Tomme kontorer i industribygninger kan forvandles til lagerlokaler og showrooms

Mange industri- og lagerbygninger har kontorer, som er alt for store til dagens behov. Løsningen kan ifølge EDC Erhverv være at omdanne kontorareal til lagerplads, der har større efterspørgsel. Nogle steder kan showroom være oplagt – og indbringe meget høj leje.

Hos JD Logistik har de omdannet kontorarealet til fire lagerlokaler, som efterfølgende har sikret virksomheden en stabil lejeindtægt. Foto: EDC Erhverv.

26.03.2019

SCM.dk

Da flytte- og opbevaringsfirmaet JD Logistik i 2011 overtog en mellemstor erhvervsejendom på Avedøre Holme indeholdt ejendommen et stort kontorareal, som virksomheden ikke havde behov for.

Læs også: Lejeprisen på logistiklokaler stiger fortsat

”Vi overtog ejendommen på cirka 7.000 kvadratmeter i 2011 og byggede om nogle år senere. Bygningen tilhørte oprindelig en speditionsvirksomhed, som havde stor administration med alle speditørerne, men vi havde slet ikke brug for al den kontorplads”, fortæller indehaver og administrerende direktør Jørgen Ditlev Jacobsen.

Under ombygningen blev kontorarealet derfor omdannet til fire lagerlokaler, som efterfølgende har sikret virksomheden en stabil lejeindtægt. Lejerne er nogle af JD Logistiks store kunder, og hvis nogen af dem en dag flytter, så er Jørgen Ditlev Jacobsen overbevist om, at JD Logistik selv kan bruge pladsen.

JD Logistik er da heller ikke de eneste, der har brugt modellen med at omdanne kontorarealer i industribygninger.

”Lager- og logistikejendomme fra før 1990’erne har ofte store kontorarealer, som ikke lever op til nutidens krav, fordi digitalisering og outsourcing har mindsket behovet for kontorarealer for de fleste industrivirksomheder. Derfor ser vi flere og flere som omdanner tomme kontorer til lagerplads, som der er et akut behov efter”, siger partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herlev, Thomas Møller Rudlang.

Han får opbakning fra tal fra Ejendomstorvet.dk: På landsplan er lejeniveauet for udbudte lagerlokaler steget ti procent alene det seneste år – næsten dobbelt så meget som stigningen i lejeniveauet for udbudte kontorer.

”Grundet den store efterspørgsel efter lagerarealer, nærmer lejeniveauerne for kontorer og lagerlokaler sig nu hinanden, og derfor er tiden rigtig til at overveje om man skal konvertere dele af sin ejendom til lavloftet lager – simpelthen fordi ejendommen bliver lettere at udleje”, påpeger Thomas Møller Rudlang.

Showroom sikrer høj leje
En anden mulighed er at etablere showroom, som er blevet meget populære. Fx blandt håndværkerfirmaer, der vil vise produkter og installationer frem i lyse lokaler med højt loft og store vinduespartier.

”Showroom er også efterspurgt, og giver typisk en endnu højere leje pr. kvadratmeter end både kontor og lager i erhvervsområder. Men det er ikke alle steder, hvor showroom efterspørges, så man skal tænke området ind forud for konverteringen. Værdien er størst i ejendomme med gode adgangsforhold, p-muligheder og synlighed, og som ligger i erhvervsområder med boksbutikker”, siger Thomas Møller Rudlang.

Og uanset om en udlejer overvejer at omdanne kontorarealer til lager eller at indrette showroom, er det bedst at gøre det, før udlejningen sættes i gang, understreger han.

Læs også: Onlinegiganter vil løse lager-krise ved at benytte sig af butikslokaler

Udgiften til ombygningen kan normalt tjenes hjem i form af ekstra leje, og risikoen for tomgang er markant mindre for en industribygning med showroom eller mere lagerplads, fremhæver EDC Erhverv-mægleren.

- JMA

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Mere fra...

08.12.2023SCM.dk

Dansk produceret løfteudstyr flyttes til lagerbygning i USA

08.12.2023SCM.dk

Konkurrenceevnen styrkes med cybersikkerhed

08.12.2023SCM.dk

GLS opfører nyt højteknologisk distributionscenter

07.12.2023SCM.dk

Indsamling af bæredygtighedsdata volder problemer

07.12.2023SCM.dk

Tredje kvartal viste lille nedgang i It-branchen

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
CO2-fangst og lagring i praksis - kan vi indfange problemet? | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Kathrine Høeg Johansen, Program Director Ørsted Kalundborg CO2 Hub fra Ørsted, som vil tale om "CO2-fangst og lagring i praksis - kan vi indfange problemet?".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia