Udbytte af AI-investeringer lader vente på sig

76 procent af virksomhederne globalt investerer i AI. Alligevel er det kun 42 procent, der ser et positivt afkast på deres investeringer. Samtidig er cybersikkerhed det største bekymringspunkt for virksomhedsledelserne – og de har ikke særlig stor tillid til, at deres IT-systemer kan håndtere risiciene. Det viser en ny global undersøgelse fra Kyndryl, verdens største udbyder af IT-infrastrukturtjenester til virksomheder.

76 procent af virksomhederne globalt investerer i AI. Alligevel er det kun 42 procent, der ser et positivt afkast på deres investeringer. Foto: 123rf.com

29.10.2024

SCM.dk

Den globale undersøgelse Kyndryl Readiness Report 2024 giver et dybdegående indblik i virksomhedernes investeringer i IT. Særligt bemærkelsesværdigt er det, at hele 76 procent af virksomhederne investerer i traditionel AI og maskinlæring, men kun 42 procent af dem ser et positivt afkast på deres investering. Virksomhederne udpeger ”databeskyttelse (31 procent)”, ”usikkert afkast (30 procent)” og udfordringer med ”overholdelse af lovgivning (26 procent)” som de væsentligste årsager til deres skepsis. 

”Undersøgelsen indikerer, at virksomheder investerer i AI af frygt for at sakke bagud, uden helt at kunne se de umiddelbare fordele ved deres investering. For os er der ingen tvivl om, at AI vil spille en stor rolle i danske virksomheders succes, og derfor bliver det nødvendigt at tydeliggøre AI’s fulde potentiale til at håndtere fremtidige risici og skabe konkurrencefordele”, siger Tina Esbech, landechef for Kyndryl i Norden. 

Undersøgelsen bygger på svar fra 3.200 topledere globalt, kombineret med indsigter fra den AI-drevne platform Kyndryl Bridge. Selvom AI fylder meget, er det cybersikkerhed, der giver størst bekymring på ledelsesgangene. 65 procent af virksomhedslederne er bekymrede for cyberangreb, og kun 30 procent føler sig klar til at håndtere dem. 

Virksomhedsledere tillægger IT-systemer stor værdi, når det gælder om at reducere risici, opbygge kompetencer og udnytte nye værktøjer. 94 procent oplyser, at digital modernisering er en høj prioritet, men undersøgelsen viser samtidig, at 44 procent af den forretningskritiske IT-infrastruktur er ved at være udtjent, hvilket øger sårbarheden og hindrer modernisering. 64 procent af virksomhedslederne udtrykker i samme ombæring bekymring over forældet IT. 

Miljø- og klimarelaterede trusler er også et stigende fokuspunkt: 59 procent er bekymrede for dette område, men kun 25 procent mener, at deres systemer effektivt kan imødekomme udfordringerne. 

Læs også: Nyt samarbejde skal styrke små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed

Kyndryl anbefaler, at virksomheder udarbejder en køreplan for deres IT-beredskab ved at identificere faldgruber og vanskelige afvejninger i et miljø, hvor teknologi og udfordringer konstant er i forandring. Det handler ikke blot om at være "teknisk klar", men også om at skabe en kultur, hvor IT er hele organisationens ansvar. 

”På den ene side er det afgørende for virksomheder at reducere teknisk gæld for at eliminere flaskehalse og skabe muligheder for fleksibilitet og innovation. På den anden side skal IT-investeringer være baseret på et solidt vidensgrundlag, så virksomheden forstår, hvordan nye værktøjer kan integreres med virksomhedens kultur, processer og mål”, siger Tina Esbech. 

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

08.11.2024SCM.dk

3D print baner vejen for vækst i plastvirksomhed

08.11.2024SCM.dk

PostNord og Vinteds samarbejde gør genbrugsmarkedet mere enkelt

06.11.2024SCM.dk

Ny griberobot klarer tunge løft i op til 3 meter og 18 timer i døgnet

06.11.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitalt ansigtsløft hos Lunderskov Apotek

05.11.2024SCM.dk

Salg af logistikrobotter foregår med rekordfart

05.11.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

AV-Connectrion - Digitale prisskilte – et bindeled mellem fysisk butik og webshop

05.11.2024SCM.dk

Dansk containergigant og arkitektfirma samarbejder om enestående månehabitat

05.11.2024SCM.dk

Generativ AI kan sætte turbo til din værdikæde

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

Forstå PCN-Indberetningskravene og overhold lovgivningen

Dato

12.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Grundkursus i Livscyklusvurderinger (LCA), som alle kan være med på. Kurset kræver ikke forudgående viden om LCA.

Dato

13.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online