Udlændinge finder det attraktivt at arbejde i Danmark

Danmark lander på en 1. plads i Norden og en 17. plads i verden over populære lande for udenlandsk arbejdskraft. Det viser en ny global undersøgelse. Det er gode nyheder for et arbejdsmarked med høj beskæftigelse, hvor danske arbejdsgivere har udfordringer med at besætte stillinger på både den korte og lange bane.

Danmarks overordnede attraktivitet er steget blandt udenlandsk arbejdskraft, der tildeler kongeriget en 17. plads over lande, der er værd at flytte til for at arbejde. Det viser en ny global undersøgelse. Foto: Boston Consulting Group

30.04.2024

SCM.dk

Danmarks overordnede attraktivitet er steget blandt udenlandsk arbejdskraft, der tildeler kongeriget en 17. plads over lande, der er værd at flytte til for at arbejde. Det viser en ny global undersøgelse fra Boston Consulting Group og The Network, som danske Jobindex er en del af.

‘Decoding Global Talent 2024‘ er en tilbagevendende undersøgelse, der har eksisteret siden 2014. Undersøgelsen giver et perspektiv på, hvordan præferencerne hos den globale arbejdsstyrke udvikler sig. Undersøgelsen er verdens største af sin slags med over 150.000 respondenter fra 185 lande – inklusive 11.000 fra Danmark.

“Det er ekstremt flot, at Danmark lander en topplacering på listen. Vi er jo langt fra det 17. største land i verden. De allerøverste placeringer går naturligt nok til de engelsktalende lande, hvor de fleste kan være med sprogligt. Men udenlandsk arbejdskraft vil gerne til Danmark på grund af livskvaliteten og sikkerheden i landet”, siger Andreas Malby, Managing Director & Senior Partner i Boston Consulting Group.

Danmarks rangering i år har taget et spring på hele otte placeringer, siden undersøgelsen sidst blev gennemført i 2021, hvor Danmark indtog en 24. plads. Danmark slår dermed de nordiske naboer og er placeret som det mest attraktive land i Norden.

Hovedstaden følger også godt med. København rangerer sig nemlig i en ‘Top 30‘ på en 28. plads over mest populære byer for udenlandsk arbejdskraft, som også formår at overgå de nordiske storbyer.

”Det vidner om et godt dansk image, der formår at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. En stor og god nyhed for danske arbejdsgivere, der står og mangler kvalificeret arbejdskraft både på den korte og lange bane. Vi kigger nemlig ind i en international mangel på arbejdskraft blandt andet inden for områder som den grønne omstilling og kunstig intelligens, her er det enormt vigtigt, at vi kan tiltrække udenlandsk talent”, understreger Kaare Danielsen, der er administrerende direktør i Jobindex.

Han forklarer samtidig, at det særligt er europæerne, der gerne vil arbejde i Danmark, og at der ligger et uudnyttet potentiale for at rekruttere arbejdskraft fra Sydeuropa.

Top 10: Lande med arbejdskraft, der vil arbejde i Danmark

1. Estland
2. Finland
3. Portugal
4. Holland
5. Tyskland
6. Tyrkiet
7. Rumænien
8. Ungarn
9. Polen
10. Pakistan

Rejselysten blandt danskerne selv er - modsat den globale arbejdsstyrke - meget lav. Kun små tre procent er interesserede i at arbejde uden for landets grænser. Det er bemærkelsesværdigt, da tallet lå på 10 procent i 2018 og 2 procent under coronapandemien i 2021, hvor verden var præget af rejserestriktioner og nedlukninger. Men lysten er altså ikke vendt tilbage selv efter, at verden er åbnet op igen.

Læs også: Der skal mere fart på sagsbehandlingen af grønne projekter

“Danskere er glade for at arbejde i Danmark – og dem, som rejser ud, kommer ofte tilbage igen med nye erfaringer efter en periode. Vi skal være glade for, at så mange gerne vil arbejde i Danmark, det har vi brug for i en tid med mangel på arbejdskraft”, konkluderer Kaare Danielsen.

De få danskere, der søger at komme til udlandet, tager umiddelbart afsted på baggrund af konkrete jobtilbud eller ønsket om personlig udvikling og kulturelle oplevelser. Her er det USA, Tyskland, Storbritannien, Norge og Spanien, der hitter.

Kilde: Boston Consulting Group

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

Dansk NGO kan nu verificere klimaprojekter

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup