættes nu

Allerede nu igangsættes 20 projekter inden for fem områder, der enkeltvis og i sammenhæng skal sikre løsninger til nedbringelse af CO2-udledningen.

Teknologisk Institut deltager i tre projekter, der gennemføres i samarbejde med en række videns- og industripartnere. Projekterne har fokus på henholdsvis overvågning af CO2-lagre, CO2 fra afbrænding af biomasse og udledninger fra cementproduktion.

Læs også: Begejstring for grøn omstilling blander sig med stærke følelser for skibsfartens traditioner

Teknologisk Institut deltager i forvejen i flere partnerskaber om CCUS, herunder Project Greensand, der udvikler en infrastruktur til lagring af CO2 i nedlagte oliereservoirer i Nordsøen.

”Både bevillingsgivere og virksomheder investerer mere og mere ambitiøst i grøn omstilling, herunder CCUS. Og det sker i partnerskaber, der bliver stadig større og stadig bredere. Det er ubetinget godt og tvingende nødvendigt, fordi de brede partnerskaber giver mulighed for interaktion mellem behov og løsninger i hele forsyningskæden. Netop det er fundamentet for at skabe en solid teknologisk infrastruktur, der fungerer, ikke kun økonomisk og teknologisk, men også i stor skala. Og derfor er INNO-CCUS er vigtigt skridt på vejen”, siger Sune Dowler Nygaard fra Teknologisk Institut.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

Nyt tiltag for flere faglærte til den grønne omstilling

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup