Transportcenter øger omsætningen markant

Køge Havn og Skandinavisk Transport Center (STC) fortsætter med at øge omsætningen og skabe arbejdspladser. Det konkluderer en rapport fra GEMBA Seafood Consulting og Syddansk Universitet.

04.11.2014

SCM.dk

Det går godt for Køge Havn og Skandinavisk Transportcenter, der både øger omsætningen og frembringer nye arbejdspladser. Det viser en undersøgelse, som er udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting i samarbejde med Syddansk Universitet.

Undersøgelsen konkluderer, at den samlede beskæftigelse i transport- og logistikklyngen i Køge, hvor Køge Havn og STC udgør rygraden, siden 2008 er vokset med 28 procent. Desuden er omsætningen steget med 22 procent og indkomstdannelse og skattevirkning er steget med henholdsvis otte procent og ni procent.

Læs ogsåContainertrafik på Aalborg Havn sætter rekord

Køge Havn har i 2013 omsat tæt på 2 millioner tons gods, hvilket er mere end en fordobling af godsomsætningen siden 2000. De mange tons gods der bliver losset på Køge Havn i kombination med virksomhedernes forøgede aktiviteter på transportcenteret skaber desuden mange arbejdspladser.

839 nye jobs siden 2008
Beskæftigelsen forbundet med transport- og logistikklyngen estimeres i undersøgelsen til at være på det, der svarer til over 3.000 fuldtidsstillinger – det omfatter både den direkte, indirekte og afledte beskæftigelse. Det svarer til en stigning på 839 stillinger i forhold til 2008. Tallet skal ses i forhold til en samlet beskæftigelse på det, der svarer til 20.000 fuldtidsstillinger i Køge Kommune.

”Analysen understreger jo en øget produktion i de virksomheder, der anvender havnen og transportcenteret og kendetegner også, at klyngen samlet set har styrket sin position i det danske transportsystem. Det kræver derfor ikke lang tid foran krystalkuglen for at se, at de igangværende udvidelser på havneområdet og ved transportcenteret, vil sikre en forsat positiv udvikling, som er helt essentiel for fremtiden i Køge Kommune”, siger Thomas Kampmann, direktør for Køge Havn og Skandinavisk Transport Center.

Køge Havn er allerede midt i en stor udvidelse, som vil stå færdig i 2022. Udvidelsen vil betyde, at havnens areal udvides med 85 procent. Og det nye område er populært. Faktisk er der allerede indgået aftaler om udlejning af cirka 80 procent af det nye område. De første kunder forventes at rykke ind på det nye areal om et par måneder. 

Læs også: Lidl bygger stort lager i Skandinavisk Transport Center ved Køge

Undersøgelsen tager udgangspunkt i data indsamlet fra 59 virksomheder med direkte aktiviteter på havnen og/eller transportcenteret samt økonomiske nøgletal fra 2008 og 2013.

-SSM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle