Tomme kontorer i industribygninger kan forvandles til lagerlokaler og showrooms

Mange industri- og lagerbygninger har kontorer, som er alt for store til dagens behov. Løsningen kan ifølge EDC Erhverv være at omdanne kontorareal til lagerplads, der har større efterspørgsel. Nogle steder kan showroom være oplagt – og indbringe meget høj leje.

Hos JD Logistik har de omdannet kontorarealet til fire lagerlokaler, som efterfølgende har sikret virksomheden en stabil lejeindtægt. Foto: EDC Erhverv.

26.03.2019

SCM.dk

Da flytte- og opbevaringsfirmaet JD Logistik i 2011 overtog en mellemstor erhvervsejendom på Avedøre Holme indeholdt ejendommen et stort kontorareal, som virksomheden ikke havde behov for.

Læs også: Lejeprisen på logistiklokaler stiger fortsat

”Vi overtog ejendommen på cirka 7.000 kvadratmeter i 2011 og byggede om nogle år senere. Bygningen tilhørte oprindelig en speditionsvirksomhed, som havde stor administration med alle speditørerne, men vi havde slet ikke brug for al den kontorplads”, fortæller indehaver og administrerende direktør Jørgen Ditlev Jacobsen.

Under ombygningen blev kontorarealet derfor omdannet til fire lagerlokaler, som efterfølgende har sikret virksomheden en stabil lejeindtægt. Lejerne er nogle af JD Logistiks store kunder, og hvis nogen af dem en dag flytter, så er Jørgen Ditlev Jacobsen overbevist om, at JD Logistik selv kan bruge pladsen.

JD Logistik er da heller ikke de eneste, der har brugt modellen med at omdanne kontorarealer i industribygninger.

”Lager- og logistikejendomme fra før 1990’erne har ofte store kontorarealer, som ikke lever op til nutidens krav, fordi digitalisering og outsourcing har mindsket behovet for kontorarealer for de fleste industrivirksomheder. Derfor ser vi flere og flere som omdanner tomme kontorer til lagerplads, som der er et akut behov efter”, siger partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herlev, Thomas Møller Rudlang.

Han får opbakning fra tal fra Ejendomstorvet.dk: På landsplan er lejeniveauet for udbudte lagerlokaler steget ti procent alene det seneste år – næsten dobbelt så meget som stigningen i lejeniveauet for udbudte kontorer.

”Grundet den store efterspørgsel efter lagerarealer, nærmer lejeniveauerne for kontorer og lagerlokaler sig nu hinanden, og derfor er tiden rigtig til at overveje om man skal konvertere dele af sin ejendom til lavloftet lager – simpelthen fordi ejendommen bliver lettere at udleje”, påpeger Thomas Møller Rudlang.

Showroom sikrer høj leje
En anden mulighed er at etablere showroom, som er blevet meget populære. Fx blandt håndværkerfirmaer, der vil vise produkter og installationer frem i lyse lokaler med højt loft og store vinduespartier.

”Showroom er også efterspurgt, og giver typisk en endnu højere leje pr. kvadratmeter end både kontor og lager i erhvervsområder. Men det er ikke alle steder, hvor showroom efterspørges, så man skal tænke området ind forud for konverteringen. Værdien er størst i ejendomme med gode adgangsforhold, p-muligheder og synlighed, og som ligger i erhvervsområder med boksbutikker”, siger Thomas Møller Rudlang.

Og uanset om en udlejer overvejer at omdanne kontorarealer til lager eller at indrette showroom, er det bedst at gøre det, før udlejningen sættes i gang, understreger han.

Læs også: Onlinegiganter vil løse lager-krise ved at benytte sig af butikslokaler

Udgiften til ombygningen kan normalt tjenes hjem i form af ekstra leje, og risikoen for tomgang er markant mindre for en industribygning med showroom eller mere lagerplads, fremhæver EDC Erhverv-mægleren.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

Kunstig intelligens er langt mindre udbredt i forsyningskæden, end man måske skulle tro

20.06.2024SCM.dk

Kommentar: Leverandører drukner i ESG-spørgeskemaer

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup